Τα... κλειδιά της ΑΕΚ για «διπλό» στην Τούμπα!

Γιώργος Τσακίρης
Τα... κλειδιά της ΑΕΚ για «διπλό» στην Τούμπα!

bet365

Η πρωταθλήτρια ΑΕΚ θέλει να περάσει αλώβητη από την Τούμπα για να παραμείνει στην κορυφή και ο ρεπόρτερ της ΑΕΚ στο gazzetta.gr, Γιώργος Τσακίρης γράφει για τα... κιτρινόμαυρα κομβικά κλειδιά του ματς!

Μια... επιστροφή με ιδιαιτερότητα για την ΑΕΚ, αλλά κι από την άλλη ένα ακόμη ματς που πρέπει να πάρει ότι περισσότερο στον δρόμο προς το back to back πρωτάθλημα. Στην Ένωση έχουν ήδη αφήσει πίσω την ήττα από τον Άγιαξ στο Τσάμπιονς Λιγκ και σκέφτονται τους τρόπους που θα φέρουν την σπουδαία νίκη. Το gazzetta καταγράφει που θα... στηριχθεί η ΑΕΚ για να την πετύχει.

Νέο παιχνίδι στα φρουτάκια! Το «Rise of Olympus» προσγειώθηκε στην Sportingbet.gr!

Η φρεσκάδα της 11άδας και ο Λιβάια

Τα δεδομένα της ενδεκάδας είναι τέτοια που μπορούν να κάνουν τον Μαρίνο Ουζουνίδη και τους συνεργάτες του να αισιοδοξεί για την κατάκτηση της νίκης μέσα στην Τούμπα. Στην ΑΕΚ είναι έτοιμοι, ξεκούραστοι και αρκετά ανυπόμονοι (αφού δεν έπαιξαν στο Άμστερνταμ) οι Λιβάια, Μπακασέτας και Λόπες. Πρόκειται για τρεις ποδοσφαιριστές της πρωταθλήτριας βασικούς που θα έχει στο 100% της ετοιμότητάς τους ο Έλληνας τεχνικός για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση στην Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για ποδοσφαιριστές που είναι από πέρυσι στην ομάδα και γνωρίζουν την αξία του συγκεκριμένου ματς με όσα έχουν συμβεί. Το καλύτερο μαντάτο είναι φυσικά η... λύσσα του διεθνούς Κροάτη άσου να παίξει στην Τούμπα και να αλλάξει τα δεδομένα της συνάντησης, να το πάρει πάνω του και να το κερδίσει. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες με μία κίνησή του, με ένα άγγιγμα της μπάλας και μια από τις σπουδαίες ποδοσφαιρικές του στιγμές.

Δεν δέχεται γκολ και σκοράρει...

Η ΑΕΚ συνεχίζει από 'κει που τελείωσε στο πρωτάθλημα και αποδεικνύει ότι εξελίσσει και τα κομμάτια αγωνιστικού της πρότζεκτ τα οποία ήταν προ μηνών... στάσιμα! Κυρίως αυτό που αφορά την κατοχή της μπάλας και το κομμάτι της επιθετικής της ανάπτυξης με παιχνίδι πρωτοβουλίας. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη στις πρώτες τρεις αγωνιστικές δεν έχει ηττηθεί, δεν έχει γκελάρει (να φέρει ισόπαλο αποτέλεσμα) και το κυριότερο δεν έχει δεχθεί γκολ! Απέναντι σε Γιάννενα και Πανιώνιο εντός έδρας και με ματς στην Τρίπολη απέναντι στον Αστέρα. Αυτό είναι και το σημείο κλειδί για την Ένωση προκειμένου να βασιστεί και να πάει για να πάρει το διπλό στην Τούμπα. Όταν ξέρει να κρατάς το μηδέν πάντα σαν ομάδα συγκεντρώνεις και τις περισσότερες πιθανότητες να φτάνεις και στη νίκη αφού δεδομένα θα δημιουργήσεις τις καταστάσεις εκείνες που μπορεί να σου αποφέρουν ένα τέρμα και άρα να πάρεις τους 3 βαθμούς...

Το αήττητο σερί στο πρωτάθλημα!

Είναι κάτι αδιαμφισβήτητο. Η ΑΕΚ τρέχει ένα απίθανο αήττητο σερί στο πρωτάθλημα από την περσινή σεζόν! Πιο συγκεκριμένα μετράει 25(!!!) αναμετρήσεις χωρίς ήττα: έχει κατακτήσει 20 νίκες και είχε μόλις πέντε ισοπαλίες! Από αυτά τα 25 ματς σημειώστε ότι στα 19 δεν έχει καν παραβιαστεί η εστία της... Αντιλαμβάνεστε τι σημειώνουμε; Έχει 25 ματς χωρίς να χάσει, 19 χωρίς να δεχθεί γκολ , ενώ στα υπόλοιπα που είδαν στην πρωταθλήτρια τα δίχτυα της να κουνιούνται ήταν δυο πέναλτι, δυο στατικές φάσεις και δυο σουτ έξω από την περιοχή! Από τις 23 Οκτωβρίου του 2017 και μέχρι τώρα η Ένωση δεν έχει γνωρίσει πουθενά την ήττα. Ήταν εκείνο το ματς στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο τον Ατρόμητο. Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό αήττητο σερί με απίθανα νούμερα που δεδομένα έχουν απογειώσει την αυτοπεποίθηση σε όλη την ΑΕΚ και ενόψει Τούμπας, μια έδρα στην οποία και πέρυσι στο μεταξύ τους ματς η Ένωση δεν απειλήθηκε ουσιαστικά.

Ο προπονητής και η προετοιμασία για διπλό

Τα πρόσωπα παίζουν πάντα ρόλο στις συγκεκριμένες αναμετρήσεις και ειδικά εκείνα που βρίσκονται στην άκρη του πάγκου της εκάστοτε ομάδας. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει αποδείξει πως γνωρίζει πως να διαχειρίζεται τα μεγάλα ματς και τις δύσκολες έδρες. Η ΑΕΚ στην Τούμπα θα 'χει μεγάλο ατού τον κύριο στη γωνιά του πάγκου της. Διότι είναι αποδεδειγμένα άριστος στο να διαβάζει τον αντίπαλο (πάντα με τη σούπερ βοήθεια του Κόλα στο συγκεκριμένο κομμάτι) και γνωρίζει τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει τακτικά να παίξουν οι ποδοσφαιριστές του για να κατακτήσουν τη νίκη. Ο Έλληνας τεχνικός προετοίμασε τους πρωταθλητές για να πάνε στην Τούμπα για το διπλό, όχι για να συμβιβαστούν στην ιδέα να μη χάσουν. Η ομιλία του και η ανάλυσή του (όπως και οι επιλογές 11άδας) για τον αντίπαλο έγιναν με γνώμονα το πώς θα φτάσει η ΑΕΚ στους τρεις βαθμούς. Δεν πάει Θεσσαλονίκη η πρωταθλήτρια για να περάσει το ματς και να γυρίσει απλά και ήσυχα στη βάση της, για νίκη που θα υποχρεώσει τον αντίπαλό της να ζήσει δύσκολα στο επόμενο διάστημα.

Τα κίνητρα και η απουσία πίεσης...

Το γεγονός ότι η ΑΕΚ πηγαίνει στην Τούμπα δίχως τεράστια πίεση για το αποτέλεσμα είναι κάτι που συνιστά τεράστιο σύμμαχο του Ουζουνίδη και των συνεργατών του -το προηγούμενο διάστημα- για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία της ομάδας. Στην Ένωση γνωρίζουν ότι και να χάσουν πάνε στο -1 με το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ να ακολουθεί και αργότερα -αλλά άμεσα- να υπάρχει και το ΑΕΚ – Ολυμπιακός. Δεδομένα δεν χάνει τίποτα η πρωταθλήτρια ακόμη και να ηττηθεί στην Τούμπα. Αυτό όμως δεν πρέπει να παρερμηνευτεί. Δεν θα προκαλέσει χαλάρωση αυτή η σκέψη και η απουσία πίεσης γιατί υπάρχουν στην πρωταθλήτρια για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση σημαντικά και πολλά κίνητρα. Υπάρχει το κίνητρο της απάντησης στο απίθανα γραφικό μόνιμο κλάμα του Λουτσέσκου. Το κίνητρο της αντίδρασης μετά την ήττα στο Άμστερνταμ και φυσικά το κίνητρο της βαθμολογίας και της κυριαρχίας της ΑΕΚ (με νίκη στέλνει τον ΠΑΟΚ στο Φάληρο στο -5 και για... σφαγή)! Οπότε άλλο απουσία πίεσης αποτελέσματος και άλλο ''χαλαρότητα'', μην περιμένει κανείς χαλαρούς τους πρωταθλητές!


 

Τελευταία Νέα