Από το Λουξεμβούργο, για τον Άρη με αγάπη!

Από το Λουξεμβούργο, για τον Άρη με αγάπη!

bet365

Λένε ότι το μέλλον ανήκει σ’ αυτούς που πιστεύουν στην ομορφιά των ονείρων. Ετσι μια χούφτα ανθρώπων με… κίτρινο αίμα, δημιούργησαν σύνδεσμο φιλάθλων του Άρη στο Λουξεμβούργο και πλέον ονειρεύονται τη δημιουργία ενός δικτύου Αρειανών με απώτερο σκοπό την προσέγγιση χορηγών και επενδυτών στον σύλλογο. Το G-Weekend καταγράφει το σχέδιο δράσης!

Στο μυαλό των περισσοτέρων, ενδεχομένως, να μοιάζει ουτοπικό. Γιατί η αξία του προϊόντος (ελληνικός επαγγελματικός αθλητισμός) δεν είναι δα και τόσο μεγάλη στο διεθνές χρηματιστήριο. Ωστόσο, ο Άρης είναι μια ξεχωριστή περίπτωση. Στην πραγματικότητα, η σπουδαία ιδιαιτερότητα του κόσμου του συλλόγου είναι ότι ανέκαθεν είχε σχετική ευαισθησία και πρόθεση έντονης δραστηριοποίησης.

Η Λέσχη Φίλων Άρη προφανώς αποτελεί το μεγαλύτερο παράδειγμα αλλά εκείνο το εγχείρημα έγινε σε λάθος timing. Υπήρχε επίσης η «ΣΑΡΙΣΑ», ένας στενός κύκλος γνωστών Αρειανών οι οποίοι χρηματοδότησαν την ομάδα μπάσκετ και στη συνέχεια δημιουργήθηκε το «ARIS GOLDENCLUB». Το μειονέκτημα των δύο τελευταίων εγχειρημάτων ήταν η κακή επικοινωνία, το γεγονός ότι περιορίστηκε στα (ασφυκτικά) στενά σύνορα της Θεσσαλονίκης και δεν έγιναν οι απαιτούμενες ενέργειες για τη διεύρυνση της ομάδας χρηματοδοτών.

Το νέο εγχείρημα του fanclub του Άρη στο Λουξεμβούργο διαφέρει από τα τρία παραπάνω. Ο αρχικός στόχος είναι η μετάδοση της ιδέας του Άρη μέσω της δημιουργίας ενός δικτύου Αρειανών και με απώτερο σκοπό τη σταδιακή προσέγγιση εταιριών οι οποίες θα θελήσουν να επενδύσουν στον σύλλογο. Εμπνευστής είναι ο Ροδόλφος Μασλίας και πηγή έμπνευσης είναι τα όσα δεινά έχει περάσει ο σύλλογος εδώ και δεκαετίες.

«Είναι προφανές εδώ και πολύ καιρό με τις περιπέτειές μας και στο μπάσκετ και στο ποδόσφαιρο και με την διοίκηση πρωτοδικείου στον ΑΣ, ότι λείπουν από τον Άρη χρήματα. Είτε ένας μεγαλοεπενδυτής, μια μεγάλη πολυεθνική εταιρία που να αναλάβει και τη διοίκηση του ενιαίου Άρη, είτε πολλοί μικρότεροι επενδυτές που να αγοράσουν χορηγικά πακέτα που προσφέρουν οι σημερινές διοικήσεις.

Εδώ και χρόνια ακούμε και συμμετέχουμε όλοι μας νομίζω στον προβληματισμό, πώς θα μπορέσουμε να προσελκύσουμε επενδύσεις που θα κάνουν τον Άρη μεγάλο. Ζώντας πολλά χρόνια στην Ευρώπη, βλέπουμε και πολλά μοντέλα ομάδων, που είναι πλέον σήμερα μεγάλες εταιρίες με ποικίλες δραστηριότητες και ζηλεύουμε λίγο για τον Άρη μας. Αποφάσισα λοιπόν μαζί με τα μέλη του Συνδέσμου Φίλων Άρη που ιδρύσαμε πριν από τρία χρόνια στο Λουξεμβούργο και μερικούς φίλους στην Ελλάδα να ξεκινήσουμε πρώτα με το απλό βήμα να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον για τη δημιουργία ενός δικτύου χρησιμοποιώντας τα κοινωνικά δίκτυα», είπε ο κ. Μασλίας στο Gazzetta Weekend.

Το συγκεκριμένο εγχείρημα απαιτεί χρόνο, έξυπνη επικοινωνία και διαδοχικές δράσεις. Κυρίως όμως, την κινητοποίηση όλων σε όλα τα μήκη και πλάτη (τουλάχιστον) της Ευρώπης. «Σκοπός μας είναι να εντοπίσουμε τους Αρειανούς εντός και εκτός Ελλάδος που κατέχουν θέσεις επιρροής σε δημόσιους οργανισμούς ή ιδιωτικές εταιρίες από τις οποίες μπορούν να προσεγγίσουν επίδοξους επενδυτές, ή άτομα που μπορούν με οποιονδήποτε τρόπο να βοηθήσουν και να προβάλουν τον Άρη.

Παράλληλα κάνουμε μια έρευνα για να καταγράψουμε εταιρίες που δραστηριοποιούνται στις αθλητικές χορηγίες για να τις προσεγγίσει η διοίκηση, εάν το επιθυμεί και με τη βοήθειά μας, και τέλος να βοηθήσουμε με τη δημιουργία ελκυστικών παρουσιάσεων του Άρη και των χορηγικών πακέτων στα Αγγλικά για την αρχική προσέγγιση των εν δυνάμει ενδιαφερομένων».

Στα προαπαιτούμενα είναι η άμεση συνεργασία με τα «κύτταρα» του οργανισμού Άρη. Στο πλαίσιο της δημιουργίας μιας σωστής επικοινωνιακής δομής είναι ο προγραμματισμός εκδηλώσεων (με αφετηρία την ομογένεια) και την παράλληλη υποστήριξη από πρόσωπα τα οποία έχουν γράψει ιστορία με τον σύλλογο και οι οποίοι θα αναλάβουν έναν ρόλο πρεσβευτή του οργανισμού Άρη. Ήδη υπήρξε επαφή με εκπροσώπους του ΑΣ και της ΚΑΕ Άρης, προβλέπεται να γίνει το ίδιο και με την ΠΑΕ Άρης.

Ερέθισμα του όλου εγχειρήματος είναι οι συνθήκες. Η ανάκτηση δυναμικής της ποδοσφαιρικής ομάδας, αλλά και η δυνατότητα ουσιαστικής ανάπτυξης του συλλόγου (και σε επίπεδο εγκαταστάσεων) μέσα από τα κοινοτικά προγράμματα. «Η ιδέα γεννήθηκε από συζητήσεις με αξιωματούχους της Κοινότητας, συναδέλφους εδώ στο Λουξεμβούργο και στις Βρυξέλλες από τις οποίες προέκυψε πως το σχέδιο που πρότεινα πριν μερικά χρόνια σε ένα έντυπο της ομάδας για την έμμεση στήριξη του Άρη μέσα από ένα σχέδιο ανάπλασης της περιοχής Χαριλάου με κοινοτικά κονδύλια ώστε να καταστεί ο Άρης ελκυστική επένδυση. Σήμερα η συγκυρία είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή.

Έχουμε ακόμα τις ευνοϊκές συνθήκες για την Ελλάδα στο ΕΣΠΑ, άρχισε πλέον να υλοποιείται το έργο του μετρό με αφετηρία την περιοχή Χαριλάου, οι υποψήφιοι περιφερειάρχες και δήμαρχοι στις επικείμενες εκλογές διάκεινται θετικά απέναντι στην πρόταση αυτή, μάλιστα δύο υποψήφιοι δήμαρχοι με τους οποίους τη συζητήσαμε, την ανέφεραν και δημόσια.

Διαπιστώσαμε μάλιστα ότι υπάρχει κάποια σχετική μελέτη που έγινε πριν από χρόνια από το Δήμο Θεσσαλονίκης. Μέσα σ 'αυτήν την πρόταση μπορεί να ενταχθεί και το σχέδιο που ετοιμάζει η ΠΑΕ για ανακατασκευή του γηπέδου. Η ΚΑΕ μπορεί να αξιοποιήσει την ανάπλαση της ΔΕΘ όσον αφορά τις υποδομές και κινείται ήδη προς αυτή την κατεύθυνση. Επίσης, και αγωνιστικά η συγκυρία είναι ευνοϊκή αφού η ομάδα ποδοσφαίρου μόλις επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία, παρουσιάζει μια νέα δυναμική και θα παίξει στην Ευρώπη και παρά τις αγωνιστικές δυσκολίες έχει πάντα τη θέση της στην Ευρώπη», κατέληξε ο κ. Μασλίας.

 

Τελευταία Νέα