Παραμύθι, το καλύτερο δώρο για το παιδί! (pics)

Gazzetta team
Παραμύθι, το καλύτερο δώρο για το παιδί! (pics)

bet365

Mέρες που είναι τα δώρα έχουν την τιμητική τους! Ειδικά στα μικρά παιδιά. Τα παιχνίδια εντυπωσιάζουν, όμως τίποτα δεν είναι πιο ουσιαστικό από ένα παραμύθι και το G-Weekend σας προτείνει μερικά από αυτά...

Μία από τις πιο γεμάτες σε αισθήσεις απόλαυση είναι η ανάγνωση. Η επιλογή ωστόσο των βιβλίων κάποιες φορές αποδεικνύεται πιο δύσκολη από όσο φανταζόμαστε. Και αυτό γιατί θέλουμε κάτι αρκετά απλό για τα νεώτερα παιδιά, κάτι αρκετά έξυπνο για τα μεγαλύτερα παιδιά και κάτι που δεν θα μας κάνει να βαριόμαστε από την τρίτη ανάγνωση.

Γιουβέντους – Ρόμα με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και 190+ ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις.

Το Weekend με την πολύτιμη αρωγή της Φωτεινής Κωνσταντοπούλου (συγγραφέας παιδικών βιβλίων) προτείνει πολύτιμα δώρα για την τρέχουσα εορταστική περίοδο. Είναι βιβλία στα οποία, όμως, απεικονίζονται η μαγεία και ο ενθουσιασμός και σίγουρα εγγυώνται την ζεστασιά της καρδιάς καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα και…του καλοκαιριού.

Λούνα: Μου αρέσει πολύ να παίζω μπάλα!

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Συγγραφείς: Λήδα Βαρβαρούση - Agnes Verboven

Εικονογράφος: Λήδα Βαρβαρούση

Ηλικίες: 2+

Η Λούνα δεν είναι δημιούργημα φαντασίας. Είναι μια πραγματική και πραγματικά όμορφη σκυλίτσα που γίνεται ηρωίδα σε μια σειρά βιβλίων τα οποία φτιαγμένα με λέξεις απλές και εικονογράφηση που ορίζεται από ζωντάνια φτιάχνουν ιστορίες που γίνονται εύκολα κατανοητές και διδάσκουν στους μικρούς μικρούς αναγνώστες αξίες που δύσκολα κάποιος θα μπορούσε να εξηγήσει τόσο όμορφα.

Αυτό το πρώτο βιβλίο της σειράς πραγματεύεται την αξία της φιλίας και τη θέση της στη ζωή μας. Και έχει τόσο πολύ σημασία και για την ίδια τη Λούνα που ενώ όλα μοιάζουν υπέροχα με την καινούρια της ζωή εκείνη αρπάζει την ευκαιρία και κάνει κάτι, μπορεί όχι τόσο…ενδεδειγμένο, αλλά ωστόσο πολύ έξυπνο και αναγκαίο μόνο και μόνο για να αποκτήσει φίλους.

Γκριντς, ο κατεργάρης των Χριστουγέννων

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Συγγραφέας - Εικονογράφος: Dr Seuss

Μετάφραση: Φίλιππος Μανδηλαράς

Ηλικίες: 3 - 8

Στην Κάποιων – πόλη, καθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, ένα περίεργο μαλλιαρό πλάσμα, ο περίεργος και γκρινιάρης Γκριντς εμφανίζεται ξαφνικά στη θέση του Άη Βασίλη και βάζει σε εφαρμογή ένα πανούργο σχέδιο. Να γίνουν όλοι σαν κι εκείνον. Γκρινιάρηδες και κατσούφηδες. Μέχρι το τέλος φαίνεται να τα καταφέρνει πολύ καλά. Όμως…δεν έχει υπολογίσει ότι οι Κάποιοι στην Κάποιων – πόλη έχουν κάτι που κανείς δεν μπορεί να τα βάλει μαζί του. Και αυτό το κάτι όταν το έχεις είναι πάντα Χριστούγεννα. Είναι γιορτή. Μπορεί και γενέθλια.

Είναι αυτό το μαγικό «κάτι» που δεν χρειάζεται δώρα και στολίδια… Ένα έμμετρο κομψοτέχνημα του Dr. Seuss που μεταφράστηκε σε σαράντα γλώσσες, πούλησε 650 εκατομμύρια αντίτυπα και έγινε και ταινία. Θα το διαβάζω κάθε μέρα μέχρι να μου γίνει συνήθεια το υπέροχο μήνυμά του.

Εδώ κρύβεται η χαρά

Εκδόσεις: Διόπτρα

Συγγραφείς: Nicola Edwards,

Εικονογράφος: Katie Hickey

Μετάφραση: Βίκυ Κατσαρού

Ηλικίες: 4+

Αυτό το βιβλίο είναι μια συνταγή. Όχι για κάτι αλμυρό. Ούτε για κάτι γλυκό. Αλλά για να ανακαλύψουμε τη μαγεία του «είναι» μας. Ένα βιβλίο φιλοσοφίας για μικρά παιδιά, που σίγουρα βήμα βήμα, απλά, κατανοητά και ποιητικά, οι μικροί αναγνώστες θα ταξιδέψουν σ’ αυτόν τον υπέροχο κόσμο και θα ανακαλύψουν την απλότητά του. Και δίχως άλλο όταν φτάσουν στην τελευταία σελίδα θα είναι…αλλιώς.

Ο τρόπος που χρησιμοποιεί ο συγγραφέας για να εμπλέξει τους γονείς, τους θείους, τις γιαγιάδες και τους παππούδες σ’ αυτό το μαγικό ταξίδι αναζήτησης είναι μοναδικός και κρύβεται σ’ ένα παιχνίδι ερωτήσεων. Μια ερώτηση, που έχει στο τέλος της, η κάθε σελίδα και σε ωθεί να γυρίσεις τη ματιά σε μιαν άλλη κατεύθυνση. Και ξέρετε τι συμβαίνει όταν κάθε μέρα παίζεις αυτό το παιχνίδι; Η ζωή μοιάζει πάντα, ό,τι κι αν συμβεί, σαν ένα θαύμα, μια γιορτή.

Ένας αρκούδος μια φορά

Συνεκδότες: Πατάκης – Μουσείο Μπενάκη

Συγγραφέας: Ελένη Γερουλάνου

Εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή

Ηλικίες: 4 +

Όλα τα βιβλία είναι ένα ταξίδι. Όμως αυτό το ταξίδι είναι πολύ διαφορετικό και πολύ όμορφο. Το καταλαβαίνεις όταν ανοίγεις την πρώτη σελίδα του. Το διαπιστώνεις ξεφυλλίζοντας μέχρι που φτάνεις και στην τελευταία του. Γιατί ο πρωταγωνιστής και όλοι οι ήρωες είναι παιχνίδια μιας άλλης εποχής μπλεγμένα σε μια απλή, αλλά γεμάτη αγάπη ιστορία. Και δεν χρειάζεται να προσπαθήσεις να καταλάβεις πολλά από αυτά, ούτε χρειάζεται να φτάσεις να διαβάσεις πόσο συναισθηματικά συνδεδεμένη είναι η συγγραφέας του με αυτά τα παιχνίδια από τη μοναδική συλλογή του Μουσείου Μπενάκη Παιχνιδιών, για να διαπιστώσεις την ομορφιά που κρύβει η διαφορετικότητά τους, αλλά και πως το όμορφο όσα χρόνια κι αν περάσουν είναι πάντα όμορφο.

Λάτρεψα την μεικτή τεχνική της εικονογράφησης με τη φωτογραφία. Αν με ρωτάτε, εκτός από το επιπλέον μήνυμα που ανακαλύπτει κανείς διαβάζοντάς το και είναι η πίστη στον στόχο, το βιβλίο αυτό είναι ένα βιβλίο ιστορίας, μέσα από το οποίο τα παιδιά μπορούν να αντιληφθούν τη συνάφεια του χρόνου.

Παβ, ο φάλτσος τζίτζικας και η περιπέτεια με τα τυφλά μυρμήγκια

Εκδόσεις: Μικρή Σελήνη

Συγγραφέας: Φώτης Δούσος

Εικονογράφος: Αγγελική Μπόζου

Ο Παβ είναι ο τζίτζικας που θα ήθελα να ακούω, ακόμα και τις στιγμές που θα ήθελα να μην ακούω τίποτα. Γιατί το τραγούδι του Παβ, αν και φάλτσο, έχει κάτι διαφορετικό. Έχει αυτό που χρειάζομάστε κάθε στιγμή, κάθε λεπτό, σε κάθε μας ανάσα.Ηλικίες: 9+

Ένα εντυπωσιακό ανάγνωσμα που θέλεις να το έχεις κάθε στιγμή μέσα σου. Μια σιωπηλή μελωδία που φτιάχνει χαμόγελα και δίνει δύναμη για να ξεπερνάς τις δυσκολίες. Αν με ρωτάτε, δεν θα το έκανα δώρο μόνο στα παιδιά 9+ που αναφέρεται. Ήδη έχω βάλει πλώρη για το βιβλιοπωλείο και ξέρω και ένα μεγάλο παιδί που θα του το κάνω δώρο. Γιατί τον Παβ τον έχουμε ανάγκη. ΟΛΟΙ!

Το κροκοδειλάκι που έγινε λιβάδι

Εκδόσεις: Καλειδοσκόπιο

Συγγραφέας: Χρήστος Μπουλώτης

Εικονογράφος: Φωτεινή Στεφανίδη

Ηλικίες: 9+

Είναι φορές που όλο και κάτι μπορεί να συμβεί και να βρεθείς έξω από τα νερά σου. Όπως συνέβη και με το μικρό κροδειλάκι. Όμως, αυτή η ιστορία έρχεται για να ψιθυρίσει κάτι ακόμα, πιο σημαντικό. Ότι όπου κι αν βρεθείς η αχτίδα φωτός που λέγεται αγάπη θα υπάρξει, ακόμα κι εκεί που δεν το περιμένεις για να απαλύνει αρχικά τον όποιο φόβο και τελικά να σε βοηθήσει να…ξαναβρείς τον δρόμο σου.

Και είναι η αγάπη, ο σεβασμός και η ελευθερία εκείνα που κρατούν ζωντανές τις σχέσεις. Γιατί οι σχέσεις θέλουν μπαλόνια και χαρταετούς στην ψυχή για να πετούν…Σ’ ευχαριστούμε ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ για τα όμορφα μηνύματα.

Τζερόνιμο Στίλτον, Στενές επαφές με έναν τυραννόσαυρο

Ταξίδι στον χρόνο (πρώτο βιβλίο)

Εκδόσεις: Κέδρος

Συγγραφέας: Geronimo Stilton

Εικονογράφηση: Lorenzo Giannini

Μετάφραση: Ελένη Τουλούπη

Ηλικίες: 9 - 12

Ο πασίγνωστος Τζερόνιμο Στίλτον έρχεται σε μια ακόμη περιπέτεια για να εντυπωσιάσει και να επιβεβαιώσει όσο κανένα από τα γραφιστικά μυθιστορήματα, που έχω διαβάσει ως σήμερα, ότι αυτή η γραφή είναι εκείνη που μπορεί όσο καμία να μεταδώσει τη γνώση ακούραστα και αβίαστα. Αυτός άλλωστε είναι ο κύριος σκοπός της.

Το χιούμορ απαραίτητο στοιχείο της. Και όταν αυτό εμπλέκεται και με δράση η περιπέτεια απογειώνει την ανάγνωση και…την γνώση. Το απόλαυσα από την αρχή ως το τέλος. Αν είστε ήδη λάτρεις αυτού του υπέροχου ήρωα τότε σας υπόσχομαι ότι όταν τον δείτε ανάμεσα στους δεινοσαύρους που είναι οι συμπρωταγωνιστές του σε αυτό το βιβλίο σίγουρα θα θελήσετε να το ξαναδιαβάσετε και να το ξαναδιαβάσετε. Μάκαρι τα σχολικά βιβλία να ήταν έτσι! Μια ιδέα λέω τώρα…

Η Φωτεινή Κωνσταντοπούλου ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι αστυνομικός και συγγραφέας παιδικών βιβλίων. Πρωτοεμφανίστηκε στη λογοτεχνία το 2009 με το βιβλίο Στιγμές που ταξίδεψαν στις Πρέσπες (επανέκδοση 2010).

Η πρώτη έκδοση του επόμενου βιβλίου της Μια Ζαχαρένια Συνταγή (2015) τέθηκε υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ενώ τον Ιανουάριο του 2018 η ιστορία του βιβλίου έγινε θεατρική παράσταση στο θέατρο «Φούρνος», σε διασκευή Ελεάννας Σαντοριναίου και μουσική Χρήστου Θηβαίου, η οποία συνεχίζεται και την περίοδο 2018-2019.

Τον Φεβρουάριο του 2016 τιμήθηκε από την «Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα» ως υψηλού προφίλ υποστηρίκτρια για τη συμβολή της στο έργο του Οργανισμού.

Η ιδιαίτερη αγάπη και η ευαισθησία της στο θέμα των προσφύγων την οδήγησαν να γράψει το εικονογραφημένο βιβλίο Μέσα από τα Μάτια τους,12 παιδιά, 12 ιστορίες, 12 όνειρα για το αύριο! (2017, εκδόσεις «Ελληνοεκδοτική»). Μέρος των εσόδων της έκδοσης αυτής στηρίζει τις δομές φιλοξενίας των ασυνόδευτων παιδιών-προσφύγων στις δομές φιλοξενίας της ΑMΚΕ PRAKSIS.

Στην εργογραφία της περιλαμβάνονται επίσης: Ο τυροκοφτερός - περιπέτειες που τα σπάνε (2016), Μέρλο - περιπέτεια στα σύννεφα (2017), τα έσοδα του οποίου προσφέρει στην ΑΜΚΕ «Καρκινάκι» και το «Αστυπάλαια, με λένε» (2018), τα έσοδα του οποίου προσφέρει στις άπορες οικογένειες του νησιού.

Το βιβλίο Μαργαρίτα, Στραβά κι ανάποδα ζητούν λύση (εκδόσεις «Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη», 2018) διατίθεται δωρεάν ως εφαρμογή σε tablets με λειτουργικά Android και iOS (εφαρμογή με διαδράσεις), σε μορφή pdf (Ελληνικά, Αγγλικά) καθώς και σε ηχητικό αρχείο (Ελληνικά).

Επίσης διοργάνωσε το 1ο Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου Αστυπάλαιας, σε συνεργασία με τον τοπικό Δήμο και την υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

 

Τελευταία Νέα