Η Γιασίντα Αρντερν είναι η ηγέτιδα των ονείρων μας!

Η Γιασίντα Αρντερν είναι η ηγέτιδα των ονείρων μας!

bet365

Εχετε ποτέ σκεφτεί πως πρέπει να είναι ο αληθινός ηγέτης μιας χώρας; Το G-Weekend ονειρεύεται ένα ακέραιο άτομο, γεμάτο αγάπη και συμπάθεια, όπως είναι η Γιασίντα Αρντερν!

Πως θέλετε τον ηγέτη των ονείρων σας; Οφείλει ν' ακούει περισσότερο απ' όσο μιλά. Θέλουμε ένα ακέραιο άτομο να καταγράφει, να επεξεργάζεται εις βάθος και να προτείνει λύσεις, να μην επιρρίπτει ευθύνες γι αυτά που πήγαν στραβά. Οι πραγματικοί ηγέτες δεν περιορίζονται στο να υπαγορεύουν εντολές. Οι γεννημένοι ηγέτες δίνουν κίνητρα και με τον χαρακτήρα του συμβάλουν στον θρίαμβο της ομάδας. Πόσοι τέτοιοι ηγέτες υπάρχουν στον πλανήτη; Αν δεν μας άγγιζε ο εφιάλτης που έζησαν οι Νεοζηλανδοί δεν θα μαθαίναμε πως σε μια μακρινή γωνιά υπάρχει κάτι που θα θέλαμε να έχουμε και μεις στη χώρα μας...

Η Γιασίντα Άρντερν έγινε η «μητέρα» της Νέας Ζηλανδίας. Μία Πρωθυπουργός που δείχνει πραγματικό ενδιαφέρον και σε περίοδο μεγάλης τραγωδίας και πόνου έσκυψε πάνω από τα θύματα. Μπορεί να δοκιμάστηκε όσο κανείς άλλος πολιτικός ηγέτης στην χώρα της, καλούμενη να διαχειριστεί την χειρότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία των Νεοζηλανδών, φόρεσε μαντίλα σε ένδειξη πένθους και τιμής προς τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης, μίλησε σε συγγενείς των θυμάτων και σε μέλη της μουσουλμανικής κοινότητας και όρθωσε το ανάστημά της αναγκάζοντας τον διεθνή Τύπο να κάνει λόγο για μία από τις σημαντικότερες πολιτικές προσωπικότητες!

Υπάρχουν τέσσερα χαρακτηριστικά σημεία που δείχνουν το πως η Άρντερν - που η φωνή της έτρεμε την ώρα που μιλούσε για αυτήν την τραγωδία - δείχνει τον... δρόμο για το πως πρέπει να είναι ένας πολιτικός ηγέτης.

1. Καταδικάζει την τρομοκρατία, απ' όπου και εάν προέρχεται και όπου και εάν απευθύνεται. Η τρομοκρατία μας αφορά όλους. Η Πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας το έκανε αρνούμενη να αναφέρει το όνομα του δράστη, τονίζοντας ότι προτιμά να επισημάνει τα ονόματα των ανθρώπων που χάθηκαν.Τον χαρακτήρισε εγκληματία, δολοφόνο, εξτρεμιστή και τρομοκράτη αλλά δεν δέχθηκε να πει το όνομά του. Έριξε όλο το βάρος στα θύματα.

2. Να βρεθείς δίπλα στους ανθρώπους που υποφέρουν και τις κοινότητές τους. Η Άρντερν όχι μόνο ξεκαθάρισε πως θα καλύψει τα έξοδα των κηδειών των 50 θυμάτων, αλλά στάθηκε δίπλα στους συγγενείς τους και τις οικογένειές τους, τους μίλησε στα αραβικά και φόρεσε μαντήλα ως ένδειξη σεβασμού στο πένθος τους.

3. Ανέλαβε δράση με Νόμους για τον περιορισμό των όπλων. Αμέσως μετά το τρομερό αυτό χτύπημα η Γιασίντα Άρντερν δεσμεύτηκε πως ο Νόμος για την οπλοχρησία θα αλλάξει και από εδώ και πέρα θα απαγορεύεται η ατομική ιδιοκτησία όπλων ή ημιαυτόματων. Υποσχέθηκε δε συνολικά μία σειρά από μέτρα για τον περιορισμό της χρήσης όπλων στην χώρα.

4. Απευθύνσου στα social media για να αναθεωρήσουν τον ρόλο τους, να αναλάβουν τις ευθύνες τους για το τι προβάλλουν και τι όχι και να μειωθούν τα φαινόμενα επιθετικών, προσβλητικών και ακραίων σχολίων ή επικίνδυνου περιεχόμενου. Η Πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας τόνισε πως τα social media "είναι σαν τους εκδότες και όχι σαν τον ταχυδρόμο. Πρέπει να σταματήσουν όλα να λειτουργούν στον βωμό του συμφέροντος και στο τι θέλει να περάσει ο καθένας και να αναλάβουν τις ευθύνες τους". Το έκανε αυτό για το οπτικοακουστικό υλικό το οποίο ανέβηκε έγινε ακόμα και viral στα social media με πλάνα από την επίθεση, παρά τις παραινέσεις των αρμοδίων και της αστυνομίας να μην το κάνει share κανείς και γενικά να μην το προωθήσει ο κόσμος. Αυτό το υλικό και τα πλάνα από βίντεο τα είδαν και τα μοιράστηκαν χιλιάδες κόσμος.

Στη Νέα Ζηλανδία χρειάστηκε ένα τραγικό γεγονός για να ξυπνήσει η κυβέρνηση. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ακόμη και μια σειρά από μαζικές δολοφονίες - 26 νεκροί σε ένα σχολείο στο Newtown, 49 σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο Ορλάντο, 58 σε μια συναυλία στο Λας Βέγκας, 17 σε ένα σχολείο στο Parkland, δεν ήταν αρκετό. Ούτε το γεγονός ότι το 73% των Αμερικανών λένε ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για να περιοριστεί η βία από όπλα, σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις.



Η Γιασίντα Άρντερν είναι όλα αυτά και πολλά παραπάνω. Έδειξε σε όλη την υφήλιο πως είναι ένας πραγματική ηγέτιδα. Δεν την νοιάζει εάν θα... τσαλακώσει την εικόνα της φορώντας μαντήλα και αγκαλιάζοντας μουσουλμάνους. Μόλις 38 ετών, η Άρντερν αποτέλεσε υπόδειγμα πολιτικού θάρρους, αγάπης, ακεραιότητας, συμπόνοιας, συμπαράστασης αλλά και πραγματικής διάθεσης για αλλαγή. Η γυναίκα αυτή με την στάση της και την συμπεριφορά της αποτέλεσε το απόλυτο παράδειγμα και έδωσε ελπίδα και προοπτική για όλον τον κόσμο.

Είναι η γυναίκα που έγινε η νεότερη Πρωθυπουργός της χώρας. Που γέννησε στο γραφείο της, παίρνοντας το μωρό της στην συνάντηση των Ηνωμένων Εθνών. Η 38χρονη Γιασίντα που έσπευσε να τονίσει για τους Μουσουλμάνους ότι "αυτοί οι άνθρωποι είμαστε εμείς. Δεν διαφέρουμε σε τίποτα" ενώ ερωτηθείς για τον Τραμπ και τις μεθόδους του σχολίασε ότι "πως μπορεί η Αμερική να βοηθήσει εμάς; Μόνο συμπάθεια, στήριξη και αγάπη έχουμε για τις μουσουλμανικές κοινότητες και αυτό που συνέβη".

Η Άρντερν κάνει αυτό που μισεί η τρομοκρατία. Η τρομοκρατία βλέπει το διαφορετικό και θέλει να το αφανίσει. Η Πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας αγκαλιάζει την διαφορετικότητα. Την σέβεται, την εκτιμά, την αγαπάει και την εντάσσει στην κοινωνία, διαλύοντας το μίσος. Αυτό σημαίνει πραγματικός ηγέτης. Να δείχνει τον δρόμο για το φως εκεί που φαίνεται πως επικρατεί το σκοτάδι. Η Γιασίντα βγάζει τον καλύτερο εαυτό του ανθρώπου. Τον αγαπάει και τον δέχεται για αυτό που είναι αλλά παράλληλα είναι σκληρή και αυστηρή με αυτά που πρέπει να αλλάξουν για μία καλύτερη κοινωνία, για μία πολύ καλή ζωή και για έναν καλύτερο κόσμο. Η Γιάσιντα Αρντερν δείχνει τον δρόμο...

* Ο γνωστός Αυστραλός δημοσιογράφος Πίτερ Φίτζσιμονς δήλωσε «μακάρι οι Αυστραλοί να είχαν έναν ηγέτη σαν την Αρντερν που ξεχωρίζει και δίνει έμπνευση σε όλο τον κόσμο με τη στάση της».

* Ο Οσερ Γκάνσμπεργκ, Αυστραλός παρουσιαστής, πρόσθεσε: «Σε λίγους μήνες η Αυστραλία έχει εκλογές. Παρακαλώ. Παρακαλώ. Ψηφίστε κάποιον σαν την Τζασίντα Αρντερν. Σας παρακαλώ».

 

Τελευταία Νέα