Chelsea: Βόλτα στην πιο στυλάτη γειτονιά του Λονδίνου! (pics)

Chelsea: Βόλτα στην πιο στυλάτη γειτονιά του Λονδίνου! (pics)

bet365

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να μη… μαγεύει με τις εμφανίσεις του στο Europa League, ωστόσο το Λονδίνο είναι ένας ωραίος προορισμός για πάνω από 2.500 φίλους του «Δικεφάλου» γι’ αυτό και το GWJ σας πάει μια βόλτα στην πιο στυλάτη γειτονιά της αγγλικής πρωτεύουσας, το Τσέλσι.

Η παράνοια που επικρατεί στις τάξεις των οπαδών του ΠΑΟΚ για ένα εισιτήριο του αγώνα με την Τσέλσι ξεπερνάει κάθε προηγούμενο και υποδηλώνει ότι η αγγλική πρωτεύουσα θα υποδεχθεί σε λίγες μέρες χιλιάδες ταξιδιώτες από την Ελλάδα.

Οι «ασπρόμαυροι» οπαδοί δεν θα βρεθούν για πρώτη φορά στο Λονδίνο, ούτε θα ηχήσει για πρώτη φορά στα αφτιά τους το London Calling, βλέπετε έχουν τριγυρίσει σε αρκετές συνοικίες και γειτονιές της ευρωπαϊκής μητρόπολης, αφήστε να καμαρώνουν για το αήττητο τους κόντρα σε Άρσεναλ και Τότεναμ (εδώ δεν έχασαν ούτε στο φιλικό με την Κ.Π.Ρ…) και επιφυλάσσονται διά τα περαιτέρω ενόψει της νέας (τέταρτης) επίσκεψης τους, στις 29 του Νοέμβρη, αυτή τη φορά στην πιο στυλάτη γειτονιά του κεντρικού Λονδίνου, εκεί δίπλα στις όχθες του Τάμεση, όπου οι πρώην μποέμ και νυν επιχειρηματίες κάτοικοι του Τσέλσι καθημερινά φροντίζουν και επιβεβαιώνουν τη φήμη του με πομπώδη μεγαλοπρέπεια.

Όπως ακριβώς και οι ΠΑΟΚτσήδες, έτσι και εμείς, είχαμε προ δύο μηνών επιφυλαχθεί για τα περαιτέρω, γιατί όσοι πιστεύουν ότι το Chelsea είναι απλά μια ακριβή συνοικία πλανώνται πλάνην οικτράν.

Σας είχαμε υποσχεθεί έναν μίνι οδηγό της περιοχής, ο οποίος και έρχεται ζεστός και αχνιστός, μέσω του Gazzetta Weekend, στις οθόνες σας…

Το Τσέλσι μέχρι και το 18 αι. αποτελούσε ένα ήσυχο γραφικό χωριό δυτικά του Τάμεση, που σταδιακά το προτίμησαν λογοτέχνες, και μποέμ καλλιτέχνες του 19ου αι, αλλά και οι επαναστατημένοι νέοι των δεκαετιών '60-70's. Ωστόσο, o αντισυμβατικός τρόπος ζωής έχει παρέλθει, γιατί πια η περιοχή είναι ακριβή για τους καλλιτέχνες, ωστόσο οι πινακοθήκες και τα παλαιοπωλεία του διατηρούν το καλλιτεχνικό και ατμοσφαιρικό της ύφος. Η γειτονική περιοχή Ερλς Κορτ εξυπηρετεί ξενοδοχειακά πολλούς τουρίστες. Αν και το Τσέλσι δεν φημίζεται για τα αξιοθέατά του, αξίζει να επισκεφθείτε τον Βοτανικό Κήπο Τσέλσι και τη θρυλική Κινγκς Ρόουντ, επίκεντρο της μόδας τις δεκαετίες 1960 και 1970, που παραμένει ωστόσο κύρια εμπορική αρτηρία.

Οι περιοχές του Κένσινγκτον και του Τσέλσι αποδείχθηκαν οι ακριβότερες σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία με το πέρας του 2012, σύμφωνα με σχετική έρευνα της Lloyds TSB. Το 22% των κατοίκων του Κένσινγκτον και του Τσέλσι είναι τραπεζίτες, χρηματιστές και ασφαλιστές, ενώ το 27% μετακόμισε μόλις την τελευταία δεκαετία.

Εκεί βρισκόταν και η υπερμεγέθης οικία του ζεύγους Αγγελόπουλου, το παλαιό πρεσβυτέριο του Τσέλσι με τους μεγαλύτερους κήπους μετά το Μπάκιγχαμ, το οποίο και πουλήθηκε έναντι αστρονομικού ποσού, ενώ εκτός από το Τσέλσι οι πιο ευκατάστατοι Έλληνες του Λονδίνου, επιλέγουν τις περιοχές του Bayswater, του Kensington και της Belgravia. Ειδικά στο Bayswater, όπου υπάρχουν και αρκετά πολυτελή καζίνο, είναι δεδομένο ότι θα ακούσει κανείς ελληνικά στον δρόμο ανά πάσα στιγμή της ημέρας. Ο ναός της Αγίας Σοφίας στην γειτονιά αυτή έχει φιλοξενήσει πολλούς διάσημους ελληνικούς γάμους, όπως του διαδόχου Παύλου με την Μαρί Σαντάλ.

Πως θα βρεθείτε στο Chelsea

Η γειτονιά Chelsea βρίσκεται εντός του RB of Kensington and Chelsea και συνορεύει με τις γειτονιές Kensington, Knightsbridge, Nine Elms, City of Westminster, LB of Hammersmith & Fulham, Sands End, Hammersmith, Fulham και Pimlico.

Μπορείτε να μεταβείτε:

London Eye: 35 λεπτά με το μετρό
Πύργος του Λονδίνου: 40 λεπτά με το μετρό
Αεροδρόμιο Heathrow: 60 λεπτά με το μετρό
Αεροδρόμιο Gatwick: 70 λεπτά με το μετρό και το τρένο
Kings Cross: 40 λεπτά με το μετρό
Εθνική Πινακοθήκη: 30 λεπτά με το μετρό

Το Λονδίνο του 21ου αιώνα δεν έχει μεν καμία σχέση με το swinging London της ροκ σκηνής των δεκαετιών του '60 και του '70 ή ακόμη και τα «αθώα» disco χρόνια της δεκαετίας του '80, αλλά έχει γίνει μια «super clean» πολυεθνική πόλη

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Βρετανικού Οργανισμού Τουρισμού www.visitbritain.gr για να βρείτε στα ελληνικά όλες τις πληροφορίες που θα χρειαστείτε για το ταξίδι σας στη Μεγάλη Βρετανία. Οσο για το Λονδίνο, μπορείτε επίσης να πληκτρολογήσετε www.visitlondon.com.

 

Τελευταία Νέα