Ο Χιμένεθ ξέρει τον τρόπο στα ντέρμπι της ΑΕΚ!

Δημήτρης Βέργος
Ο Χιμένεθ ξέρει τον τρόπο στα ντέρμπι της ΑΕΚ!

bet365

Το Gazzetta Weekend Journal γράφει για τον Μανόλο Χιμένεθ και το know-how που έχει αποδείξει ότι διαθέτει στα ντέρμπι ενόψει της αναμέτρησης της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη.

Η ΑΕΚ πηγαίνει την Κυριακή στο Καραϊσκάκη για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, σε ένα γήπεδο στο οποίο πέρυσι έκανε ένα αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου. Με τον Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο, η Ένωση είχε καταφέρει στο τέλος να ανατρέψει το σκορ με τους Τσιγκρίνσκι και Γιακουμάκη, κάτι που αποτέλεσε σημείο αναφοράς για την επιστροφή των κιτρινόμαυρων στην κορυφή της Ελλάδας έπειτα από 24 χρόνια.

Η επιστροφή του Μανόλο Χιμένεθ για τρίτη φορά στην ΑΕΚ έγινε σε ένα χρονικό σημείο κατά το οποίο η πρωταθλήτρια μπορεί να διεκδικήσει μόνο τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα. Κι αυτό θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το αποτέλεσμα στο φαληρικό γήπεδο την Κυριακή, καθώς σε περίπτωση νίκης της ΑΕΚ, τότε η Ένωση θα πλησιάσει στους δύο βαθμούς τον Ολυμπιακό με εννιά αγωνιστικές να απομένουν.

Ένα από τα προβλήματα της φετινής ΑΕΚ είχε να κάνει με τα αποτελέσματα στα μεγάλα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης σε τέσσερα σημαντικά ματς στη Super League απέναντι σε ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό δεν κατάφερε να πάρει το τρίποντο, μετρώντας τρεις ισοπαλίες και μία ήττα. Το αποτέλεσμα στα ντέρμπι είναι στοιχείο που λείπει από την ΑΕΚ της φετινής σεζόν και ο Μανόλο Χιμένεθ, έχοντας αποδείξει ότι ξέρει τον τρόπο, καλείται να το διορθώσει.

Από τη δεύτερη θητεία του στον πάγκο της ΑΕΚ μέχρι και σήμερα, ο Σεβιγιάνος κόουτς έχει την ικανότητα να εμφανίζει μια αποτελεσματική ομάδα στα ντέρμπι και τις περισσότερες φορές να παίρνει αυτό που θέλει ανεξαρτήτως εμφάνισης. Οι αριθμοί του Χιμένεθ είναι πραγματικά εντυπωσιακοί καθώς από το δεύτερο πέρασμά του από την ΑΕΚ μέχρι και σήμερα σε 13 ντέρμπι της Super League μετράει 10 νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες. Ο Ανδαλουσιάνος τεχνικός έχει την ικανότητα να φτιάχνει τους παίκτες του για αυτά τα παιχνίδια, να τονώνει την ψυχολογία τους, θέλοντας πάντα να τους βλέπει να παίζουν με καρδιά και ψυχή μέσα στο γήπεδο, όπως συνηθίζει να αναφέρει. Και αυτά τα αποτελέσματα είναι εκείνα που τον οδήγησαν στην άκρως επιτυχημένη δεύτερη παρουσία του στην Ένωση.

Η μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού (1-0) τον Φεβρουάριο του 2017 με το γκολ του Αϊντάρεβιτς, όταν ο 55χρονος προπονητής προσπαθούσε ακόμα να βάλει σε τάξη μια δύσκολη κατάσταση που είχε περάσει σε αγωνιστικό επίπεδο η ΑΕΚ, αλλά και το επιβλητικό 3-0 επί του ΠΑΟΚ με τη συγκλονιστική εμφάνιση του Σέρχιο Αραούχο ένα μήνα αργότερα, ήταν δύο πρώτα πολύ σημαντικά αποτελέσματα για τον Χιμένεθ των ντέρμπι. Ανάλογα φυσικά σημαντικές την ίδια σεζόν ήταν και οι τρεις νίκες, όλες με το... επαγγελματικό 1-0, επί των ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού στη φάση των πλέι οφ. Αποτελέσματα με τα οποία ο Χιμένεθ βοήθησε την ΑΕΚ να εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση και την έξοδο στα προκριματικά του Champions League.

Ο Σεβιγιάνος τεχνικός είχε πλέον αποδείξει ότι στα μεγάλα παιχνίδια είχε τη δυνατότητα να πετυχαίνει τον σκοπό του. Κι αυτό το επανέλαβε με φοβερή συνέπεια την αμέσως επόμενη σεζόν για να αποτελέσει τη βάση της επιστροφής της ΑΕΚ στην κατάκτηση του τίτλου. Η ανατροπή επί του Ολυμπιακού με 3-2, το... κυνικό 1-0 επί του ΠΑΟΚ, η... απόδραση από τη Λεωφόρο στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (1-1) με το γκολ του Μάρκο Λιβάια στο τέλος, έδειξαν το «μέταλλο». Αλλά και στον δεύτερο γύρο οι νίκες επί των μεγάλων αντιπάλων ήταν εκείνες που διαμόρφωσαν για τον Χιμένεθ ένα 5-1-0 συνολικά στη σεζόν της Super League για να πανηγυρίσει στο τέλος το πρωτάθλημα.

Οι μοναδικές ήττες του Χιμένεθ σε ντέρμπι ελληνικού πρωταθλήματος από τη δεύτερη παρουσία του στην ΑΕΚ είναι αυτές από τον Παναθηναϊκό με τους «πράσινους» να αποτελούν τους μόνους που έχουν σταματήσει γενικότερα τον Χιμένεθ σε ντέρμπι, λαμβάνοντας υπόψη και την ισοπαλία στον περσινό αγώνα της Λεωφόρου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Χιμένεθ στα ντέρμπι της Super League από τη δεύτερη θητεία του στην ΑΕΚ:

(19/2/17) ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-0 (Αϊντάρεβιτς 34')

(12/03/17) ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 3-0 (Αραούχο 1', 85', Αραβίδης 91')

(02/04/17) ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 2-3 (Χριστοδουλόπουλος 62', Πέκχαρτ 77' / Κλωναρίδης 24', Μπεργκ 27', 90')

(14/05/17) ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 0-1 (Ντίντακ 11')

(21/05/17) ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 1-0 (Χριστοδουλόπουλος 85')

(24/05/17) Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 1-0 (Λέτο 62')

(28/05/17) ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 1-0 (Μπακασέτας 42')

(24/09/17) ΑΕΚ - Ολυμπιακός 3-2 (Χριστοδουλόπουλος 64', 80', Μάνταλος 89' / Μάριν 22', Οφόε 46')

(05/11/17) ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 1-0 (Λιβάια 25')

(19/11/17) Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 1-1 (Μολέδο 10' / Λιβάια 95')

(04/02/18) Ολυμπιακός - ΑΕΚ 1-2 (Ανσαριφάρντ 82' / Τσιγκρίνσκι 88', Γιακουμάκης 94')

(11/03/18) ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 0-3 α.α.

(01/04/18) ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0 (Αραούχο 30', 68', Γκάλο 52')

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα