Πρέπει να ζήσει (και) χωρίς τον Πρίγιοβιτς! (infographic & vids)

Σταύρος Σουντουλίδης
Πρέπει να ζήσει (και) χωρίς τον Πρίγιοβιτς! (infographic & vids)

bet365

Το GWJ αποχαιρετά τον Σέρβο «killer» του ΠΑΟΚ με μια σούπερ ανάλυση των στιγμών και των γκολ του στην Τούμπα, όπου μέσα σε δύο χρόνια κατόρθωσε να γράψει τη δική του ιστορία.

Η αποχώρηση του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς μπορεί να προκάλεσε αναταράξεις εντός του «ασπρόμαυρου» οργανισμού, ωστόσο ο ΠΑΟΚ θα πρέπει (και θα) ζήσει χωρίς τον «killer» του.

Είναι δύσκολο και στενάχωρο πράγμα οι αποχαιρετισμοί.

Ο Σέρβος επιθετικός μας τα χάλασε λίγο στο φινάλε, γιατί αποδείχθηκε ότι ποτέ του δεν συμφώνησε με την πίεση του Ιβάν Σαββίδη να τον κρατήσει στην ομάδα, λες και ο ιδιοκτήτης του «Δικεφάλου» θα έπρεπε να τον τυλίξει σε συσκευασία δώρου και να τον πάει με την λιμουζίνα του στο αεροδρόμιο.

Βwin – Πλέον μπορείς να συνδυάζεις πολλές αγορές σε ένα στοίχημα από τον ίδιο αγώνα! (21+).

Ο Πρίγιοβις που –σε αντίθεση με ό,τι ενδεχομένως ορίζει ο επαγγελματικός καθωσπρεπισμός- δεν μας είχε συνηθίσει σε τέτοιες συμπεριφορές, ενδεχομένως, εκτέθηκε στα μάτια πολλών για τον τρόπο που επέλεξε να πει «αντίο» στον ΠΑΟΚ. Ήταν κομματάκι άκομψο το να αποχαιρετά όλον τον κόσμο και όχι τον άνθρωπο, που έκανε το παν για να του δείξει πόσο τον θέλει, τον ίδιο άνθρωπο, ο οποίος ένα χρόνο νωρίτερα, του έδωσε «γη και ύδωρ» (διπλασιάζοντας τις αποδοχές του) για να τον κρατήσει και να μην είχε φύγει από τότε, παραμονές του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Τα διόρθωσε τα πράγματα, κοιτάζοντας να «φτιάξει» την εικόνα του, με το δημόσιο ευχαριστώ προς τον Ιβάν Σαββίδη και την οικογένεια του το βράδυ της Παρασκευής, αφού είχε φτάσει στην Τζέντα, όπου έτυχε θερμής υποδοχής και για τα επόμενα 4,5 χρόνια (;) θα είναι η νέα πόλη και το νέο «σπίτι» του. Κάτι είναι και αυτό, θα πει κάποιος, αν και η πρώτη εντύπωση είναι αυτή που μένει...

Πάντως για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα ο «Αλεξ», είχε αρχίσει, ήδη, από τον περασμένο Φεβρουάριο να γκρινιάζει και να επιδιώκει τη μεταγραφή του και την αποχώρησή του από το «Δικέφαλο», το επανέλαβε με πιο χαμηλούς τόνους το περασμένο καλοκαίρι, ωστόσο όταν στο φινάλε του 2018 το… κοντέρ σταμάτησε στα 35 γκολ ήταν κάτι παραπάνω από προφανές ότι θα έφερνε ο ίδιος την πρόταση. Ήθελε πάση θυσία να εξαργυρώσει σε… δολάρια τα γκολ του. Κι αυτό έκανε. Για έναν ποδοσφαιριστή που στα 28 του είχε αλλάξει δεκατρείς ομάδες έμοιαζε και αποδείχθηκε πολύ εύκολο να αλλάξει και πάλι τρόπους ζωής και συνήθειες.

Ομως, ας μην είμαστε αγνώμονες απέναντι του. Ο Πρίγιοβιτς ΠΡΟΣΦΕΡΕ πολλά στον ΠΑΟΚ αυτή τη διετία. Τελεία και παύλα. Καμία απαξίωση, καμία τάση εξευτελισμού, για έναν ποδοσφαιριστή, που στα δικά μας μέρη, αποδεδειγμένα ήταν μια «μηχανή» των γκολ.

Για τον Σέρβο στράικερ, που γεννήθηκε στο Σεντ Γκάλεν, αλλά οι γονείς του επέστρεψαν και ζουν στη γενέτειρά τους το Πριμπόι της Σερβίας, μετά τις Ελβετία, Ιταλία, Αγγλία, Νορβηγία, Σουηδία, Τουρκία και Πολωνία, η Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη έμοιαζε να είναι το λιμάνι του, ωστόσο μετά από 86 συμμετοχές, 55 γκολ, 8 ασίστ, 11 κίτρινες και καμία κόκκινη (σε όλες τις διοργανώσεις), τελικά ήταν πολύ εύκολο μέσα του να αφήσει στη μέση τη (φετινή) δουλειά του ΠΑΟΚ και να ντυθεί στα «κιτρινόμαυρα» λέγοντας στο «άψε-σβήσε» το «ναι» στα πετροδολάρια. ΟΙ Σαουδάραβες ποντάρουν πολλά πάνω του και γι' αυτό του δίνουν τέτοιες απολαβές που μέσα στους επόμενους δέκα μήνες θα έχει σχεδόν κερδίσει όσα χρήματα προέβλεπαν τα συμβόλαιά του από το καλοκαίρι του 2008 μέχρι και το καλοκαίρι του 2018!

Αφήνοντας πίσω τους αποχαιρετισμούς και επιστρέφοντας στο κομμάτι που αφορά τη ζωή (του ΠΑΟΚ) δίχως τον Πρίγιοβιτς, στην Τούμπα θα πρέπει πρωτίστως ο Ραζβάν Λουτσέσκου να φτιάξει τις συνθήκες για να μάθει η ομάδα να παίζει δίχως την κολώνα της. Καλώς ή κακώς το παιχνίδι των «ασπρόμαυρων» ήταν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του Σέρβου επιθετικού και ο Ρουμάνος πρέπει να βρει και απ’ άλλους παίκτες τα γκολ του.

Κοιτάζοντας τον πίνακα των σκόρερ του «Δικεφάλου» στο πρωτάθλημα, μια απελπισία σε πιάνει, όπως και να το κάνουμε, βλέποντας τον Πρίγιοβιτς να είναι στην πρώτη θέση με 9 γκολ και τους επόμενους τρεις (Μαουρίσιο, Μπίσεσβαρ Άκπομ) να απέχουν επτά γκολ, ενώ υπάρχουν κι άλλοι έξι παίκτες (Ελ Καντουρί, Κρέσπο, Μάτος, Ζαμπά, Βαρέλα, Λημνιός) με μόλις ένα γκολ.​

Ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να μάθει να ζει χωρίς τον Πρίγιοβιτς, ο οποίος στα δύο χρόνια της παρουσίας του στην Τούμπα αγωνίστηκε στα 86 από τα 102 επίσημα παιχνίδια της ομάδας, δηλαδή ήταν «παρών» στο 84% των αναμετρήσεων. Οι «ασπρόμαυροι» τον βάπτισαν «killer» και δεν έπεσαν πολύ έξω. Ο Σέρβος αποχαιρέτησε τον ΠΑΟΚ με εντυπωσιακά ποσοστά ευστοχίας: δεν χρειάστηκε πάνω από 2,7 τελικές προσπάθειες για να στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, πέτυχε 55 γκολ σε σύνολο 152 τελικών προσπαθειών και μέσα σε δύο χρόνια κατόρθωσε να βάλει το όνομά του στο νούμερο δύο της λίστας όλων των ξένων σκόρερ του «Δικεφάλου», πίσω από τον Νέτο Γκουερίνο, που σταμάτησε στα 80 γκολ, αλλά σε μια διαδρομή 10 ετών.

Σε μια γρήγορη ανάγνωση και ανάλυση των γκολ του Πρίγιοβιτς θα δούμε ότι:

Σκόραρε ως βασικός 45 γκολ και 10 ως αλλαγή.

Πέτυχε 35 γκολ στο πρωτάθλημα (στο νο 21 της ιστορίας του ΠΑΟΚ), 12 γκολ στο Κύπελλο και 8 γκολ σε ευρωπαϊκούς αγώνες (6ος στη λίστα του ΠΑΟΚ).

Με ποιους τρόπους σκόραρε; Τα 32 γκολ με σουτ, τα 12 γκολ με πέναλτι και τα 11 κεφαλιές.

Από την «άσπρη βούλα αστόχησε μόλις μια φορά, αυτή στον περσινό τελικό του Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ, μετρώντας 12/13 εκτελέσεις, ενώ στο πρωτάθλημα δεν έχασε ούτε ένα (7/7) και είναι ο ευστοχότερος εκτελεστής πέναλτι στην ιστορία του ΠΑΟΚ στην Α’ Εθνική.

 

Τελευταία Νέα