Ο Καμπαγιέρο, ο καρκίνος και οι συμβουλές στον Κέπα για τη ζωή...

Κώστας Ζάλιαρης
Ο Καμπαγιέρο, ο καρκίνος και οι συμβουλές στον Κέπα για τη ζωή...

bet365

Το Gazzetta Weekend Journal εξηγεί τη διαφορά νοοτροπίας που διακρίνει τον 37χρονο Γουίλι Καμπαγιέρο και τον 24χρονο Κέπα, με τον Ισπανό να είναι πολύ τυχερός που έχει αυτό τον «ανταγωνιστή» στην Τσέλσι τη στιγμή που πάει να στιγματιστεί η καριέρα του. Η περιπέτεια της υγείας της κόρης του, άλλαξε όλη την κοσμοθεωρία του Αργεντινού...

Ο Κέπα έμεινε εκτός ενδεκάδας στο ντέρμπι της Τσέλσι με την Τότεναμ, σ' ένα παιχνίδι από το οποίο η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι είχε μόνο κέρδη και από τα οποία θα μπορούσε να επωφεληθεί και ο Ισπανός γκολκίπερ, όμως αυτή τη στιγμή του κάνει καλό να βρίσκεται ανάμεσα στους αναπληρωματικούς.

Ο Γουίλι Καμπαγιέρο στην ηλικία των 37 ετών έχει την εμπειρία και τον σωστό τρόπο σκέψης για να διαχειριστεί καταστάσεις, ν' αποδειχθεί πως δεν είναι εκείνος ο βασικός τερματοφύλακας της Τσέλσι (μαζί και με τον Ρόμπερτ Γκριν που αποκτήθηκε για να βοηθάει τους τερματοφύλακες στα τμήματα υποδομής) και ο Αργεντινός έπαιξε στο ντέρμπι με τα «σπιρούνια», το βράδυ της περασμένης Τετάρτης απέναντι στην Τότεναμ.

Κράτησε ανέπαφη την εστία του, είδε τη μπάλα να χτυπάει μια φορά στο δοκάρι του λίγο πριν την ανάπαυλα από το πολύ ωραίο σουτ του Γουίνκς, ωστόσο, κλήθηκε να υπερασπιστεί την εστία των «μπλε» σε αναμέτρηση που η Τότεναμ για πρώτη φορά επί ηγεσίας Μαουρίτσιο Ποτσετίνο έμεινε δίχως τελική προσπάθεια στον αντίπαλο στόχο!

Για τον Κέπα, κυκλοφόρησαν φήμες που θέλουν να έχει πει στον Καμπαγιέρο πως είναι πολύ καλύτερος από εκείνον, έπειτα από τη συμπεριφορά που επέδειξε στον τελικό του Λιγκ Καπ την περασμένη Κυριακή στο «Γουέμπλεϊ». Αυτό είναι μια από τις αρνητικές συνέπειες που καλείται πλέον ν' αντιμετωπίσει ο Ισπανός τερματοφύλακας μαζί με το γεγονός πως ό,τι ίσχυε μέχρι πρότινος για τη... μονιμότητα στο αρχικό σχήμα, παύει.

Ο Καμπαγιέρο τον υπερασπίστηκε και βγήκε να πει μετά το παιχνίδι με την Τότεναμ πως «ήταν εκπληκτικός, με στήριξε απόλυτα και έχουμε εξαιρετική σχέση».

Βέβαια, εννοείται πως δεν θα ήταν καθόλου εύκολο για τον Κέπα Αριθαμπαλάγκα ν' αποδεχθεί εύκολα τον παραγκωνισμό του, όσον αφορά στο πνευματικό κομμάτι, αφού αυτή τη στιγμή παρουσιάζεται παντού ως ο «παλιοχαρακτήρας που δεν άκουσε την εντολή του προπονητή του, αποφάσισε μόνος του, ρεζίλεψε έναν ολόκληρο ποδοσφαιρικό σύλλογο και το έκανε και με περίσσιο θράσος, όταν έκλεισε το μάτι στην κάμερα στο φινάλε της παράτασης, προτού πάρει θέση για να ξεκινήσει η διαδικασία των πέναλτι στον τελικό».

Ο Καμπαγιέρο, που συμμετείχε σε όλο αυτό το σκηνικό που εκτυλίχθηκε την περασμένη Κυριακή κι έκανε την Τσέλσι κύριο θέμα συζήτησης στον διεθνή αθλητικό Τύπο για μέρες που ακολούθησαν, στην ηλικία των 37 ετών και με την εμπειρία που πλέον του δίνει τη δυνατότητα να διαχειρίζεται πιο ψύχραιμα τα περιστατικά, ήταν... κύριος. Και πάνω απ' όλα, φρόντισε ν' ασχοληθεί και με τον συμπαίκτη και «ανταγωνιστή» του για τη θέση κάτω απ' τα δοκάρια. «Τον βρήκα κατευθείαν μόλις έμαθα ότι εγώ θα ξεκινούσα στο παιχνίδι με την Τότεναμ και του είπα “συνέχισε να δουλεύεις. Ξέρω ότι είναι δύσκολο και σκληρό αυτό που συμβαίνει αυτό τον καιρό αλλά συνέχισε να δουλεύεις και να κάνεις αυτό που πρέπει. Μου είπε το ίδιο και στηρίζουμε ο ένας τον άλλον».

Αυτό που τον έχει βοηθήσει περισσότερο απ' όλα, είναι η μεγάλη περιπέτεια υγείας που αντιμετώπισε η κόρη του, Γκιγιερμίνα, όταν έπρεπε επί πέντε χρόνια να υποβάλλεται σε χημειοθεραπείες λόγω σπάνιας μορφής καρκίνου στα μάτια!

Το κορίτσι - που είναι πλέον 16 ετών - έχει χάσει την όρασή του από το ένα μάτι, όμως, αυτή η ιστορία έκανε τον Καμπαγιέρο πολύ πιο δυνατό, για να φτάσει σε σημείο να δηλώνει: «Η ζωή και η υγεία είναι το σημαντικό πράγμα. Πολλές φορές στο ποδόσφαιρο ακούμε για παίκτες που γκρινιάζουν για ανούσια πράγματα, όμως, όταν περνάς κάτι τόσο σοβαρό και ειδικά είναι το παιδί σου αυτό που αντιμετωπίζει τον κίνδυνο, τότε βλέπεις τη ζωή και το επάγγελμα με πολύ διαφορετικό τρόπο. Πλέον η οικογένειά μου είναι καλά, είμαστε όλοι ασφαλείς κι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Δεν θα γκρινιάξω για πράγματα που δεν έχουν τόσο μεγάλη σημασία όσο η ζωή του παιδιού...».

Ο Σάρι, ενδεχομένως να ήθελε να βγάλει τον Κέπα και να βάλει τον Αργεντινό πορτιέρε για τη διαδικασία των πέναλτι του τελικού του φετινού Λιγκ Καπ, με τον 37χρονο γκολκίπερ να έχει την εμπειρία και να είναι εκείνος που το 2016 στο τελευταίο παιχνίδι της διοργάνωσης απέναντι στη Λίβερπουλ, απέκρουσε τις εκτελέσεις των Λούκας, Κουρίνιο και Λαλάνα από την άσπρη βούλα και χάρισε στη Μάντσεστερ Σίτι το τρόπαιο.

Αυτό, το αρνήθηκε ο Κέπα με την απόφαση που πήρε, γιατί νικήθηκε από την ένταση και τον ενθουσιασμό της στιγμής και της ηλικίας του και εν τέλει του βγήκε σε κακό. Ειδικά τη στιγμή που το πέναλτι του Αγουέρο πέρασε κάτω από τα χέρια του, αιφνιδιάζοντας και τον θρυλικό στράικερ των «πολιτών», θα ήθελε ν' ανοίξει η γη να τον καταπιεί.

Ο Καμπαγιέρο έχει μονάχα νίκες στα πέντε ματς που έχει αγωνιστεί φέτος στο «Στάμφορντ Μπριτζ», έχοντας δεχθεί γκολ μονάχα στο παιχνίδι με τη Ντέρμπι Κάουντι για το Carabao Cup, με τα «κριάρια» του Φρανκ Λάμπαρντ να πετυχαίνει δυο γκολ και ισάριθμα αυτογκόλ κι εκείνο το 3-2 για τους «μπλε» να διαμορφώνεται από το πρώτο μέρος! Έπειτα, ο Αργεντινός έπαιξε στα ματς με τις Νότιγχαμ Φόρεστ (2-0), Σέφιλντ Γουένσντεϊ (3-0), Μάλμε (3-0) και το ντέρμπι με την Τότεναμ (2-0), ενώ τον περασμένο Σεπτέμβρη είχε αγωνιστεί και στο Άνφιλντ απ' όπου η Τσέλσι πέρασε με το 2-1 χάρη σε μαγικό γκολ του Αζάρ.

Στο Europa League είχε υπερασπιστεί την εστία των Λονδρέζων στο 2-2 της τελευταίας αγωνιστικής με τη Βίντι όπου σταμάτησε το νικηφόρο σερί αλλά διατηρήθηκε το αήττητο στον φετινό θεσμό για την Τσέλσι.

Το βράδυ της περασμένης Τετάρτης κόντρα στα «σπιρούνια», δεν είχε πολλή δουλειά. Πέρασε σχεδόν ανενόχλητος το βράδυ του (κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο) και στο φινάλε έσφιξε τις γροθιές του και πανηγύρισε, έχοντας δεχθεί και τις αγκαλιές των μελών του επιτελείου της ομάδας. Αυτό, προξένησε εντύπωση και ήταν κάτι που έδειξε πως ίσως οι βοηθοί του Σάρι έχουν πλέον σχηματίσει αρνητική εντύπωση για τον Κέπα, ο οποίος θα πρέπει να κάνει προσπάθεια να πείσει ξανά τον Ιταλό κόουτς και τους συνεργάτες του για τον επαγγελματισμό του, βάζοντας το συμφέρον της ομάδας πάνω από το δικό του. Ο τεχνικός των «μπλε» δεν σκοπεύει να τον επαναφέρει και να τον καθιερώσει πάλι άμεσα, ναι μεν δεν αρνήθηκε πως ο Ισπανός παραμένει ο βασικός τερματοφύλακας, όμως πρέπει να του στείλει ένα μήνυμα και αυτό να το λάβουν και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές.

«Όλοι είδατε τι συνέβη και δεν ήταν κάτι εύκολο... Προσπαθήσαμε να βγούμε πιο δυνατοί και μυαλωμένοι από αυτό και να το αφήσουμε πίσω... Μίλησα με τον Κέπα και πραγματικά τα είπαμε πολύ καλά έπειτα από το περιστατικό. Έχει μάθει αυτό που έπρεπε, έχει καταλάβει τι έχει γίνει τόσο με τον ίδιο ως ποδοσφαιριστής όσο και με την ομάδα και πλέον μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι είμαστε πιο ενωμένοι από ποτέ. Ο Κέπα στο ζέσταμα για το ματς με την Τότεναμ μου μιλούσε συνεχώς και με στήριζε και έχουμε εξαιρετική σχέση» απεφάνθη ο Γουίλι Καμπαγιέρο που δεν είχε πρόβλημα να μιλήσει και ν' αναλύσει το γεγονός. Δεν θα κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του και θα σκεφτεί προτού μιλήσει.

Το καλό και πολύ τυχερό για τον Κέπα, είναι πως αυτός ο άνθρωπος είναι ο άμεσος «ανταγωνιστής» του. Είναι 37 ετών και μπορεί να του δώσει συμβουλές και να του βάλει πράγματα στο μυαλό που στην ηλικία των 24 χρόνων και με δεδομένο πως είναι η ακριβότερη μεταγραφή τερματοφύλακα και καθιερωμένος σε τόσο υψηλό επίπεδο μπορεί να έχουν... θαμπώσει από το δυνατό φως της λάμψης που απολάμβανε μέχρι πρότινος.

 

Τελευταία Νέα