Shikabala: Η επιστροφή του… άσωτου υιού!

Shikabala: Η επιστροφή του… άσωτου υιού!

bet365

Ο Μαχμούντ Αμπντέλ Ραζέκ Φαντλάλα ή απλά «Σικαμπάλα» ετοιμάζεται να επιστρέψει δωδεκάμιση χρόνια, μετά την αδικαιολόγητη φυγή του, στην Τούμπα και το GJW ξετυλίγει το στόρι της περιπέτειας του… Μαραντόνα της Αιγύπτου!

Κάθε ένας από τους Αιγύπτιους ποδοσφαιριστές, οκτώ ζωή να’ χουν, που πέρασαν από τον ΠΑΟΚ και την Τούμπα, έχουν πίσω τους τη δική τους «αμαρτωλή» ή όχι ιστορία, με τον πολυαγαπημένο του καλού φίλου και συναδέρφου, Γιώργου Μίνου, τον «Μαχμούντ Αμπντέλ Ραζέκ Φαντλάλα Σικαμπάλα», να είναι με διαφορά στην πρώτη θέση της λίστας των… τρελών, οι οποίοι από το 1989 μέχρι και σήμερα φόρεσαν την ασπρόμαυρη φανέλα. Ο Ουάρντα μπροστά του, δεν πιάνει μία…

Ζήσε τη δράση του ποδοσφαίρου και πολλές καθημερινές προσφορές* για όλους του παίκτες! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Ο Σικαμπάλα ήξερε και ξέρει τόσα «πολλά κιλά μπάλα», τύφλα να’ χουν ο Κούδας, κι ο Χατζηπαναγής μαζί, όμοιος του δεν είχε ξαναπατήσει το χορτάρι της Τούμπας, αλλά… από μυαλό κουκούτσι, όπως λεν και στο χωριό μου... Ήταν τρελός. Και με την καλή έννοια, και με την… πραγματική. Σηκώθηκε και έφυγε ένα πρωί για την Αίγυπτο, όπου η Ζάμαλεκ (ομάδα από την οποία ο ΠΑΟΚ τον απέκτησε μετά κόπων και βασάνων το χειμώνα του 2005, με τον Γιώργο Κωστίκο να είναι αυτός που τον είδε και επέμενε όσο κανείς άλλος για να έρθει στη Θεσσαλονίκη…) κατάφερε με έγγραφα που δεν είχαν ισχύ να εκδώσει δελτίο και να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Αιγύπτου!

Για την υπόθεση αυτή ο ΠΑΟΚ δικαιώθηκε από το αρμόδιο Δικαστήριο της FIFA τον Δεκέμβριο του 2007 και οριστικά στις 25 Ιουνίου του 2008, όταν του επιδικάστηκαν οριστικά 990.000 ευρώ, ένα ποσό το οποίο δεν μπήκε εξ ολοκλήρου στο ταμείο της ομάδας, αφού ο Έλληνας δικηγόρος που χειρίστηκε το θέμα είχε ποσοστό επί του ποσού που θα επιδικαζόταν στο «Δικέφαλο»! Μικρό το κακό θα πει κανείς, όταν εξαιτίας των παρατυπιών της διοίκησης Γούμενου, είχε επιβληθεί στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ πρόστιμο 5 εκ. ευρώ! Ο λόγος; Οι τότε παράγοντες του «Δικεφάλου» είχαν εκδώσει εικονικό τιμολόγιο από τη Ζάμαλεκ για τη μεταγραφή του, όπως αποφάνθηκε το πόρισμα του ΣΔΟΕ.

​Ο Αιγύπτιος τιμωρήθηκε με εξάμηνο αποκλεισμό από τους αγώνες και σ’ όλους μας έμεινε η απορία για το τι θα μπορούσε να πετύχει στο ελληνικό πρωτάθλημα, εκτός από το να γίνει σύνθημα στα χείλη των ΠΑΟΚτσήδων, με το διάσημο: «μάθε στον Ριβάλντο λίγη μπάλα, Σικαμπάλα, Σικαμπάλα»!

ΤΟ ΘΡΙΛΕΡ ΤΗΣ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε στις 14 Ιανουαρίου του 2005 την απόκτηση του Σικαμπάλα, ωστόσο στην Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη εμφανίστηκε το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς. Το… θρίλερ είχε αρχίσει δύο μήνες νωρίτερα, όταν ο Γιώργος Κωστίκος βρέθηκε στο Κάιρο και παρακολούθησε το παραδοσιακό ντέρμπι του αιγυπτιακού πρωταθλήματος, Ζαμάλεκ εναντίον Αλ-Αχλί. Σ’ εκείνο το ματς η Ζάμαλεκ ηττήθηκε με 4-2, ωστόσο ο τότε τεχνικός διευθυντής του «Δικεφάλου» ήταν 100% σίγουρος ότι τα μάτια δεν είχαν κάνει λάθος. Για να τα λέμε όλα, το όνομα του Αιγύπτιου ποδοσφαιριστή πρωτοακούστηκε εντός των γραφείων της Μικράς Ασίας, μετά από πρόταση συγκεκριμένου μάνατζερ, ο οποίος ήταν γνωστός του Γιάννη Γούμενου. Κάποιοι έλεγαν ότι τους δύο άνδρες ένωνε ο κοινός τόπος καταγωγή τους, αφού ήταν από κοντινά χωριά...

«Είμαι από τους ανθρώπους που δεν έχω πρόβλημα να πάρω επάνω μου την ευθύνη για τον Σικαμπάλα. Είναι ένας παίκτης 18 ετών με ύψος 1,85, ο οποίος αν έρθει στον ΠΑΟΚ, τότε θα μιλάμε για μια από τις καλύτερες επενδύσεις για την ομάδα. Είναι τεχνίτης, και έχει το προσόν να ξεσηκώνει τον κόσμο. Πιστεύω πως θα αγαπηθεί από τον κόσμο. Χρειάζεται όμως υπομονή, γιατί δεν μπορεί από τη μια μέρα στην άλλη ο παίκτης να αλλάξει ήπειρο, να μπει στο γήπεδο και να κάνει μαγικά», δήλωνε με πάσα βεβαιότητα ο Κωστίκος επιστρέφοντας στη Θεσσαλονίκη.

Προτού καν κλείσει τα 19 του χρόνια, ο γεννημένος στις 5 Μαρτίου του 1986 στην πόλη Ασουάν της Αιγύπτου, κάνει πράγματα και θαύματα, με τον Γιάννη Γούμενο να βάζει λιτούς και δεμένους, ανθρώπους που είχαν επιρροή στο αιγυπτιακό ποδόσφαιρο ή τουλάχιστον έτσι έλεγαν, «διπλανούς» και φίλους της οικογένειας, για να τον φέρει στην Ελλάδα. Βλέποντας έτη μπροστά, ο τότε διοικητικός ηγέτης του ΠΑΟΚ, ασφαλώς περίμενε να αποδειχθεί ο ποδοσφαιριστής χρυσορυχείο για τον ίδιο και το ταμείο του συλλόγου. Γι’ αυτό και ο αστικός μύθος -αλλά και κάποιοι έλεγχοι της εφορίας- θέλει να φεύγουν πολλά χρήματα προς… άγνωστες κατευθύνσεις και τσέπες.

Σ’ ένα ταξίδι του στο Κάιρο, ο τότε γενικός διευθυντής της ΠΑΕ, Νίκος Παπαβραμίδη, βρίσκει τον τρόπο και «ξεκλειδώνει» την υπόθεση. Η παρουσία και ο ρόλος του στη μεταγραφή αποδείχθηκαν κομβικά. Καταφέρνει να πείσει την οικογένεια, όλους τους υπόλοιπους φίλους και συγγενείς, να πάρει την υπογραφή του ποδοσφαιριστή και στο να έρθει σε συμφωνία και με τον μάνατζερ της Ζάμαλεκ, τον Αχμέντ Σβάϊλεμ για την απόκτηση, όχι μόνο του Σικαμπάλα, αλλά και του Αμίρ Αζμί Μέγκαχεντ, ο οποίος προστέθηκε στο όλο «πακέτο» της μεταγραφής. Η επίσημη πρόταση του ΠΑΟΚ προς τη Ζάμαλεκ έκανε λόγο για κόστος 300.000 ευρώ ο Σικαμπάλα και 100.000 ευρώ ο Μέγκαχεντ. Ο τελευταίος άρχισε να αγωνίζεται κανονικά, όμως ο συμπατριώτης του θα καθυστερούσε κι άλλο.

ΦΡΕΝΙΤΙΔΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη γρήγορα εξαπλώνεται ο… μύθος του Σικαμπάλα. Οι εφημερίδες αφιερώνουν δεκάδες πρωτοσέλιδα, με το ίντερνετ στα σπάργανα όλοι ψάχνουν απεγνωσμένα να βρουν διάφορες πληροφορίες για το νέο «Φαραώ», ενώ η «SportDay» έχει δεκαήμερη αποστολή στο Κάιρο με στόχο να εντοπίσει τα ίχνη του 19χρονου σούπερ σταρ, ο οποίος μπορεί να σταμάτησε να παίζει για λογαριασμό της Ζάμαλεκ, ωστόσο ετοιμαζόταν να αγωνιστεί στο Αφρικανικό Κύπελλο Νέων με την εθνική ομάδα της Αιγύπτου.

«Έχει το ίδιο στυλ με τον Σάμπρι, αγωνίζονται στο αριστερό άκρο της επίθεσης, είναι και οι δύο… μελαμψοί» κάποιες από τις καλτ περιγραφές. «Ο Σικαμπάλα είναι πολύ πιο ταλαντούχος, αλλά είναι και πιο ασυνεπής από τον Σάμπρι», προειδοποιούν ορισμένοι γνώστες της αιγυπτιακής αγοράς, όμως τα λόγια τους μέσα στη φρενίτιδα της εποχής περνάνε στο ντούκου. Στις 14 Ιανουαρίου του 2005 ο ΠΑΟΚ καταθέτει στην ΕΠΟ και το συμβόλαιο του Σικαμπάλα, το γνωστοποιεί με μεγαλοπρέπεια στον Τύπο, ωστόσο η Ομοσπονδία της Αιγύπτου δεν στέλνει με τίποτα την «μπλε κάρτα» του, αφού η Ζάμαλεκ εμφανιζόταν αντίθετη στη μετακίνησή του, παρά την προφορική συμφωνία των 300.000 ευρώ.

«H ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Αιγύπτιου ποδοσφαιριστή Mahmoud Abdel Razek "Shikabala" από τη Zamalek. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ζήτησε την Παρασκευή 14-01-2005 το πιστοποιητικό μεταγραφής του παίκτη από την Αιγυπτιακή Ομοσπονδία, η οποία αρνήθηκε να το αποστείλει και έτσι θα ζητηθεί τη Δευτέρα 24-01-2005 από τη FIFA το προσωρινό πιστοποιητικό μεταγραφής του», ανέφερε η περίφημη ανακοίνωση του «Δικεφάλου», που υποχρεώθηκε να πάει την υπόθεση στην ΦΙΦΑ και να ζητήσει από την Παγκόσμια Ομοσπονδία να εκδοθεί προσωρινό δελτίο (μιας και στην Αίγυπτο ο Σικαμπάλα έπαιζε ως ερασιτέχνης), μέχρι να επιδικαστεί ένα ποσό στην ομάδα του.

ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΚΑΙ Ο… ΑΔΕΡΦΟΣ

Οι διαδικασίες στη ΦΙΦΑ τραβούν σε μάκρος, η πρώτη συνεδρίαση έγινε στις 3 Μαρτίου του 2005, για να φτάσουμε Απρίλιο όταν βγαίνει η θετική για τον ΠΑΟΚ απόφαση, ωστόσο ο παίκτης είχε βρεθεί με δύο επαγγελματικά συμβόλαια και τιμωρείται με τετράμηνο αποκλεισμό και χρηματικό πρόστιμο. Τι είχε συμβεί; Ο αδερφός του, που ήταν και ο κηδεμόνας του, υπέγραψε αντί αυτού συμβόλαιο με τη Ζάμαλεκ.

Η ΦΙΦΑ αναγνώρισε και τα δύο συμβόλαια, τιμώρησε τον παίκτη, αλλά τον έστειλε στον ΠΑΟΚ, καθώς το συμβόλαιο που του πρόσφερε (200.000 ευρώ ετησίως) ήταν είκοσι φορές μεγαλύτερο από αυτό της Ζάμαλεκ, εκεί όπου είχε υπογράψει ο αδερφός του, αντί 10.000 ευρώ, δίκην κηδεμόνα. Η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ αντιλαμβανόμενη ότι ο Σικαμπάλα δε διέθετε την οικονομική ευχέρεια, ανέλαβε να πληρώσει αυτή το πρόστιμο και έτσι καταβάλλοντας 250.000 δολάρια, ποσό στο οποίο συμπεριλαμβανόταν και η υπεραξία που δικαιούται η Ζάμαλεκ, έκανε δικό της το μεγαλύτερο ταλέντο της Αιγύπτου.

Την ίδια απορία, μάλλον, είχε και ο Αιγύπτιος δημοσιογράφος, Μαρουάν Αχμέντ, από την ιστοσελίδα «kingfut.com», ο οποίος πριν λίγο διάστημα είχε μιλήσει στο gazzetta.gr και τον Γιάννη Γεωργόπουλο επιμένοντας ότι: «ο Σικαμπάλα είναι ο ποδοσφαιριστής με το μεγαλύτερο φυσικό ταλέντο στην ιστορία του αιγυπτιακού ποδοσφαίρου. Ο πιο χαρισματικός παίκτης που έβγαλε η χώρα», αν και όπως συμπλήρωνε, «θα μπορούσε να γίνει ο κορυφαίος Αιγύπτιος ποδοσφαιριστές όλων των εποχών εάν δεν είχε λάθος νοοτροπία. Διέθετε φυσικό ταλέντο σπουδαιότερο και από τον Μοχάμεντ Σαλάχ».

Ο παίκτης μαθαίνει τα νέα στην Κορέα, όπου βρισκόταν με την εθνική ομάδα νέων της Αιγύπτου, λέει στους ανθρώπους του «Δικεφάλου» ότι είναι χαρούμενος που θα αγωνιστεί με τη φανέλα του, αλλά παγώνει όταν πληροφορείται για τον τετράμηνο αποκλεισμό του. «Δεν μπορώ να περιγράψω το πόσο χάρηκα, όταν μου τηλεφώνησαν και μου είπαν ότι τελικά θα παίξω στον ΠΑΟΚ. Δεν σκέφτομαι τίποτε άλλο από τότε που μίλησα με τους ανθρώπους της ομάδας (σ.σ. του ΠΑΟΚ) και συμφώνησα. Αυτό ήθελα από τη πρώτη στιγμή. Δεν θέλω να περιμένω ούτε λεπτό. Αν μπορούσα θα ερχόμουνα τώρα κατευθείαν στην Ελλάδα για να παίξω στον ΠΑΟΚ. Νιώθω εγκλωβισμένος, και ελπίζω να γίνει κάτι ώστε να παίξω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα», δηλώνει στον ελληνικό Τύπο, μέσω του Αιγύπτιου μάνατζερ του, καθώς ο ίδιος δεν γνωρίζει άλλη γλώσσα πλην της μητρικής του.

«Ξέρω ότι στον ΠΑΟΚ έχουν παίξει Αιγύπτιοι που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία. Θέλω να μπορέσω να μπω και εγώ στις καρδιές των φιλάθλων του ΠΑΟΚ και να με θυμούνται όπως θυμούνται τον Μαγκντί και τους Χασάν», προσθέτει για να φτάσουμε στις 12 Απριλίου όταν ο Αιγύπτιος προσγειώθηκε στα μέρη μας και έκανε την πρώτη προπόνηση στις εγκαταστάσεις της Νέας Ευκαρπίας υπό τις οδηγίες του Νίκου Καραγεωργίου και υπό το βλέμμα του Γιάννη Γούμενου, το χαμόγελο του οποίου εκείνο το απόγευμα φώτιζε τον ουρανό της Θεσσαλονίκης…

Αν και δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής έως τις 23 Ιουλίου, έρχεται με μια... μικρή καθυστέρηση τριών ημερών στην Ελλάδα και συμμετέχει στην προετοιμασία της ομάδας, αρχικά στα «Τρία – Πέντε Πηγάδια», για να ακολουθήσει το Αμπντενάου της Αυστρίας, εκεί όπου αρχίζει να προσαρμόζεται και να τρελαίνει κόσμο και κοσμάκη. Το ότι τον περίμεναν επί τρεις μέρες να εμφανιστεί στη Θεσσαλονίκη έμοιαζε με... καμπανάκι, ωστόσο μπροστά στις ντρίμπλες του, ελάχιστοι έδωσε σημασία. Ενα πρόστιμο 2.000 ευρώ και αυτό ήταν όλο.

Ο Θόδωρος Ζαγοράκης, που μόλις έχει επιστρέψει στην ομάδα από την Μπολόνια, συνειδητοποιεί από τις πρώτες κιόλας προπονήσεις τις δυνατότητες αυτού του παιδιού και τον βαπτίζει «ο υδραυλικός», ωστόσο δεν πέφτει έξω λέγοντας από την πρώτη στιγμή πως είναι ένα ακατέργαστο διαμάντι που θέλει πολύ δουλειά κυρίως εκτός των γηπέδων.

ΤΟ AL JAZZERA KAI TO PLAYSTATION

Στη Θεσσαλονίκη ο Σικαμπάλα κάνει παρέα με τον συμπατριώτη του Μέγκαχεντ, ο Σύριος φροντιστής της ομάδας, Γιασέρ Ζεϊνό, γίνεται η σκιά του, ωστόσο λόγω χαρακτήρα μένει κλεισμένος στο σπίτι του και περνάει τις μέρες του μπροστά στην τηλεόραση παίζοντας ώρες ατελείωτες Playstation, βάζοντας τον εαυτό του να αγωνίζεται με τα χρώματα της αγαπημένης του Μπαρτσελόνα.

Τα φώτα της δημοσιότητας αρχίζουν να τον ζαλίζουν και στην πόλη καταφτάνει ένα τηλεοπτικό συνεργείο από το αραβικό κανάλι Al Jazzera, που τον ακολουθεί σε κάθε βήμα του και τον προβάλει ως το μεγαλύτερο αστέρι της ομάδας. Σιγά-σιγά αρχίζει να ξεδιπλώνει το ταλέντο του με την μπάλα, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για να αποφύγει τις φωνές των προπονητών του. Τεμπελάκος στις προπονήσεις, δείχνει να βαριέται σε κάθε άσκηση, ενώ δεν διαθέτει την παραμικρή ποδοσφαιρική παιδεία και δεν έχει ιδέα από τακτική συμπεριφορά στο γήπεδο.

Οι ΠΑΟΚτσήδες, μετά από το «διπλό» στο άδειο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», που έφερε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του, (μπήκε αλλαγή στο 61ο λεπτό και μέσα σε δέκα λεπτά πρόλαβε και έκανε μάγκα τον Παντελή Κωνσταντινίδη με δύο ασίστ «πάρε-βάλε»), βγάζουν το γνωστό σύνθημα «μάθε στο Ριβάλντο, λίγη μπάλα, Σικαμπάλα, Σικαμπάλα», δε ήθελε και πολύ για να αρχίσουν τα καπρίτσια και τα παραστρατήματα. Βρίσκοντας διαρκώς δικαιολογίες, πότε οι καθυστερημένες πληρωμές και πότε το ραμαζάνι μαζί με τις περίφημες ενοχλήσεις στη μέση, δείχνει να έχει καβαλήσει το καλάμι και εξοργίζει τον Ίλιε Ντουμιτρέσκου. Ο ρουμάνος, που στο μεταξύ είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας, ήταν κι αυτός ένας σταρ του ποδοσφαίρου, άρα γνώριζε καλύτερα από τον καθένα τέτοιου είδους καταστάσεις και συμπεριφορές.

Η ΦΥΓΗ

Τα Χριστούγεννα του 2005 οι ποδοσφαιριστές φεύγουν με άδεια, ωστόσο ο Σικαμπάλα, μαζί με τον συνήθη ύποπτο Ιφεάνι Ουντέζε ο οποίος δεν επέστρεψε ποτέ στην ώρα του (μια φορά είχε πει ότι βρισκόταν στο Φάρο της Πορτογαλίας, στο καμπ της εθνικής Νιγηρίας, αλλά οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ τον είχαν εντοπίσει να συνεχίζει τις διακοπές του στην πατρίδα του…), απουσιάζουν από την πρώτη προπόνηση του 2006. Οι «καμπάνες» χτύπησαν για όλους τους απόντες, όμως το μεγαλύτερο πρόστιμο (3.000 ευρώ) έπεσε στον Σικαμπάλα, ο οποίος αν και είχε σχεδόν δέκα μέρες άδεια, δεν φρόντισε να επιστρέψει έγκαιρα.

Ο χρόνος κυλάει μέχρι που φτάνουμε στον Απρίλιο του 2006 λίγο πριν από το τέλος του πρωταθλήματος, που λόγω του Μουντιάλ της Γερμανίας, ολοκληρωνόταν αρχές Μαΐου. Στις 16 Απριλίου του 2006 ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στην Τούμπα τον Λεβαδειακό, επικρατεί με 3-1 και ο Σικαμπάλα παίζει για 27η φορά και τελευταία με τη φανέλα του «Δικεφάλου». Οι ποδοσφαιριστές αναχωρούν με άδεια, λόγω του Πάσχα, ωστόσο ο Αιγύπτιος δεν εμφανίστηκε ποτέ ξανά πίσω στη Θεσσαλονίκη.

Η διοίκηση επιδιώκει να τον επαναφέρει πίσω, αλλά ο ποδοσφαιριστής υποστηρίζει ότι δεν του επιτρέπεται η έξοδος από τη χώρα, περιστατικό που αντιμετώπισε και λίγα χρόνια αργότερα ως παίκτης της Σπόρτινγκ Λισαβόνας όταν τον συνέλαβαν ως λιποτάκτη στο αεροδρόμιο, λόγω μη εκπλήρωσης των στρατιωτικών υποχρεώσεων. Αυτή ήταν η μία όψη του νομίσματος. Η άλλη όψη ήθελε τον Σικαμπάλα να επιθυμεί και να πετυχαίνει τον ποδοσφαιρικό επαναπατρισμό του στη Ζάμαλεκ, που ύστερα από «μάχη» τριών ετών υποχρεώθηκε από τη ΦΙΦΑ να πληρώσει σχεδόν ένα εκατομμύριο στον ΠΑΟΚ.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Οι ποδοσφαιρικές ικανότητές του προσέλκυσαν το ενδιαφέρον σπουδαίων ευρωπαϊκά κλαμπ, ανάμεσα τους, η Μπλάκμπερν, η Νάπολι, η Αντερλεχτ, κάποια στιγμή το καλοκαίρι του 2011 είχε προταθεί εκ νέου στον ΠΑΟΚ, ενώ όλοι θυμόμαστε τον… Βλάση Τσάκα ως εκπρόσωπο του Σαουδάραβα πρίγκιπα Σουλτάν Αλ Σαούντ, να τον φέρνει στον Παναθηναϊκό, με την περίφημη ατάκα «το προσύμφωνο με τον Σικαμπάλα υπάρχει στην τσάντα μου. Αν δεν τον θέλει ο προπονητής, θα τον ακούσουμε...».

Όλες αυτές οι προτάσεις-φήμες, όπως και αυτή που συνέδεσε εκ νέου τον ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη με τον Αιγύπτιο το χειμώνα του 2013 και του Ολυμπιακού το Μάιο της ίδιας χρονιάς, ουδέποτε επαληθεύτηκαν και έτσι ο Σικαμπάλα συνέχιζε να παραμένει εντός Αιγύπτου, να μαγεύει τα πλήθη με τις ντρίμπλες του και να παιδεύει τους προπονητές του, με αποτέλεσμα να τον διώξουν από τη Ζάμαλεκ το χειμώνα του 2017 και να βρει ποδοσφαιρικό καταφύγιο στην Αλ Ραίντ και στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας.

Εκεί, θέλοντας και μη, συμμορφώθηκε, έδειξε να βρίσκει τον παλιό καλό εαυτό του, αναγκάζοντας πριν ένα περίπου χρόνο τον Εκτορ Ραούλ Κούπερ να τον καλέσει, ύστερα από απουσία τριών ετών, στην εθνική ομάδα της Αιγύπτου για το τελευταίο παιχνίδι της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 2018 κόντρα στην Γκάνα.

Τον Δεκέμβριο έχοντας, αισίως, συμπληρώσει 31 χρόνια ζωής, ο Αιγύπτιος άσος μπήκε στο «κλαμπ των παντρεμένων», με το γάμο του να αποτελεί κοσμικό γεγονός στην Αίγυπτο. Από τον περασμένο Αύγουστο βρίσκεται ξανά στην Ελλάδα και με τη φανέλα του Απόλλωνα ετοιμάζεται να επιστρέψει στην Τούμπα ύστερα από δωδεκάμιση ολόκληρα χρόνια.

 

Τελευταία Νέα