Κούβδου: «Όσες δάφνες και εάν κερδίσεις πάντα ξεκινάς από το μηδέν»

Αντώνης Πατσούρας
Κούβδου: «Όσες δάφνες και εάν κερδίσεις πάντα ξεκινάς από το μηδέν»

bet365

Η Ελένη Κούβδου είναι ένα δραστήριο κορίτσι που συνδυάζει την υδατοσφαίριση με την επιστήμη της και εξηγεί στο G-Weekend πως τα καταφέρνει.

Δεν έχει κλείσει ακόμη 30 χρόνια ζωής αλλά έχει πετύχει τόσα πολλά. Το βιογραφικό της ... ζαλίζει. Διεθνής τερματοφύλακας στην υδατοσφαίριση, η Έλενα Κούβδου, έχει στο παλμαρέ της ένα χρυσό σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα (2011), δυο ασημένια στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (2010, 2012), ένα χρυσό σε Ευρωπαϊκό Κύπελλο (2018) και δυο χάλκινα σε Γουόρλντ Λιγκ (2010, 2012). Έντεκα χρόνια στην εθνική ομάδα με 250 συμμετοχές.

Πως τα έχει φέρει η ζωή σήμερα στην Έλενα Κούβδου;
«Ο πρωταθλητισμός είναι εθιστικός σου παίρνει πολλά και ταυτόχρονα σου δίνει πολλά. Σε κάνει να νιώθεις ότι τα προβλήματα και οι χαρές στη ζωή σου επικεντρώνονται όλα εκεί. Είναι σημαντικό όμως να μπορείς να δώσεις στον εαυτό σου όσο είσαι αθλητής και άλλη ταυτότητα γιατί θα υπάρξει και επόμενη μέρα. Είμαι χαρούμενη που όλα αυτά τα χρόνια κοίταζα και φρόντισα για την επόμενη μέρα.

Έχω αποφοιτήσει από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο στο τμήμα Διαιτολογίας – Διατροφής και έχω ξεκινήσει να δουλεύω στο προσωπικό μου γραφείο στη Βούλα ως Διαιτολόγος. Παράλληλα ασχολούμαι με την προπονητική. Έχω αναλάβει το κομμάτι των τερματοφυλάκων στην εθνική ομάδα γυναικών. Επίσης έχω την δική μου ομάδα το τμήμα νεανίδων στον ΑΝΟΓ. Ο ΑΝΟΓ είναι μια ομάδα με μεγάλη ιστορία που στηρίζει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και έχει προσφέρει πολλά, με τιμά ιδιαίτερα το να δουλεύω κοντά τους».

Σου λείπει η προπόνηση, ο αγώνας, όλη αυτή η διαδικασία;
«Μου λείπει η καθημερινότητα που μετά από χρόνια ήταν δεδομένη. Ήξερα το πρόγραμμα μου, θα ξυπνήσω το πρωί θα πάω προπόνηση, θα φάω θα ξεκουραστώ και πάλι προπόνηση και μου λείπει η καθημερινή επαφή με τους ανθρώπους του χώρου».

Πόσο άλλαξε τη ζωή σου το χρυσό στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κίνας το 2011;
«Πρακτικά όταν μιλάμε για ερασιτεχνικό αθλητισμό δεν υπάρχει κάποια αλλαγή αυτό ξεφουσκώνει και θα ξεχαστεί. Ηθικά μέσα σου μόνο μένει αυτή η ικανοποίηση ότι άγγιξες κάποια στιγμή την κορυφή και ότι ακόμα και σήμερα έχεις την κορυφαία διάκριση σε ομαδικό άθλημα στην χώρα σου. Όσες δάφνες και αν κερδίσεις στον αθλητισμό πάντα θα έρθει η επόμενη μέρα και θα πρέπει να ξεκινήσεις από το μηδέν».

Τι συμβουλή θα έδινες στους νέους αθλητές;
«Θα έλεγα ότι δεν υπάρχει κορυφή. Θα το εξηγήσω, πιστεύω πάρα πολύ και έτσι θέλω να κινούμαι στη ζωή μου ότι δεν υπάρχει κορυφή και δεν υπάρχει γραμμή τερματισμού σε τίποτα . Η ζωή είναι μια κατάσταση εξέλιξης από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή. Δεν πρέπει να πιστεύουμε ποτέ ότι τα ξέρουμε όλα ή ότι τα καταφέραμε όλα, αυτό ισχύει πάρα πολύ και στον αθλητισμό και αυτό θα συμβούλευα τους νέους αθλητές να μην πιστέψουν ποτέ ότι τα έμαθαν όλα. Ότι και αν πετύχουν κάθε μέρα πρέπει να έχουν διάθεση τέτοια σαν να είναι η πρώτη τους ημέρα».

Έζησες πολλά χρόνια στο ΝΟΒ. Τι σημαίνει για σένα αυτή η ομάδα;
«Είναι για εμένα κομμάτι της ζωής μου και αυτό δεν αλλάζει. Εκεί ξεκίνησα και εκεί έκλεισα την καριέρα μου και έφυγα γεμάτη με όσα κέρδισα. Έχουν γίνει σημαντικές κινήσεις ενίσχυσης της ομάδας φέτος και παρουσιάζεται πιο ανταγωνιστική. Επιπλέον τα κορίτσια που ήδη υπήρχαν στο ρόστερ εκτός από ταλαντούχες έχουν αποκτήσει μεγαλύτερη εμπειρία.Πριν λίγες μέρες κέρδισε το κύπελλο και η πορεία της μέχρι τώρα είναι ανοδική. Νομίζω ότι θα δούμε ένα πρωτάθλημα πολύ ανταγωνιστικό στη συνέχεια».

Η δημιουργία οικογένειας είναι στα σχέδια σου;
«Ο θεσμός της οικογένειας είναι πολύ σημαντικός. Νιώθω ότι αυτό που είμαι και ότι έχω κάνει μέχρι τώρα το οφείλω σε μεγάλο βαθμό στην οικογένεια μου και στον τρόπο που μεγάλωσα. Είμαι πολύ τυχερή που προέρχομαι από μια δεμένη οικογένεια με πολλά αδέλφια που με έχει στηρίξει σε καλές και δύσκολες στιγμές. Είμαι υπέρ του θεσμού λοιπόν αν οι συνθήκες είναι ευνοϊκές!».

 

Τελευταία Νέα