H tattoo artist που... πολεμά τον καρκίνο του μαστού με τέχνη!

H tattoo artist που... πολεμά τον καρκίνο του μαστού με τέχνη!

bet365

Αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την τέχνη της για να ζωγραφίσει χαμόγελα. Να βάλει χρώμα στον καρκίνο και κάνει δεκάδες γυναίκες να αισθανθούν ότι η θηλυκότητά τους δεν χάθηκε μετά τη μαστεκτομή. Το Gazzetta Weekend Journal φιλοξενεί τη Γιώτα Τζανίδου!

H Γιώτα Τζανίδου ζει στα Χανιά, με το σύζυγό της και το παιδί της, ενώ περιμένει το δεύτερο της αυτόν τον καιρό. Εδώ και δύο χρόνια δηλώνει tattoo artist. Όμως, τις τελευταίες μέρες η ζωή της έχει αλλάξει.

Και γι' αυτό οφείλεται μια τεράστια ανθρώπινη κίνηση που αποφάσισε να κάνει κατόπιν παρότρυνσης του συζύγου της. Η ίδια κάνει δωρεάν "nipple tattoo" σε γυναίκες που έχουν δώσει μάχη με τον καρκίνο του μαστού.

Όσες καρκινοπαθείς γυναίκες είναι σε αποκατάσταση μετά από μαστεκτομή έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν το χαμόγελό τους και να βλέπουν το στήθος τους και πάλι όμορφο. Με τον καρκίνο να έχει ζωγραφιστεί από χέρια που θέλουν να βοηθήσουν όσες περισσότερες γυναίκες γίνεται. Από δύο χέρια που «χτυπούν» αυτήν την αρρώστια, με χρώμα, με τέχνη, με χαμόγελο και αισιοδοξία.

Η Γιώτα Τζανίδου στο Gazzetta Weekend Journal:

Πόσα χρόνια είστε tattoo artist;

Είμαι tattoo artist περίπου 2 χρόνια, αμέσως το λάτρεψα αυτό γιατί πάντα μου άρεσε η ζωγραφική.. έχεις μια μαγική πένα που ζωγραφίζει αθάνατα πάνω στο ανθρώπινο σώμα εκφράζοντας διαφορετικά τον χαρακτήρα, τα συναισθήματα και βιώματα του κάθε ανθρώπου.

Ποια είναι τα σχέδια που σας εμπνέουν;

Εμένα προσωπικά με εμπνέουν πολύ τα σχέδια που έχουν χρώμα. Λατρευω το χρώμα και τα watercolour tattoos.

Ποιο είναι το πιο παράλογο σχέδιο που σας έχει ζητηθεί;

Παράλογο σχέδιο δεν έχει τύχει να μου ζητηθεί.. παράλογη επιθυμία όμως ναι.. ενός πατέρα που ήθελε να κάνω τατού στην 4 χρονών κόρη του να αντικαταστήσω ένα νύχι επειδή ακρωτηρίασε την πρώτη φάλαγκα του δαχτύλου της.. και του εξήγησα ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τατού σε τόσο μικρά παιδιά για παρά πολλούς λόγους, αλλά και να γινόταν το χέρι του παιδιού θα μεγάλωνε κ το νύχι θα παρέμενε να δείχνει μικρό.. δεν αναλαμβάνω τέτοιες περιπτώσεις.

Πως προέκυψε η πρωτοβουλία να κάνετε τατού δωρεάν σε γυναίκες με μαστεκτομή;

Η ιδέα για τον καρκίνο του μαστού προέκυψε γιατί θέλω κι εγώ να βοηθήσω όπως μπορώ και να δώσω λίγη χαρά σε γυναίκες που έχουν περάσει τόσο δύσκολα και έχουν έρθει αντιμέτωπες με τόσο σκληρές δοκιμασίες. Όσοι έχουν παλέψει για την υγεία τους και όσοι πιστεύουν στον Θεό το καταλαβαίνουν αυτό. Πρέπει να βοηθάμε όταν έχουμε την δυνατότητα, γιατί κι εμείς κάποια στιγμή θα χρειαστούμε βοήθεια και ξέρετε... μπορεί να μην είναι κάνεις εκεί για εμάς.

Υπάρχει ιδέα να κάνετε τατού και σε ανθρώπους που έχουν άλλες ιδιομορφίες στην εξωτερική τους εμφάνιση;

Έχω μιλήσει με ανθρώπους που έχουν άλλου είδους ουλές από επεμβάσεις ή από ραγάδες σε κάποιο σημείο και που να θέλουν να καλύψουν. Με το κατάλληλο σχέδιο μπορεί να γίνει πολύ όμορφη δουλειά και να μην φαίνεται τίποτα!

Περιμένατε να έχει τόσο μεγάλη απήχηση αυτή σας η πρωτοβουλία;

Δεν περίμενα να πάρει τόσο μεγάλη διάσταση η ανακοίνωση αυτή. Ειλικρινά ήταν πολύ συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου, τους ευχαριστώ πολύ όλους μέσα από την καρδιά μου.

Εχουν έρθει γυναίκες για να τις ... ζωγραφίσετε;

Ναι, έχουν έρθει γυναίκες και κάθε μέρα έχω μηνύματα που ενδιαφέρονται όλο και περισσότερες. Θέλω να βοηθήσω όσο πιο πολλές γυναίκες μπορώ!

Πως αντιδρά ο κόσμος μετά από αυτό;

Ο κόσμος έχει αντιδράσει πολύ θετικά, γιατί ήταν κάτι πρωτόγνωρο όλο αυτό κι ελπίζω να επηρεάσω κι άλλους ανθρώπους. Ο καθένας με την δική του επιχείρηση μπορεί να βοηθάει κάποιες ομάδες ανθρώπων που το έχουν ανάγκη. Ο κόσμος μας θα ήταν καλύτερος, θα υπήρχαν λιγότερες στεναχώριες, άγχος και νεύρα. Όλοι μας έχουμε πολλά προβλήματα και βαριά καθημερινότητα, οπότε όταν ξέρουμε ότι κάποιος μπορεί να μας στηρίξει, αμέσως γεμίζουμε θετικότητα και ανταποδίδουμε αυτό το καλό.

Εχει αλλάξει κάτι στην καθημερινότητά σας;

Η καθημερινότητα μου έχει αλλάξει λίγο ναι, γιατί μιλάω με πολύ κόσμο και ξαφνικά βομβαρδίστηκα από τηλεφωνήματα και μηνύματα και λίγο πιέστηκα στην αρχή, όμως είμαι ευγνώμων γι'αυτό και ευχαριστώ όλο τον κόσμο. Ευχαριστώ πολύ κι εσάς για το ενδιαφέρον. Εύχομαι υγεία πάνω από όλα κ αγάπη σε όλους!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα