Όλος ο ΠΑΟΚ «στην τρίχα»… πριν από την «κούπα»! (pics)

Όλος ο ΠΑΟΚ «στην τρίχα»… πριν από την «κούπα»! (pics)

bet365

Μετά τον τελικό των «κουρεμένων κεφαλιών» το 1984 και τον θρίαμβο του μπασκετικού ΠΑΟΚ, στο κούρεμα των (εν δυνάμει) πρωταθλητών στο ποδόσφαιρο, ας μιλήσουμε… για τρίχες, άλλωστε υπάρχουν ουκ ολίγες ιστορίες για… μαλλιά που άφησαν εποχή!

Διαχρονικά οι «military look» που ξάφνιασαν στην Τι-βι!», μπασκετμπολίστες του «Δικεφάλου» πριν από τον αξέχαστο τελικό του κυπέλλου στο μπάσκετ, πίσω στο μακρινό 1984, θα μνημονεύονται όποτε η κουβέντα περιστρέφεται γύρω από τις κομμώσεις των αθλητών, που να’ στε βέβαιοι προσέχουν περισσότερο και από τις γυναίκες την εμφάνισή τους. Ως celebrity οι περισσότεροι υιοθετούν την τάση της εποχής και αναλόγως κόβουν και τα μαλλιά τους.

Αυτοί που δεν ήθελαν με τίποτα να χάσουν την πλούσια κόμη, χαρακτηριστικό γνώρισμα των ‘80s, ήταν οι παίκτες του ΠΑΟΚ που το πρωί της 18ης Απριλίου του 1984 κάλεσαν στο ξενοδοχείο του Πανοράματος, όπου είχαν καταλύσει ενόψει του τελικού, τον Θέμη και τον Βασίλη, οι οποίοι διατηρούσαν ένα κουρείο στην περιοχή του Λευκού Πύργου, για να τους κουρέψει με την ψιλή. Τα υπόλοιπα είναι… ιστορία και έχουν καταγραφεί στο gazzetta.gr.

Τότε, οι παίκτες, που στην πλειοψηφία τους είχαν μακριά μαλλιά, αποδέχτηκαν με ενθουσιασμό την πρόταση. Όχι όλοι. Ο Νίκος Σταυρόπουλος αντέδρασε, όπως και ο Μάνθος Κατσούλης, ωστόσο όταν εμφανίστηκαν στο γήπεδο, κουρεμένοι, γυαλισμένοι, ξυρισμένοι, κανείς δεν τους πήρε χαμπάρι και προς γενική κατάπληξη και άνευ προειδοποιήσεως μπήκαν σαν… πεζοναύτες στο παρκέ του «Παλέ ντε Σπορ» της Θεσσαλονίκης κατακτώντας το πρώτο κύπελλο της ιστορίας τους κόντρα στον Άρη (74-70).

Να, λοιπόν, μετά από 35 χρόνια, όσα σχεδόν πέρασαν από την τελευταία φορά που ο ποδοσφαιρικός ΠΑΟΚ ανέβηκε στο θρόνο του πρωταθλητή Ελλάδας, η ευκαιρία να ξανά μιλήσουμε για... μαλλιά και τρίχες. Στο τέρμα της Άνω Τούμπας, ο Σίμος Ματσαρίδης έχει εδώ και ένα χρόνο το… μπαρμπέρικό του, και εκεί συγκεντρώνονται όλοι σχεδόν οι εν δυνάμει πρωταθλητές,μάλιστα η παρουσία τους έχει μεγάλο σουξέ!

Ο Φαίδων Ματθαίου το 1984 εμπνεύστηκε από ένα αμερικανικό κολλέγιο μπάσκετ, ο Ραζβάν Λουτσέσκου το 2019 επισκέπτεται το κομμωτήριο κάθε δύο εβδομάδες, κι όσο κι αν το θρυλικό σκουφί του χαλούσε χειμωνιάτικα την κόμη, φροντίζει το μαλλί του να είναι στην… πένα. Πάντως, ο Ρουμάνος τεχνικός δεν επιβάλλει σε κανέναν ποδοσφαιριστή του να κουρεύεται, όπως πχ. έκανε προ εικοσαετίας ο Άγγελος Αναστασιάδης όταν πρωτοείδε τον Παντελή Καφέ μπροστά του με το μαλλί μέχρι το… γόνατο, πολύ περισσότερο δεν επιβάλλει σε κανένα να πηγαίνει για κούρεμα, όπως κάνει ο Ομάρ Ελ Καντουρί, σχεδόν μια φορά την εβδομάδα.

Από την καρέκλα και τα… ψαλίδια του «Scissor hair design» έχει περάσει σχεδόν ολόκληρη η φετινή ομάδα, οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ γίνονται αντικείμενο λατρείας από τους πιτσιρικάδες της γειτονιάς, ενώ όποτε δεν προλαβαίνουν υπάρχει και η λύση του ξενοδοχείου. Αρκετοί παίκτες θέλουν να είναι «στην τρίχα» την ημέρα των αγώνων, ειδικά των ντέρμπι, με αποτέλεσμα ο Σίμος να έχει φύγει από το «Μακεδονία Παλλάς» και στη 1 τα μεσάνυχτα, με τελευταίο πελάτη τον Γιώργο Σαββίδη.

Ο γυναικείος πληθυσμός μπορεί να τρελαινόταν από την κοτσίδα του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, αλλά κι ο Σέρβος όσο βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη, ήταν τακτικός πελάτης, φρόντιζε τα μαλλιά του, όπως συμβαίνει με το σύνολο των ξένων του ΠΑΟΚ. Οι «λάτιν» της παρέας, ο Ζαμπά, ο Μαουρίσιο, ο Μάτος, ο Ενρίκε, είναι μια κατηγορία μόνοι τους, όπως κι ο Βαρέλα με τον Κάνιας και τον Άκπομ, που έχει να το λέει για το γούρι που του έφερε το κούρεμα την παραμονή του αγώνα με τον ΟΦΗ πριν από λίγους μήνες στην Τούμπα. Ο Σίμος την ώρα που τον κούρευε πρόβλεψε ότι «αύριο θα βάλεις δύο γκολ» και όταν την επομένη ο Άγγλος φορ σημείωνε το δεύτερο γκολ, τον πρώτο που (θα) θυμήθηκε ήταν τον… κουρέα του!

Τέλος, υπάρχει και η διάσημη στις τάξεις των οπαδών του ΠΑΟΚ «αφάνα» του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, αλλά μη νομίζετε και ο Σουριναμέζος επιτελικός μέσος (τα κατορθώματα του οποίου αναλύονται στο σημερινό G-Weekend) δε θέλει την περιποίηση του, τη θέλει και την παρά θέλει, αν και τα πιτσιρίκια του είναι αυτά που κλέβουν την παράσταση κι όχι ο μπαμπάς κάθε φορά που επισκέπτονται το κομμωτήριο στο τέρμα της Άνω Τούμπας.

 

Τελευταία Νέα