Tα πέντε «κλειδιά» του Παναθηναϊκού για το ντέρμπι!

Νίκος Αθανασίου
Tα πέντε «κλειδιά» του Παναθηναϊκού για το ντέρμπι!

bet365

Το GWJ αναλύει τα στοιχεία που θα πρέπει να έχει ο Παναθηναϊκός στο Καραϊσκάκη για να φύγει με κάτι θετικό από το Φάληρο, το βράδυ της Κυριακής, κόντρα στον Ολυμπιακό!

Τα πιο δύσκολα... διαγωνίσματα για τους μαθητές του Γιώργου Δώνη ολοκληρώνονται το βράδυ της Κυριακής στο Φάληρο. Μετά την ήττα στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ και την ανωτερότητα αλλά την εντός έδρας ισοπαλία κόντρα στην ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, ο οποίος δεν έχει περιθώρια για απώλειες!

Επιστροφή χρημάτων* στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός και σούπερ αποδόσεις στη Superleague από τη Vistabet.gr. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Το σύνολο του Έλληνα τεχνικού έχει αποδείξει πως μπορεί να σταθεί ανταγωνιστικά απέναντι στους φετινούς διεκδικητές του τίτλου και κάτι ανάλογο θέλει να πράξει στο ελληνικό κλάσικο!

Το GWJ καταγράφει τα πέντε ᾽᾽κλειδιά᾽᾽, τα οποία θα πρέπει να έχει το ᾽᾽τριφύλλι᾽᾽, ώστε να καταφέρει να... ξεκλειδώσει τις δυσκολίες του ντέρμπι και να φτάσει σε ένα θετικό αποτέλεσμα που είναι σημαντικό τόσο για την ψυχολογία των αποδυτηρίων όσο φυσικά και για βαθμολογικούς λόγους.

1)ΟΧΙ ΣΤΑ ΕΥΚΟΛΑ ΛΑΘΗ

Αυτό που δίδαξαν τα δύο προηγούμενα ντέρμπι τον Παναθηναϊκό είναι η αδυναμία να βγάλει την μπάλα σωστά από την περιοχή του, όταν ο αντίπαλος πιέζει ψηλά. Ειδικά στον αγώνα με την ΑΕΚ, οι παίκτες του Δώνη πούλησαν αρκετές φορές την μπάλα έξω από την περιοχή, σε σημεία και καταστάσεις που απλά... απαγορεύεται! Από τύχη και λάθες επιλογές των ᾽Ἐνωσιτών᾽᾽ το ᾽᾽τριφύλλι᾽᾽ δεν... την πάτησε!

Είναι αυτονόητο, λοιπόν, πως για να έχει περισσότερες πιθανότητες να διεκδικήσει βαθμό ή βαθμούς, θα πρέπει να κόψει... μαχαίρι τα πουλήματα της μπάλας στο αμυντικό του τρίτο, έστω και αν για διαστήματα δεν έχει την δυνατότητα να αναπτυχθεί, όπως μας έχει συνηθίσει, δηλαδή με την μπάλα κάτω και παιχνίδι από πίσω.

2)ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Κανένα γκολ στην Τούμπα, κανένα κόντρα στην ΑΕΚ. Ο μέχρι πρότινος σούπερ αποτελεσματικός Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να... σπάσει το ρόδι στα δύο ντέρμπι. Και αν στην Τούμπα είχε μόνο την φάση του Μακέντα, στο ΟΑΚΑ σπατάλησε 3 τεράστιες φάσεις για να στείλει την μπάλα στο πλεκτό!

Στο Φάληρο, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να επιστρέψει στην κυνικότητα των πρώτων επτά αγωνιστικών, εκεί όπου και την μισή ευκαιρία την έκανε γκολ!

3)ΣΤΟ... ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΤΟΝ ΦΟΡΤΟΥΝΗ

Δεν είναι... μυστικό. Εξάλλου η πιο πρόσφατη παρουσία του κόντρα στην Ντουντελάνζ, επιβεβαίωσε πως βρίσκεται στην καλύτερη περίοδο της καριέρας του. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τον Παναθηναϊκό ακούει στο όνομα του Κώστα Φορτούνη. Οι ῎πράσινοι᾽᾽ δεν πρέπει να επιτρέψουν στον Έλληνα μέσο, ούτε να δημιουργήσει, ούτε και να εκτελέσει και ειδικότερα να μην βρει ανοιχτό γήπεδο. Εκεί όπου πάντα είναι πιο επικίνδυνος!

4)Η ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΚΟΥΡΜΠΕΛΗ

Ο ηγέτης αυτής της ομάδας και ο καθοριστικός κρίκος της μεσαίας γραμμής. Ο Παναθηναϊκός ποντάρει και περιμένει πολλά από τον αρχηγό του σε αυτό το παιχνίδι. Περιμένει πολλά από τον Δημήτρη Κουρμπέλη. Ο διεθνής μέσος είναι βαρόμετρο τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά και η παρουσία του θα κρίνει σε σημαντικό βαθμό την λειτουργία της ομάδας του στον άξονα του γηπέδου.

5)ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΚΑΙ Ο ΜΟΥΝΙΕ

Αποτελούν τους πρωταγωνιστές της φετινής νεανικής έκδοσης. Είναι οι παίκτες που έχουν σηκώσει αρκετό από το βάρος της δημιουργίας και απέναντι στον Ολυμπιακό η δική τους παρουσία θα παίξει σημαντικό ρόλο στην εικόνα του Παναθηναϊκού. Ο λόγος για τον Γιάννης Μπουζούκη και τον Τάσο Χατζηγιοβάνη που αναμένεται να πλαισιώσουν τον Μακέντα που θα βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης.

Πάντως, και επειδή ο Γιώργος Δώνης πάντα κρατάει κάτι... κρυφό πριν τα ντέρμπι, ας βάλουμε στην εξίσωση και τον Αντονί Μουνιέ που έχει πιθανότητες να ξεκινήσει. Ο Γάλλος σκόραρε πέρυσι, έχει μεγάλη ποιότητα και αν είναι βασικός, ο πήχης των απαιτήσεων θα είναι υψηλός!

 

Τελευταία Νέα