Αστέρας Τρίπολης, με ομοιογένεια παρά τις 10 προσθήκες (pics)!

Γιώργος Ντυμένος
Αστέρας Τρίπολης, με ομοιογένεια παρά τις 10 προσθήκες (pics)!

bet365

Στον Ευρωπαίο Αστέρα Τρίπολης έφτασαν διψήφιο αριθμό καλοκαιρινών μεταγραφών, όμως δεν μπορούν να χαρακτηριστούν... «νέα» ομάδα. Το Weekend εξηγεί το γιατί...

Με τον αέρα του αήττητου στα φιλικά της Πολωνίας και με μεγάλο βαθμό ομοιογένειας παρά τις 10 μεταγραφές, ο Αστέρας Τρίπολης θα ριχθεί σε μερικές ημέρες στην ευρωπαϊκή «αρένα». Βέβαια θα αναρωτηθεί κάποιος και εύλογα, το πώς τα αρκετά νέα πρόσωπα συνάγουν με τον όρο «ομοιογένεια». Ορθή σκέψη, αλλά στην προκειμένη περίπτωση ισχύει η ρήση πως πρόκειται για την«εξαίρεση επιβεβαιώνει τον κανόνα».

Ααλμποργκ – Μίντιλαντ και το ποντάρισμά σου επιστρέφεται*, αν καταλογιστεί κόκκινη κάρτα στην αναμέτρηση. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Σε σχέση με την περασμένη σεζόν έφυγαν λίγοι βασικοί και αρκετοί που «μπαινόβγαιναν» στο αρχικό σχήμα, αρκετές φορές σε θέσεις που δεν ήταν οι κλασικές τους. Και αυτό γιατί επιλογές όπως του Ματίνα (είναι εκτός ομάδας) και του Ισνάλδο δεν «τράβηξαν» και ο Σάββας Παντελίδης κλήθηκε να κάνει, με επιτυχία, ορισμένες αλχημείες.

Ετσι είχαμε αρκετές προσθήκες σε παίκτες, αλλά την ίδια στιγμή διατηρήθηκε, σε μεγάλο βαθμό, ο περσινός κορμός. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στους «καινούργιους» να ενσωματωθούν σταδιακά και κόντρα στη Χιμπέρνιαν δύναται να δούμε ένα σχήμα βγαλμένο, κατά τα 10/11, από τη σεζόν 2017/18. Το οποίο μάλιστα σε καμία περίπτωση δεν θα μπορεί να θεωρηθεί «εκτάκτου ανάγκης». Με μόλις ένα νέο πρόσωπο, είτε πίσω από τον φορ (π.χ. Ρόλε), είτε στα μπακ ώστε να «ανέβει» ο Κυριακόπουλος στα εξτρέμ. Δοκιμασμένο και με απόλυτη επιτυχία δηλαδή.

Βέβαια το παραπάνω είναι μία υπόθεση που δεν σημαίνει κάτι. Ωστόσο αποτυπώνει ανάγλυφα πως οι Αρκάδες έχουν την άνεση να μην ανακατέψουν την τράπουλα με το «καλημέρα» στη σεζόν. Ας δούμε επιγραμματικά τις αλλαγές που υπήρξαν στο ρόστερ. Στα μπακ αποχώρησαν οι Γιαννούλης, Μπέρτος, άκρως αξιόπιστες λύσεις και ήρθαν οι Βλάχος, Τασουλής από τον Πανιώνιο και ο Ανχελ από τη Σαραγόσα.

Στα στόπερ ο Σελίν έδωσε τη θέση του στον Ματρικάρντι, ενώ το δίδυμο των Πασαλίδη-Τριανταφυλλόπουλου έχει αφήσει πολλές υποσχέσεις, στο τέρμα ο Παπαδόπουλος πλαισίωσε τον Αθανασιάδη, ενώ στο «6»-«8» οι Βαλιέντε, Μπελόκ θα συμπληρώνουν τους Μουνάφο, Ιγκλέσιας. Πέρσι στον άξονα δεν υπήρχαν πολλά περιθώρια για ροτέισον, ενώ από τον συγκεκριμένο τομέα δεν συνεχίζει ο Ντουντού.

Στα άκρα έφυγε ο Ισνάλδο που την περασμένη χρονιά μέτρησε μόλις μία ασίστ και ο Ζααντί που αγωνίστηκε ελάχιστα και τους... διαδέχθηκαν οι Φερνάντεθ, Σάλας, ενώ η μεγάλη – κατά τεκμήριο – απώλεια ήταν του Τόνσο στο «10», όπου ο Ρόλε καλείται να σηκώσει το... βάρος. Αντίθετα στα φορ συνεχίζει το δίδυμο των Μανιά-Δουβίκα και επ' ευκαιρία ας δούμε το «σχήμα» των καινούργιων. Με την υποσημείωση πως ο Ανχελ είναι σε θέση να αγωνιστεί σε όλη την πλευρά.

Πλέον έχουμε μία εικόνα από τους Αρκάδες της νέας χρονιάς, αν και μέχρι το φινάλε του καλοκαιριού ενδέχεται να υπάρξει επιπλέον μία προσθήκη κεντρικού οργανωτή. Χωρίς να υπολογίζονται ορισμένοι πιτσιρικάδες που αναμένεται να πάρουν χρόνο συμμετοχής, επί χάρτου αποτυπώνεται το αγωνιστικό προφίλ της ομάδας για την περίοδο 2018/19. Με τον αστερίσκο πως υπάρχουν ποδοσφαιριστές που δύναται να προσφέρουν σε πολλές θέσεις. Οχι μόνο σε ότι αφορά τους ακραίος ή τους μπακ που πολλές φορές τους βλέπουμε με «ανάποδο» πόδι. Οι Κυριακόπουλος, Ανχελ π.χ. μπορούν να πάρουν όλη την αριστερή πλευρά, οι Σάλας, Τσιλιανίδης να βρεθούν στο «10», όπως και ο Δουβίκας στα άκρα.

 

Τελευταία Νέα