Το ταξίδι του «Capitão» του ΠΑΟΚ συνεχίζεται… (infographics)

Το ταξίδι του «Capitão» του ΠΑΟΚ συνεχίζεται… (infographics)

bet365

Σε λίγες ώρες ο ΠΑΟΚ (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) στέφεται πρωταθλητής Ελλάδας και το G-Weekend επιχειρεί να ακολουθήσει τα βήματα του αρχηγού του… Ο Αντρέ Βιεϊρίνια είναι από μόνος του ολόκληρο κεφάλαιο της «ασπρόμαυρης» ιστορίας.

Δεν υπάρχει ούτε ένας ποδοσφαιρόφιλος στην Ελλάδα, που να αμφισβητεί τον αρχηγό του ΠΑΟΚ, όχι μόνο για την ποδοσφαιρική του αξία, αλλά κυρίως για τον αδαμάντινο χαρακτήρα του. Γι’ αυτό βάζουμε το χέρι μας στη φωτιά. Τώρα, ορισμένες «φωνές» που ακούστηκαν ίσως και να ξανακουστούν προέρχονται από αρρωστημένα μυαλά…

Καταρχήν, εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε, δεν κάνουμε κανέναν (ποδοσφαιρικό) επικήδειο του Βιεϊρίνια. Ο Αρχηγός, με άλφα κεφαλαίο, θα επιστρέψει ακόμη πιο δυνατός, είμαστε απόλυτα σίγουροι γι’ αυτό, έστω κι αν θα ζυγώνει τα 34 όταν θα μπορέσει να ξαναπατήσει στο χορτάρι. Αυτός είναι ικανός να παίζει μέχρι τα… 40 του. Δείχνει αποφασισμένος να παίξει για πολλά ακόμη χρόνια, το λέει με κάθε αφορμή και σε κάθε κουβέντα για το μέλλον του. Οπότε, το ταξίδι του «Capitão» θα συνεχιστεί…

Ο Αντρέ μεγάλωσε στην πόλη Γκόντσα της Πορτογαλίας, έπαιξε μπάλα από τα γεννοφάσκια του και σ’ αυτή τη διαδρομή του ξέρει να στέκεται όρθιος σε κάθε αναποδιά. Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που η ατυχία του χτύπησε την πόρτα. Θυμάμαι σαν τώρα τον τραυματισμό του στον αγώνα της Βόλφσμπουργκ με την Ααλεν για το κύπελλο Γερμανίας και τις ατελείωτες ώρες, που πέρασε στο θεραπευτήριο της Θεσσαλονίκης, μέχρι να προλάβει το Μουντιάλ της Βραζιλίας το 2014.

Δεν έκανε πίσω όταν ένα αντιαθλητικό χτύπημα του Βιτόλο στο πρώτο ΠΑΟΚ – Άρης της ζωής του τσάκισε το πέλμα και τον έστειλε στο χειρουργείο. Δεν κράτησε κακία από κανέναν, έσκυψε το κεφάλι, προσπάθησε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του και να επιστρέψει πιο δυνατός.

Όταν ένα χρόνο μετά ο Ισπανός περνούσε το κατώφλι της Τούμπας, ο Βιεϊρίνια τον υποδέχθηκε με χαμόγελο στα αποδυτήρια. Εκείνος ο τραυματισμός τον Σεπτέμβριο του 2009 ήταν ένας λόγος, ίσως ο σοβαρότερος, για να πείσουν Ζαγοράκης και Σάντος την Πόρτο να τον κάνουν δικό τους και αυτός να γίνει μια για πάντα Θεσσαλονικιός και ΠΑΟΚτσής.

Το κύμα αγάπης και συμπαράστασης το οποίο καταγράφηκε από τη στιγμή που ο Πορτογάλος ηγέτης έπεσε στο χορτάρι, λίγο πριν από το τέλος του α’ μέρους στον αγώνα με την ΑΕΛ, έγινε τσουνάμι όταν έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα των εξετάσεων, που δεν άφηναν κανένα περιθώριο ελπίδας να την έχει γλιτώσει.


«Υπόσχομαι ότι θα γυρίσω πιο δυνατός απ' ό,τι ήρθα. Την Κυριακή θα είμαι εκεί μαζί σας, δίπλα σας, μια αγκαλιά, μια γροθιά, γιατί είμαστε οικογένεια», ήταν τα λόγια αγάπης προς τον κόσμο του ΠΑΟΚ και να ξέρετε ότι ο Αντρέ είναι από τους ανθρώπους που τηρούν τις υποσχέσεις του. Φεύγοντας το 2012 για το καταθλιπτικό Βόλφσμπουργκ είπε «θα γυρίσω για να κερδίσω τίτλους με τον ΠΑΟΚ» και το έκανε πράξη. Αρχικά, επιστρέφοντας το καλοκαίρι του 2017, με το κύπελλο του 2018, με το πρωτάθλημα του 2019.

Σε λίγες ώρες όταν θα σηκώνει την πολυπόθητη «κούπα» του πρωταθλητή στον ουρανό της Τούμπας, θα μπει μια για πάντα στο πάνθεο της «ασπρόμαυρης» Ιστορίας. Το πιο μάγκικο (αήττητο) πρωτάθλημα φέρει φαρδιά – πλατιά την υπογραφή του κι αυτό απαλύνει τον πόνο του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα