Ο σεισμός της Ζακύνθου και η... παραλίγο παραίτηση λόγω πανικού!

Ο σεισμός της Ζακύνθου και η... παραλίγο παραίτηση λόγω πανικού!

bet365

H απίθανη ιστορία του Νιγηριανού legend και νυν τεχνικού της Ζακύνθου, Οστίν Εγκουαβόν που έπαθε κρίση πανικού από τον σεισμό και χρειάστηκε να διακομιστεί σε νοσοκομείο προκειμένου να συνέλθει αλλά και να μεταπεισθεί για να μην αποχωρήσει από την Ελλάδα!

Ο προπονητής της ΑΠΣ Ζακύνθου, πρώην Μουντιαλικός αρχηγός αλλά και ομοσπονδιακός προπονητής της Νιγηρίας Ογκουστίν Εγκουαβόν βίωσε στα 53 του για πρώτη φορά την δυσάρεστη εμπειρία ενός σεισμού.

Η σεισμική δόνηση των 6,4 ρίχτερ στη Ζάκυνθο την περασμένη εβδομάδα συντάραξε την Δυτική Ελλάδα, ενώ έγινε αισθητός ακόμη και στην Αθήνα. Ο Εγκουαβόν ο οποίος βρισκόταν στο διαμέρισμα του στον Λαγανά έχασε την ψυχραιμία του. Μάλιστα, την στιγμή που έβλεπε τους καθρέφτες να σπάνε φοβήθηκε τα χειρότερα ζώντας μια εφιαλτική βραδιά.

Είναι χαρακτηριστικό πως έπαθε κρίση πανικού και διεκομίσθη στο νοσοκομείο προκειμένου να συνέλθει από το σοκ αφού όχι μόνο ο σεισμός, αλλά και οι ισχυροί μετασεισμοί που ακολούθησαν ήταν κάτι που δεν είχε ζήσει ποτέ στην Αφρική!

Έντρομος ο παλαίμαχος αμυντικός πήγε ένα βήμα παραπέρα κλείνοντας εισιτήριο για την πατρίδα του την αμέσως επόμενη μέρα. Οι άνθρωποι του συλλόγου με προεξάρχοντα τον πρόεδρο Στέλιο Γούναρη κατάφεραν να μεταπείσουν τον Εγκουαβόν προκειμένου να παραμείνει στον πόστο του, εξηγώντας του πως είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο στην Ελλάδα.

Ο προπονητής της Ζακύνθου επιβεβαίωσε στο G-Weekend τον πανικό που του προκάλεσε ο σεισμό , αλλά και το γεγονός πως ακόμη δεν έχει συνέλθει πλήρως!

«Απολαμβάνω την παρουσία μου στη Ζάκυνθο, αν και την προηγούμενη εβδομάδα ήμουν σε κατάσταση σοκ λόγω του σεισμού.

Είχα αποφασίσει να φύγω, αλλά άλλαξα γνώμη. Ένιωσα τρόμο με τον σεισμό. Μένω ακόμα στον τρίτο όροφο σε ξενοδοχείο και ήταν κάτι που δεν είχα βιώσει ποτέ ξανά στη ζωή μου. Ήταν τρομακτικό, έγιναν ζημιές.

Ακόμα δεν έχω ξεπεράσει το σοκ, αλλά καθημερινά νιώθω καλύτερα. Φοβήθηκα πολύ, αλλά οι άνθρωποι της ομάδας μου εξήγησαν πως είναι κάτι νορμάλ. Συνεχίζω στη Ζάκυνθο προκειμένου να δουλέψουμε σκληρά για να υλοποιήσουμε τους στόχους μας».

Ο Εγκουαβόν ήταν αρχηγός της εθνικής Νιγηρίας στο Μουντιάλ της Αμερικής (1994), όταν οι Super Eagles είχαν αντιμετωπίσει και την Εθνική μας ομάδα στην πρώτη της παρουσία σε τελική φάση Μουντιάλ.

Την ίδια χρονιά μάλιστα φορώντας το περιβραχιόνιο είχε οδηγήσει τη Νιγηρία στην κατάκτηση του Κόπα Άφρικα. Ο παλαίμαχος Αφρικανός αμυντικός, ο οποίος ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε και στη Γάνδη (1986-90) προσελήφθη από τον ομοσπονδία της χώρας του, ως πρώτος προπονητής το 2005!

Πέντε χρόνια αργότερα επέστρεψε ως υπηρεσιακός στον πάγκο των Super Eagles αντικαθιστώντας τον Λαρς Λάγκερμπακ, ενώ το 2010 ανέλαβε τον πάγκο της εθνικής U23 της Νιγηρίας.

 

Τελευταία Νέα