O μύθος του ποδηλάτου... στο νησί των Ιπποτών! (pics)

Βασίλης Βλαχόπουλος
O μύθος του ποδηλάτου... στο νησί των Ιπποτών! (pics)

bet365

Η HISTORICA είναι η γέφυρα σύνδεσης μεταξύ του ένδοξου παρελθόντος με το παρόν. Το Weekend εισέβαλε στην εκπληκτική έκθεση στο «Νεστορίδειο Μουσείο Μοντέρνας Ελληνικής Τέχνης» όπου φιλοξενούνται ποδήλατα των οποίων η κατασκευή ξεπερνάει ακόμη και τον έναν αιώνα!

Η σχέση του ανθρώπου με το ποδήλατο είναι καθαρά προσωπική. Είναι κάτι παραπάνω από ένα μέσο μεταφοράς, αλλά τρόπος έκφρασης, ένα στοιχείο το οποίο υποδηλώνει την κουλτούρα του. Εδώ και τουλάχιστον 50 χρόνια, η Ρόδος αποτελεί τον σταθερό τόπο συνάντησης όλων των λάτρεις του ποδηλάτου και του πεντάλ. Πρόσωπα που έγραψαν ιστορία, στιγμές που παραμένουν ανεξίτηλες στο βάθος του χρόνου, περιστατικά που διατηρούνται στον σκληρό δίσκο της μνήμης… Όλ’ αυτά συγκεντρώνει σ’ ένα τριήμερο η HISTORICA. Μια ιδέα η οποία αντλήθηκε από παρόμοιες εκδηλώσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στην Ιταλία και φέτος εφαρμόζεται για πρώτη φορά στο «σμαραγδένιο» νησί.

Νορβηγία - Σλοβενία! Με υψηλές αποδόσεις και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+)

Στο τριήμερο 12-14 Οκτωβρίου, η Ρόδος θα φιλοξενήσει όλες τις σπουδαίες προσωπικότητες από τον χώρο της ποδηλασίας, αθλητές οι οποίοι τίμησαν τα γαλανόλευκα χρώματα έως και στο επίπεδο των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά και με την παρουσία τους έκαναν γνωστό τον ποδηλατικό αγώνα του νησιού σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου. Αυτός είναι και ο ρόλος της HISTORICA. Μια γλυκιά υποχρέωση απέναντι στην ιστορία, ένας τρόπος συγκέντρωσης εικόνων που ταξιδεύουν σε άλλες εποχές, η πορεία του ποδηλάτου από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα έως και σήμερα.

Σωστά διαβάσατε. Στο «Νεστορίδειο Μουσείο Μοντέρνας Ελληνικής Τέχνης», φιλοξενείται έως και ποδήλατο το οποίο κατασκευάστηκε το 1870.

Κάθε ποδήλατο κρύβει και μια ιστορία. Υπάρχουν εκθέματα και κατασκευές διαφορετικών δεκαετιών. Στη Ρόδο βρίσκονται και παλιοί κατασκευαστές ποδηλάτων, όπως για παράδειγμα η οικογένεια Φατζίν η οποία εδώ και 73 χρόνια ειδικεύεται στις σχετικές δημιουργίες έχοντας δημιουργήσει τη δική της παράδοση. Για τις ανάγκες της έκθεσης, λάτρεις των vintage ποδηλάτων επίσης παρέδωσαν τα ποδήλατά τους με τη συνοδεία της ιστορίας του καθενός.

Παράλληλα με την έκθεση, θα πραγματοποιηθεί και ο ποδηλατικός αγώνας. Ένας δρόμος 50χλμ., ένας πρωτότυπος τρόπος διαφήμισης και προβολής του νησιού. Αφετηρία είναι η πλατεία Ελευθερίας και η διαδρομή καλύπτει όλες τις ιδιαίτερες ομορφιές του νησιού, την περιήγηση από ιστορικά μνημεία του νησιού των Ιπποτών και στοιχειοθετεί μια μοναδική συνάντηση με την σπουδαία παράδοση της Ρόδου. Μάλιστα, θα υπάρξει στάση στο χωριό Θεολόγος όπου οι συμμετέχοντες στον αγώνα θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν μοναδικά τοπικά εδέσματα.

 

Τελευταία Νέα