Η Αννα Πανταζοπούλου... ήρθε για να μείνει! (pics, vids)

Μιχάλης Τσαμπάς
Η Αννα Πανταζοπούλου... ήρθε για να μείνει! (pics, vids)

bet365

«Μη πετάει φτερό στο πέλαγο» ερμηνεύει στο «Τι να θυμηθώ», αλλά η ίδια άνοιξε για τα καλά τα φτερά της στο απέραντο πέλαγο του ελληνικού πενταγράμμου! Η Άννα Πανταζοπούλου... συστήνεται μελωδικά στο G-Weekend!

Μια νέα, αισθαντική, φωνή, που ήρθε για να μείνει. Που ήρθε για να αφήσει το στίγμα της και να μας... απασχολήσει για καλό μουσικό λόγο στο άμεσο μέλλον. Έχοντας πάντα την μελωδία μέσα της, η Άννα Πανταζοπούλου αναφέρεται στην ανάγκη της να εκφράσει συναισθήματα μέσα από το τραγούδι, ενώ παράλληλα ξεκαθαρίζει πόσο δύσκολο είναι για ένα νέο παιδί να κάνει όνειρα στην δύσκολη εποχή της κρίσης!

-Η μουσική πως μπαίνει στη ζωή σου; Μίλησε μας λίγο για σένα.

«Η μουσική υπήρχε πάντα στη ζωή μου. Από μικρή ήξερα ότι η ανάγκη μου στο να εκφράσω τα συναισθήματα που ένιωθα αποτυπώνονταν είτε σε στίχους που θα έγραφα, είτε σε ένα ρόλο που θα έχτιζα (παρακολουθούσα για αρκετά χρόνια μαθήματα σε θεατρικό εργαστήρι), σε μελωδίες που θα σιγομουρμούριζα.

Παράλληλα με τις σπουδές μου στη ψυχολογία μπήκα σε ένα ωδείο, όπου και έκανα μαθήματα φωνητικής, θεωρίας μουσικής, κιθάρας. Κάπως έτσι άρχισα να κάνω live σε μουσικές σκηνές της Αθήνας, να γνωρίζω μουσικούς και μαγαζιά. Δεν το επέλεξα ακριβώς συνειδητά. Φέτος είχα τη χαρά να ταξιδέψω και σε άλλες πόλεις για ζωντανές εμφανίσεις και πλέον νιώθω πιο σίγουρη στο να εκθέσω τον εαυτό μου, τη φωνή μου».

-Πόσο εύκολο είναι για ένα νέο παιδί, μια νέα καλλιτέχνη, στην εποχή των μνημονίων να κάνει όνειρα ή να... ανοίξουν πόρτες στην καριέρα της;

«Όσο δύσκολο μπορεί να είναι και σε εποχές ευημερίας. Το να ονειρεύεται κάποιος είναι μάλλον ανάγκη παρά ευχέρεια. Απο κει και πέρα όταν υπάρχει πίστη έρχεται και η μελέτη, η δουλειά, η έμπνευση και οι πόρτες αναπόφευκτα ανοίγουν».

-Έχεις κόλλημα να μπαίνεις καθημερινά ή αρκετά συχνά στο youtube για να βλέπεις τα views που έχουν τα τραγούδια σου;

«Συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο! Νιώθω αμηχανία παρατηρώντας τον εαυτό μου, επομένως το αποφεύγω».

-Θεωρείς ότι αυτή η αμεσότητα με τον κόσμο μέσω youtube ή social media κάνουν και πιο εύκολο τον δρόμο προς τον στόχο;

«Αναλόγως. Είμαι υπέρ στο να προβάλλει κάποιος τον εαυτό του μέσω της δουλειάς του, αντιθέτως η υπερπροβολή ίσως απομακρύνει απ το στόχο. Προσωπικά αυτού του είδους η αμεσότητα μου αρέσει όταν δε ξεφεύγει από κάποια όρια».

-Το τραγούδι «Αφού το Θες» που κάνει το... μεγάλο «γκελ» για σένα, είναι μια διαχρονική επιτυχία που την πρωτοτραγούδησε η Μαίρη Λίντα. Πόσο «βαρύ» ήταν αυτό το φορτίο; Φοβήθηκες κάποια στιγμή μια πιθανή σύγκριση ή κάποια δυσμενή σχόλια;

«Όχι βέβαια, δε σκέφτηκα ούτε στο ελάχιστο τη σύγκριση με μία τόσο μεγάλη ερμηνεύτρια. Πρόκειται για μία φρέσκια επανεκτέλεση του κομματιού "Αφού το θες" του τεράστιου δημιουργού Μ.Χιώτη. Σεβόμενοι πάντα το έργο του, βάλαμε τη δική μας πινελιά αναβιώνοντας για λίγο αυτές τις εποχές του γνήσιου λαϊκού τραγουδιού. Είναι ανεκτίμητος θησαυρός γνώσης αυτά που μας άφησε ο Χιώτης».

-Το έντεχνο είναι η σφραγίδα σου ή θα ήθελες να δοκιμάσεις και κάποιο άλλο ύφος τραγουδιών;

«Στη φάση που είμαι ανακαλύπτω συνεχώς διάφορες πτυχές του εαυτού μου. Αναζητώ επιρροές από διάφορες συναισθηματικές φάσεις της ζωής μου, απο γνήσια λαικά ακούσματα των γονιών μου, των παππούδων μου ακόμα και από πιο παραδοσιακούς ήχους. Επιπλέον φωνητικά ανακαλύπτω συνεχώς και άλλες δυνατότητες μου. Επομένως δε θα ήθελα να βάλω κάποια ταμπέλα».

-Ποια είναι τα αγαπημένα σου τραγούδια και ποιοι αγαπημένοι τραγουδιστες;

«Μου αρέσει να ακούω διάφορα. Από Μοσχολιού, Βαρδή μέχρι Ella Fitzgerald, Nick Cave, Παυλίδη και πολλούς πολλούς άλλους. Θεωρώ ότι ο κάθε συνθέτης κάτι θέλει να σου δώσει και η κάθε ερμηνεία κάτι θέλει να σου πει. Επιπλέον θεωρώ ότι υπάρχουν αρκετοί αξιόλογοι καλλιτέχνες από τη νέα γενιά μουσικών- τραγουδιστών.

-Από τα μουσικά ριάλιτι μπορούν να προκύψουν κανονικοί καλλιτέχνες ή απλά τραγουδιστές με ημερομηνία λήξης;

«Πιστεύω ότι υπάρχουν εξαιρετικές φωνές στα μουσικά ριάλιτι, σίγουρα όμως η προβολή αυτή είναι γρήγορη και εφήμερη. Από κει και πέρα εξαρτάται μεμονωμένα απ' τον κάθε διαγωνιζόμενο - καλλιτέχνη πως θα "εκμεταλλευτεί" την προβολή του αυτή. Προσωπικά προτιμώ τα σταθερά και αργά βήματα. Δεν είμαι καθόλου των απότομων αλλαγών».

-Τα άμεσα σχέδια σου; Κάποια live προγραμματισμένα είτε μέσα στο καλοκαίρι, είτε χειμώνα;

«Σε αυτή τη φάση βρίσκομαι σε ένα "μουσικό μαγείρεμα", καθώς αναμένονται το χειμώνα νέες δημιουργίες. Από κει και έπειτα οι ζωντανές εμφανίσεις συνεχίζονται .Επομένως στους προσωπικούς μου λογαριασμούς μπορεί κάποιος να ενημερωθεί γι αυτές».

-Διακοπές θα κάνεις και που;

«Τις έχω πραγματικά ανάγκη! Ό,τι προκύψει».

 

Τελευταία Νέα