Πέντε αθλητικά βιβλία για τις γιορτές! (pics)

Gazzetta team
Πέντε αθλητικά βιβλία για τις γιορτές! (pics)

bet365

Το Gazzetta Weekend Journal παίρνει μια λογοτεχνική ανάσα και με αφορμή τα Χριστούγεννα, προτείνει τα ιδανικά αθλητικά βιβλία για δώρα και ξεφύλλισμα!

Το δέντρο στολίστηκε, τα τραπεζώματα και οι κατανύξεις με αλκοόλ κανονίστηκαν, ο καιρός συμπληρώνει το σκηνικό και όλοι περιμένουν τις γιορτές για να περάσουν καλά, να αφήσουν για λίγο την καθημερινότητα και να μαζέψουν δυνάμεις.

Εκεί στον καναπέ, στο γραφείο ή στο κρεβάτι καθένας μπορεί να βρει πια το χρόνο να αφεθείς τις σελίδες ενός αθλητικού βιβλίου να τον «ταξιδέψουν», να του μάθουν ή να του υπενθυμίσουν ιστορίες και φανταστικά ή πραγματικά γεγονότα.

Το Gazzetta Weekend Journal δηλώνει… βιβλιοφάγο και προτείνει πέντε + ένα βιβλία για δώρα ή προσωπική χρήση, με τα «δημιουργήματα» δικών μας ανθρώπων να έχουν τη δική τους θέση!

Εξηγώντας το θαύμα – Βασίλης Σαμπράκος

Το πρώτο βιβλίο ιστορικής αναφοράς του Euro 2004 που αναλύει και εξηγεί τεκμηριωμένα πώς δημιουργήθηκε η κορυφαία Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου όλων των εποχών.

Ο Βασίλης Σαμπράκος, ένας εκ των κορυφαίων αθλητικών ρεπόρτερ, που ακολουθούσε την εθνική ομάδα επί μια πενταετία μέχρι τον Ιούλιο του 2004 και είχε ταξιδέψει στην Πορτογαλία, επιχειρεί την πιο ολοκληρωμένη έρευνα που έγινε ποτέ για την κατάκτηση του Euro 2004 από την Εθνική Ελλάδας και διηγείται με πλήθος από ανέκδοτες λεπτομέρειες την ιστορία της μεγαλύτερης ελληνικής αθλητικής επιτυχίας όλων των εποχών.

Ο Ότο Ρεχάγκελ, ο Γιάννης Τοπαλίδης, ο Βασίλης Γκαγκάτσης, ο Γιώργος Παπαλάνης και οι Στέλιος Βενετίδης, Τραϊανός Δέλλας, Θοδωρής Ζαγοράκης, Γιώργος Καραγκούνης, Κώστας Κατσουράνης, Μιχάλης Καψής, Ντέμης Νικολαΐδης, Αντώνης Νικοπολίδης, Νίκος Νταμπίζας, Τάκης Φύσσας, Άγγελος Χαριστέας αφηγούνται την ιστορία και αναλύουν τη χρυσή μέθοδο που προκάλεσε τη μεγαλύτερη έκπληξη στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου εθνικών ομάδων.

Ο διακεκριμένος αναλυτής ποδοσφαίρου, προπονητής Αθανάσιος Τερζής αναλύει τεχνικά όλους τους αγώνες-σταθμούς της πορείας προς την κορυφή της Ευρώπης. Το βιβλίο φέρνει για πρώτη φορά στο φως τις εκθέσεις της Τεχνικής Επιτροπής της UEFA και φιλοξενεί συνεντεύξεις των μεγάλων αντιπάλων της Εθνικής. Η έρευνα τεκμηριώνεται επιστημονικά μέσα από μελέτες σημαντικών Ελλήνων και ξένων επιστημόνων της στατιστικής, του man management, της νευρολογίας και της ψυχιατρικής.

ISBN: 9789604992737

Συγγραφέας: Βασίλης Σαμπράκος

Εκδόσεις: Τόπος

Τιμή: 15.40

Η μπάλα στην κερκίδα – Θάνος Σαρρής

Ένα αληθινό μυθιστόρημα για τους πραγματικούς ιδιοκτήτες της ομάδας σου.

Οι καλές μέρες ανήκουν πια στο παρελθόν για τους οπαδούς των «μοβ». Ο πολλά υποσχόμενος μεγαλοεπενδυτής χρησιμοποίησε τον κόσμο της ομάδας για τα προσωπικά του συμφέροντα και όταν ένα κομμάτι της εξέδρας προσπάθησε να αντιδράσει βρέθηκε απέναντι σ’ εκείνους που μέχρι πρόσφατα ξελαρυγγιάζονταν μαζί στα παγωμένα τσιμέντα.

Αλλά οι οπαδοί δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη. Αποφασίζουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και οραματίζονται ένα δημοκρατικό μοντέλο διοίκησης με μοναδικό ιδιοκτήτη της ομάδας τον κόσμο. Παρά το διεφθαρμένο παιχνίδι των ΜΜΕ, των πολιτικών και των αθλητικών παραγόντων, η σπίθα γίνεται φλόγα και οι επαφές με ομάδες του εξωτερικού που τα κατάφεραν δημιουργούν τη βάση κόντρα σε όλους και σε όλα. Θα καταφέρουν τα παιδιά της κερκίδας να γράψουν ιστορία;

Ένα μυθιστόρημα βασισμένο σε έρευνα, με διαλόγους και πρωταγωνιστές που είναι ή θα μπορούσαν να είναι αληθινοί...

ISBN: 978-960-436-586-9

Συγγραφέας: Θάνος Σαρρής

Εκδόσεις: Οξύ

Τιμή: 12,70

Ο Νίκος Λείπει – Νίκος Παπαδογιάννης

Από τις παραδεισένιες ακρογιαλιές της Καραϊβικής στα κακοτράχαλα βουνά των Ιμαλαïων. Και από τις μεγαλουπόλεις των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας στις μητροπόλεις του παγκόσμιου μπάσκετ! Ο Νίκος Παπαδογιάννης αφήνει στην άκρη το μικρόφωνο και τη γραφίδα και προσφέρει στον αναγνώστη τη θέση του συνοδοιπόρου στα ταξίδια μιας ζωής μέσα από εβδομήντα τρεις σπονδυλωτές, συχνά απίστευτες και πάντοτε αληθινές ιστορίες.

Οι περιηγήσεις του συγγραφέα στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη είναι ποτισμένες με θαλασσινή αλμύρα, ορεινή δροσιά, άφθονη συγκίνηση και πηγαίο χιούμορ, με απρόσκλητους γκεστ σταρ κάμποσους ήρωες του ελληνικού (και παγκόσμιου) αθλητισμού, παλαιούς και λιγότερο παλαιούς.

Το ταξίδι αρχίζει από έναν ισοπεδωτικό τυφώνα στις Αντίλλες και καταλήγει σε μια βάρκα που πλέει προς το άγνωστο, με ενδιάμεσες στάσεις σε πέντε ηπείρους, εφτά θάλασσες, εξήντα χώρες, τρεις δεκαετίες, δεκάδες απρόοπτα και χιλιάδες γνωστά ή άγνωστα πρόσωπα.

Ο μπαρουτοκαπνισμένος δημοσιογράφος φοράει το καπέλο του ακοίμητου ταξιδευτή, γεμίζει μικρή βαλίτσα με τα απολύτως απαραίτητα και επιβιβάζεται στην επόμενη πτήση δίχως να πολυνοιάζεται για τον προορισμό. Από τα παράθυρα του αεροπλάνου σάς κλείνουν το μάτι ο Γκάλης, ο Διαμαντίδης, ο Τζόρνταν, ο Μάτζικ Τζόνσον.

Κι αν δεν σας ενδιαφέρει το μπάσκετ, τόσο το καλύτερο. Ο Νίκος μιλάει για αθλητικά μόνο τις ώρες της δουλειάς και ποτέ όταν λείπει.

ISBN: 9786185265182

Συγγραφέας: Νίκος Παπαδογιάννης

Εκδόσεις: Key Books

Τιμή: 14,90

Total Football – Ντέιβιντ Γουίνερ / μετάφραση Χρίστου Χαραλαμπόπουλου

Το επονομαζόμενο Total Football είναι ένα ποδοσφαιρικό μοντέλο, προϊόν πολλών στοιχείων και ιδεών. Αποτέλεσμα η εικόνα ενός ολοκληρωμένου -και όχι ολοκληρωτικού- ποδοσφαίρου. Στον 'Aγιαξ -και στην εθνική Ολλανδίας- τα δύο αντιθετικά ζεύγη που ορίζουν τη μορφή και την εικόνα του παιχνιδιού (τέχνη-δύναμη / θέαμα-αποτέλεσμα) γίνονται στοιχεία μιας και μόνο σύνθεσης, μιας ποδοσφαιρικής επανάστασης που, για τους Ολλανδούς, τέλειωσε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010. Ευτυχώς, όμως, οι βασικές αρχές αυτής της επανάστασης διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν στην Μπαρτσελόνα από τον Γιόχαν Κρόιφ. Πολλοί πρόσφατα άρχισαν να αναζητούν ξανά τις αρχές αυτής της επανάστασης.

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε όλους όσοι αγαπούν το ποδόσφαιρο, το ποδόσφαιρο εκείνο που είναι πραγματικό, γιατί συνδυάζει δημιουργικότητα, επινοητικότητα, τέχνη, λιτότητα στο ύφος και απλότητα στην εκτέλεση, όπου η πλέον απίθανη σύλληψη φαίνεται σαν να είναι ρουτίνα και το πρωτόφαντο μοιάζει σαν κάτι το συνηθισμένο. Το βιβλίο αυτό μιλάει για καλλιτέχνες, για αρτίστες της μπάλας, για δημιουργούς που επιτελούν κοινωνικό ρόλο - όχι για τρεχαλατζήδες, πολυεργαλεία και καιροσκόπους που "παίρνουν" απλώς αποτελέσματα.

ISBN 978-960-531-423-1

Συγγραφέας: Ντέιβιντ Γουίνερ / Μετάφραση: Χρίστος Χαραλαμπόπουλος

Εκδόσεις: Δίαυλος

Τιμή: 18,02

Μάικλ Τζόρνταν: Ζωή – Ρόλαντ Λέιζενμπι / Μετάφραση Βασίλη Πουλάκου

Ο Μάικλ Τζόρνταν είναι ίσως η πιο αναγνωρίσιμη παγκοσμίως φιγούρα στο χώρο του αθλητισμού. Όλοι γνωρίζουμε τα κατορθώματά του: τα έξι πρωταθλήματα του ΝΒΑ με τους Μπουλς, τα δύο χρυσά ολυμπιακά μετάλλια με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ, τον κολεγιακό τίτλο με το Νορθ Καρολάινα, τις άπειρες προσωπικές διακρίσεις.

Πόσα γνωρίζουμε, όμως, για τον άνθρωπο Μάικλ Τζόρνταν;

Αυτό ακριβώς το κενό έρχεται να καλύψει, με μεγάλη επιτυχία, ο Ρόλαντ Λέιζενμπι. Ο πασίγνωστος στις ΗΠΑ δημοσιογράφος και διδάκτορας του πανεπιστημίου Βιρτζίνια Τεκ επιδόθηκε σε εξαντλητική έρευνα αρκετών ετών. Πήρε πολυάριθμες συνεντεύξεις από ανθρώπους που έζησαν από κοντά την απίστευτη πορεία του «Air», όπως και από πολύ κοντινά του πρόσωπα, και «βούτηξε» ακόμα και σε αρχεία του 18ου αιώνα, στην προσπάθειά του να φωτίσει την ανθρώπινη πλευρά του παίκτη που λατρεύτηκε όσο κανένας άλλος.

Ξεκινώντας από τις ίδιες τις ρίζες της οικογένειας Τζόρνταν, ως απελεύθερων σκλάβων της Βόρειας Καρολίνας, και περνώντας από τις επιρροές των γονιών του και γενικά των ανθρώπων που σημάδεψαν την τρυφερή του ηλικία, ο Λέιζενμπι ζωγραφίζει με μεγάλη ακρίβεια το ψυχολογικό πορτρέτο του Τζόρνταν, χωρίς -κι αυτό είναι το σημαντικότερο- να τον αγιοποιεί. Από το μικροσκόπιό του δεν ξεφεύγουν ούτε η κάποιες φορές υπέρμετρη ανταγωνιστικότητά του, ούτε ο εθισμός του στον τζόγο, ούτε η απροθυμία του να πάρει θέση σε καυτά φυλετικά ζητήματα. Έτσι το έργο του «Μάικλ Τζόρνταν - Ζωή» δίκαια θεωρείται η πιο ολοκληρωμένη βιογραφία του μεγάλου σταρ που εκδόθηκε ποτέ.

ISBN: 9789963231904

Συγγραφέας: Ρόλαντ Λέιζενμπι / Μετάφραση: Βασίλης Πουλάκος

Εκδόσεις: MVPublications

Τιμή: 19,70

Έξτρα επιλογή για μη αθλητικά

Ευστοχία Υλικού – Αλέξανδρος Στεργιόπουλος

καθημερινότητα δοκιμάζει τις αντοχές μας, δοκιμάζει το... υλικό μας. Ο άνθρωπος γεννήθηκε για να παλεύει κάθε μέρα, να εξερευνά τα όρια του και αν μπορεί να τα ξεπερνά. Η επιβίωση, μοναδικό καθήκον και πρόκληση και το σώμα μοναδικό “όπλο”. Ο χρόνος όμως δεν υπακούει στις απαιτήσεις του σώματος και όταν αποφασίζει να αναμετρηθεί μαζί του, ζητά την ψυχή του! Τότε, το σώμα δείχνει μικρό και αδύναμο και όταν η πίεση το ξεπερνά εκρήγνυται!

Ήττα, γιατί το προϊόν έχει φτιαχτεί για αντέχει. Δεν γίνεται αλλιώς. Η έκρηξη αποτελεί πρόωρη κορύφωση που μπορεί να είναι εκκωφαντική, εντυπωσιακή, ακόμη και αποκαλυπτική, όμως σβήνει γρήγορα και τίποτα δεν μένει πίσω. Ζητούμενο η ανθεκτικότητα για να “διορθωθεί” η αστοχία και να δικαιωθεί η Ευστοχία υλικού. Η παρατήρηση του νου και το φιλτράρισμα της ψυχής δίνουν ποιήματα-θραύσματα μιας εικόνας που συνεχώς κινείται και ποτέ δεν μένει ίδια. Η αντανάκλαση της πραγματικότητας μέσα από τον παραμορφωτικό καθρέφτη της προσωπικής ματιάς. Το διαφορετικό μπλέκεται με το αδιαμεσολάβητο, το οριστικό. Σε αυτή τη διελκυστίνδα ο άνθρωπος στέκεται στη μέση και καλείται να υπερβεί καταστάσεις που τον ξεπερνούν. Καλείται να ζήσει και να αφομοιώσει όλα όσα τον βρίσκουν και τον επηρεάζουν, ίσως τον αλλάζουν.

ISBN: 9789604269563

Συγγραφέας: Αλέξανδρος Στεργιόπουλος

Εκδότης: ΙΩΛΚΟΣ

Τιμή: 10,00

 

Τελευταία Νέα