Το Walking Football έφτασε στα Χανιά! (pics & vids)

Δημήτρης Τομαράς
Το Walking Football έφτασε στα Χανιά! (pics & vids)

bet365

Μία πρώτη απόπειρα για το Walking Football στην Ελλάδα είναι γεγονός! Το Gazzetta Weekend γράφει για έναν ξεχωριστό αγώνα στα Χανιά σε ένα ποδόσφαιρο όπου... περπατάς και δεν τρέχεις και μάλλον μας... ταιριάζει ως τρόπος άσκησης!

Αστέρες όπως ο Χάρι Κέιν και ο παλαίμαχος άσος Άλαν Σίρερ στηρίζουν την συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Ο λόγος για το Walking Football που έχει εξαπλωθεί για τα καλά στο Νησί και μετά την Αγγλία και την Ευρώπη έρχεται και στην Ελλάδα.

Ποιος είπε πως το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα το οποίο μπορούν να το χαρούν μόνο οι νέοι και τα παιδιά; Μια νέα, πρωτοπόρα, με αρκετή δόση καινοτομίας, χιούμορ και τρέλας πρωτοβουλία, ήρθε για να ταράξει τα «ποδοσφαιρικά» νερά του Αποκόρωνα στα Χανιά. Το Walking Football δίνει την δυνατότητα σε άνδρες, από τους οποίους έχουν περάσει λίγο τα χρόνια άθλησης να χαρούν το άθλημα, χωρίς να χρειάζεται να τρέξουν ή να έχουν καλή φυσική κατάσταση. Στο συγκεκριμένο άθλημα, το οποίο είναι παράγωγο του αγαπημένου μας ποδοσφαίρου, έχει έναν βασικό κανόνα: Απαγορεύεται το τρέξιμο! Έχει βέβαια και άλλους κανονισμούς αλλά γενικά το... μότο είναι όχι καταπόνηση με τρέξιμο. Το μόνο που χρειάζεστε είναι να φοράτε κατάλληλα ρούχα, αθλητικά παπούτσια και να κρατάτε ένα μπουκαλάκι νερό.

Το Walking Football είναι ευρέως διαδεδομένο στην Μεγάλη Βρετανία, από όπου και προέρχεται. Η κεντρική ιδέα, πέραν του καθαυτού αθλητικού χαρακτήρα, είναι η εξής: επειδή στην ευρύτερη περιοχή του Αποκόρωνα, κατοικούν μόνιμα άνθρωποι από άλλες χώρες της Ευρώπης, διαφορετικών εθνικοτήτων, μέσω του Walking Football παρουσιάζεται μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα με την κοινωνία αυτή, μιλώντας την διεθνή γλώσσα του ποδοσφαίρου. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Walking Football, μια απλή αναζήτηση στο Youtube θα σας λύσει τις τυχόν απορίες.

Ο τόπος συνάντησης για το ματς αυτό ήταν το γήπεδο 8 επί 8 στις Καλύβες, με τους ανθρώπους του Τιτάνα να υποδέχονται με χαρά τους… ώριμους ποδοσφαιριστές οι οποίοι επιδόθηκαν σε έναν διαφορετικό αγώνα. «Είδα το Walking Football να παίζεται στην Αγγλία από μεγάλους σε ηλικία ανθρώπους. Υπάρχουν πρωταθλήματα στην Αγγλία για ηλικίες πάνω από 50 ετών ενώ τώρα υπάρχουν και πρωταθλήματα Walking Football για ηλικίες πάνω από 50», σημειώνει - όπως τονίζεται στα Χανιώτικα Νέα - ο άνθρωπος που είχε την ιδέα και στον οποίο ανήκει η πρωτοβουλία να πραγματοποιηθεί ένας τέτοιος αγώνας, Walking Football, στις Καλύβες, ο Φιλ Ελροκ. «Στόχος μας», τονίζει ακόμα, «είναι να φέρουμε κοντά τους μόνιμους κατοίκους που ζουν στον Αποκόρωνα, Ελληνες, Αγγλους, Σκανδιναβούς, απ’ όπου κι αν είναι, να έρθουν να διασκεδάσουν και να ασκηθούν, παίζοντας ποδόσφαιρο».

Η αλήθεια είναι ότι το πρώτο εγχείρημα στέφθηκε με επιτυχία, αφού στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν αρκετά άτομα. «Είναι υπέροχο, δεν το περίμενα να δω τόσο πολλούς συμμετέχοντες. Πίστευα ότι θα ήμασταν 6-7, αλλά είμαστε 12-13 άτομα και είναι ένα πολύ καλό ξεκίνημα», έλεγε ο Ελροκ, συνεχίζοντας, «θα θέλαμε να δούμε περισσότερους και προφανώς ντόπιους αλλά και αλλοδαπούς. Ναι, θα θέλαμε να μεγαλώσει όλο αυτό και μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο αν γνωστοποιηθεί η δράση μας ώστε να έρθει κόσμος στις Καλύβες και να παίξει, καθώς το ποδόσφαιρο… δεν πρόκειται να πεθάνει ποτέ!». Έτσι λοιπόν ήρθε και το Walking Football στην Ελλάδα και τα Χανιά. Πρόκειται άλλωστε για ένα άθλημα που μπορεί να μας ταιριάξει αρκετά και ειδικά για όσους θέλουν άθληση με λιγότερο... πόνο και... κόπο. Δείτε πιο κάτω βίντεο με πλάνα από το εξωτερικό και στην Gallery φωτό από το ματς.

 

Τελευταία Νέα