Ο Κάναντι έχει πολλούς λόγους να χαμογελά μετά την Αυστρία!

Νίκος Μαρούδας
Ο Κάναντι έχει πολλούς λόγους να χαμογελά μετά την Αυστρία!

bet365

Tο Weekend βρέθηκε στην Αυστρία, είδε την προετοιμασία του Ατρομήτου και καταγράφει συμπεράσματα και λόγους που έχει ο Νταμίρ Κάναντι να αισιοδοξεί για τη νέα σεζόν!

Στην τελική ευθεία έχει μπει η προετοιμασία του Ατρόμητου για το πρώτο παιχνίδι με την Ντινάμο Μπρεστ. Η αποστολή των Περιστεριωτών, επέστρεψε στην Αθήνα το βράδυ της Τετάρτης μετά από 9 μέρες παραμονής της στο Μόνταφον της Αυστρίας. Εκεί ο Νταμίρ Κάναντι... έχτισε τη νέα του ομάδα με στόχο αυτή να παρουσιαστεί έτοιμη την ερχόμενη Πέμπτη στην πρώτη πρόκληση της νέας σεζόν.

Δεδομένα ο Αυστριακός τεχνικός είχε την ευκαιρία να βγάλει αρκετά χρήσιμα συμπεράσματα αυτές τις 9 μέρες στην Αυστρία και το gazzetta.gr μαζί με το GWJ που βρέθηκε εκεί προσπαθεί να... μπει στο μυαλό του τεχνικού του Ατρόμητου.

Έδειξε να πατάει καλά στην άμυνα

Ένα από τα κομμάτια που ξεχώρισαν στην προετοιμασία ήταν η αμυντική λειτουργία. Εκεί ο Ατρόμητος έδειξε μια τέλεια συνοχή τόσο στις προπονήσεις, όσο και στα φιλικά. Από την στιγμή που αμυντική γραμμή έμεινε ως είχε ήταν δεδομένο πως θα υπήρχε και η ίδια χημεία με πέρσι.

Η ομάδα του Κάναντι, στα τέσσερα φιλικά που έδωσε δέχτηκε μόλις δύο γκολ και δεν ηττήθηκε! Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Καρασαλίδης και Στρούγγης στα στόπερ έδειξαν ένα πάρα πολύ καλό πρόσωπο. Οι δύο πρώτοι έπαιξαν μαζί μόνο στο ένα από τα τέσσερα φιλικά για 45 λεπτά. Στο πιο δυνατό τεστ της ομάδας με αντίπαλο την Ζυρίχη. Το τελικό 0-0 τα λέει όλα! Ειδικά στο πρώτο μέρος, όπου έπαιξαν μαζί, οι Ελβετοί πίεσαν αρκετά αλλά το δίδυμο αυτό σταματούσε τα πάντα.

Μεταξύ αυτών που άρεσαν στον Κάναντι, είναι σίγουρα και η αμυντική συμπεριφορά όταν ένας από τους δύο έπαιζε με Καρασαλίδη δίπλα του. Ακόμα και τότε η χημεία ήταν πολύ καλή, με τον 27χρονο αμυντικό να... φωνάζει πως είναι κι αυτός εδώ!

Όσον αφορά τώρα τα άκρα της αμυντικής γραμμής, ο Γιαννούλης έδειξε πως θα έχει μια ακόμα καλύτερη χρονιά από πέρσι. Σταθερότατος, δεν αντιμετώπισε προβλήματα ενώ συνεχίζει να κάνει εξαιρετική δουλειά και στο επιθετικό κομμάτι. Από την άλλη πλευρά, ο Κιβρακίδης τραυματίστηκε στο πρώτο φιλικό με αποτέλεσμα ο Σάκιτς να παίξει στα επόμενα τρία. Ο Αυστριακός έδειξε να μην πατά ακόμα καλά... Δεν είχε το πρόσωπο που είδαμε πέρσι, αλλά αποκλείεται να συνεχίσει να έχει αυτή την μέτρια εικόνα, μιας και πέρσι έδειξε πως διαθέτει αρκετά καλά στοιχεία και μπορεί να βοηθήσει.

Από εκεί και πέρα, στα πλάγια αγωνίστηκαν και οι Νάτσος, Στρούγγης δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Ακόμα και με αυτούς τους δύο, ο Ατρόμητος συνέχισε να παρουσιάζει ένα σταθερό πρόσωπο στην άμυνα, με τον δεύτερο μάλιστα να τα πηγαίνει εξαιρετικά και σε αυτό τον ρόλο.

Για το τέλος αφήσαμε το τέρμα. Μίρκοβιτς και Μέγιερι μοιράστηκαν τον χρόνο σε όλα τα φιλικά, με τον Κάναντι να έχει έναν πολύ... ευχάριστο πονοκέφαλο! Οι δύο τερματοφύλακες, έδειξαν το ίδιο καλό πρόσωπο και σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να πεις με σιγουριά ποιος θα είναι βασικός στο παιχνίδι με την Ντινάμο.

4-2-3-1 με Μάντσον, Μπουσουλάτζιτς και 4-4-2 με Ούμπιδες, Γαρουφαλιά

Στον άξονα τώρα, ο Κάναντι φαίνεται να έχει... χωρίσει σε ζευγάρια τους ποδοσφαιριστές του αναλόγως το σχήμα που επιλέγει. Όσες φορές είδαμε το 4-2-3-1, είχαμε σε ρόλο αμυντικών χαφ τον Μάντσον και τον Μποσουλάτζιτς, με τους δυο τους να συνεννοούνται με... κλειστά μάτια και να δημιουργούν ένα αρκετά ισχυρό κέντρο για τους Περιστεριώτες.

Όταν τώρα το σχήμα ήταν με 4 χαφ στην ευθεία, τότε βλέπαμε Ούμπιδες και Γαρουφαλιά με τον δεύτερο ελαφρώς πιο πίσω. Αν και λίγες μέρες στην ομάδα, δίπλα στον αρχηγό και παλαιότερο του ρόστερ, έδειξε να βρίσκει σιγά σιγά τα πατήματά του. Άρχισε να εφαρμόζει κι όσα θέλει ο προπονητής του και γενικώς κι αυτό το δίδυμο είχε καλά αποτελέσματα. Χαρακτηριστικό στο 4-4-2, ήταν το γεγονός πως ο Μανούσος ήταν το δεξί χαφ. Ο Έλληνας επιθετικός, μετά από μια δύσκολη χρονιά με έναν σοβαρό τραυματισμό, έχει μπει για τα καλά στην ομάδα και σιγά σιγά θα φτάσει και στο 100%.'

Το σημαντικό για τον ίδιο είναι πως δεν ένιωσε την παραμικρή ενόχληση όσο αγωνίστηκε. Σε γενικές γραμμές κι αυτός είχε ένα θετικό πρόσωπο.

Η ευχάριστη έκπληξη Μούγιακιτς, ο Ενσικουλού και ο πιο ενεργός ρόλος του Μπρούνο

Ο μοναδικός ποδοσφαιριστής απ' όσους ήρθαν το καλοκαίρι στον Ατρόμητο και δεν είχαμε την παραμικρή εικόνα ήταν ο Αρμίν Μούγιακιτς. Όπως ήταν λογικό λοιπόν, τα βλέμματα ήταν στραμμένα πάνω του. Ο Κάναντι, έδειξε να τον υπολογίζει στο 4-4-2 μιας και δεν τον είδαμε να αγωνίζεται ως μοναδικός προωθημένος. Ή θα αγωνιζόταν δίπλα στον Κωτσόπουλο, ή στο πλάι στο 4-2-3-1.

Στα εξτρέμ αγωνίστηκε μόνο στο παιχνίδι με την Γκρασχόπερς όπου και δεν φάνηκε ιδιαίτερα. Στα υπόλοιπα παιχνίδια βρέθηκε στην κορυφή και ήταν αρκετά θετικός. Κόντρα στη Ζυρίχη, μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο και δημιούργησε αρκετά προβλήματα στους αντίπαλους επιθετικούς. Έδειξε να έχει πολύ το παιχνίδι με την πλάτη στο τέρμα, ενώ έχει την δυνατότητα να σπάει καλά την μπάλα. Μπορεί κανείς να τον χαρακτηρίσει και ευχάριστη έκπληξη της προετοιμασίας μιας κι άφησε άπαντες ικανοποιημένους με τον τρόπο παιχνιδιού του.

Ο Ενσικουλού τώρα όλοι γνωρίζουν τι μπορεί να προσφέρει. Η ταχύτητα είναι το δυνατό του στοιχείο. Αυτό το έδειξε σε κάποιες περιπτώσεις στην Αυστρία, αλλά όχι σε μεγάλο βαθμό και κυρίως, όχι σε τέτοιο βαθμό που τον έχουμε συνηθίσει στη Σούπερ Λιγκ. Το καλύτερό του παιχνίδι το έκανε στο φινάλε με την Γκρασχόπερς. Εκεί έδειξε πως πλέον έχει εγκλιματιστεί απόλυτα και από εδώ και πέρα θα βγάλει τον πραγματικό του εαυτό.

Στις βασικές επιλογές του Κάναντι φαίνεται πως βρίσκεται και ο Μπρούνο σε έναν ρόλο αντί - Ουάρντα αν μπορεί να το πει κανείς... Ο Βραζιλιάνος, δεν ήταν κακός, αλλά δεν έβγαλε και μάτια. Έδειξε ένα πρόσωπο σαν αυτό που είδαμε το δεύτερο εξάμηνο όταν και ήρθε στην Ελλάδα. Κινητικός, προσπαθούσε να δώσει ταχύτητα στην ομάδα, αλλά δεν απέφυγε κάποια εύκολα λάθη που χαλούσαν φάσεις που έδειχναν να έχουν καλές προδιαγραφές. Δεδομένα μπορεί να αποδειχθεί λύρα 100, εφόσον διορθώσει κάποια πραγματάκια στο παιχνίδι του, ειδικά σε μια χρονιά που αναμένεται να έχει θέση βασικού στα περισσότερα παιχνίδια.

Βγάζει φάσεις, ψάχνεται στο σκοράρισμα

Μπορεί ο απολογισμός στην άμυνα να είναι μόλις 2 γκολ παθητικό, όμως αυτό δεν σημαίνει πως στην επίθεση ο Ατρόμητος έβγαζε... φωτιές. Σημείωσε συνολικά 5 τέρματα, τα 4 εκ των οποίων σε δύο υποδεέστερες ομάδες και το ένα από την άσπρη βούλα. Όμως, ευκαιρίες δημιουργούσε. Για την ακρίβεια απειλούσε κυρίως με σουτ είτε από το ημικύκλιο της περιοχής, είτε εντός αυτής που τις περισσότερες φορές κατέληγαν άουτ.

Πάντα μετά το πρώτο 20λεπτο η ομάδα του Κάναντι έβγαινε με αξιώσεις μπροστά. Ο Κουλούρης, έδειξε πως μέσα στη χρονιά θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα σε όλες τις αντίπαλες άμυνες. Σωστές τοποθετήσεις, ωραία τελειώματα και μια γκολάρα στο πρώτο φιλικό που αγωνίστηκε είναι ο απολογισμός του από την Αυστρία. Ο νεαρός επιθετικός, έδειξε πως με τον καιρό έχει να δώσει ακόμα περισσότερα. Ήταν εντός όλων των φάσεων στην επίθεση, έβγαινε κι έξω από την περιοχή για να δώσει βοήθειες και γενικώς παρουσίασε ένα πολύ καλό πρόσωπο.

Το ίδιο ισχύει και για τον τρίτο επιθετικό που έπαιξε επίθεση και δεν αναφέραμε έως τώρα. Ο Κώστας Κωτσόπουλος, πήρε τις ευκαιρίες του κυρίως δίπλα στον Μούγιακιτς και τα πήγε εξαιρετικά. Σημείωσε ένα γκολ, πήρε ένα πέναλτι και γενικώς έχει κάνει μια πολύ καλή προετοιμασία. Έδειξε στον Αυστριακό τεχνικό πως ενόψει της νέας σεζόν μπορεί και πρέπει να υπολογίζεται ακόμα πιο πολύ. Μάλιστα, εφόσον σε κάποια παιχνίδι ο Ατρόμητος παρουσιαστεί με 4-4-2, τότε ο Κάναντι δεν αποκλείεται να παίξει με τους δύο που δοκίμασε στην Αυστρία. Μούγιακιτς και Κωτσόπουλο.

Σε ό,τι αφορά τώρα το δεκάρι της ομάδας που ουσιαστικά ανήκει σε αυτή την κατηγορία του κειμένου. Φυσικά μιλάμε για τον Θοδωρή Βασιλακάκη. Αρκετά επιτυχημένες πάσες, μοίραζε ωραία την μπάλα στους συμπαίκτες του, ενώ θα μπορούσε να είχε σκοράρει κιόλας. Ο Νταμίρ Κάναντι, γνωρίζει πως ο Βασιλακάκης έχει να του δώσει ακόμα περισσότερα απ' ότι πέρσι και για τον λόγο αυτό χάρηκε ιδιαίτερα που δεν προχώρησε η περίπτωση μεταγραφής του ποδοσφαιριστή στο Ισραήλ.

Ο Κάναντι δεν ξεχνάει τις εξάρες...

Κι αν φέτος το καλοκαίρι στον Ατρόμητο είναι όλα περίφημα, μόνο έτσι δεν ήταν ένα χρόνο πριν. Η μία εξάρα διαδεχόταν την άλλη και η αμφισβήτηση στο πρόσωπο του προπονητή είχε ήδη αρχίσει. Τα ανεπιτυχή αυτά αποτελέσματα ο Κάναντι δεν τα ξεχνά...

Ακόμα του έχει μείνει το πως αντιμετωπίζονται στην Ελλάδα αρνητικά αποτελέσματα στα φιλικά. Ο Αυστριακός, αυτό που έλεγε και ξανάλεγε και το χαιρόταν, ήταν πως το επίπεδο ανάμεσα στην πρώτη και στην δεύτερη ομάδα έχει πλέον ανέβει αρκετά. Ο ίδιος εξηγούσε σε διάφορα πηγαδάκια τους λόγους που πέρσι είχαμε αυτά τα αποτελέσματα με Αστέρα και Πανιώνιο.

Όπως υποστηρίζει, σε αυτά τα δύο παιχνίδια ο Ατρόμητος για 45' ήταν καλός και ίσως καλύτερος από τον αντίπαλο, αλλά στην επανάληψη ήρθε η κατάρρευση λόγω των πολλών αλλαγών και τον νεαρών παιδιών που αγωνίστηκαν τότε. Ο ίδιος ο Κάναντι, θεωρεί πως το επίπεδο πλέον έχει ανέβει και στους μικρούς, οπότε ήταν φυσικό να μην επαναληφθούν τα περσινά αποτελέσματα.

Αυτό είναι και κάτι που έκανε ακόμα πιο χαρούμενο τον Αυστριακό στην προετοιμασία. Ήταν κάτι που ήθελε να δει και το είδε. Αλλά κι ο ίδιος γνωρίζει πως τα φιλικά είναι απλά παιχνίδια προετοιμασίας και τίποτα άλλο. Το είπε μετά το πολύ δύσκολο φιλικό με την Ζυρίχη, το είπε και μετά την Γκρασχόπερς. «Το σημαντικό παιχνίδι δεν ήταν τώρα, είναι την άλλη εβδομάδα», έλεγα χαρακτηριστικά και το εννοούσε!

 

Τελευταία Νέα