“Βασιλιάς” και στο L.A o Λεμπρόν; (vids & pics)

“Βασιλιάς” και στο L.A o Λεμπρόν; (vids & pics)

bet365

Ο ΛεΜπρον Τζέιμς ανήκει στους σούπερ σταρ που στην ακμή τους διάλεξαν τους Λέικερς. Μπορεί να ακολουθήσει το παράδειγμα των Τσάμπερλεϊν, Τζαμπάρ, Ο' Νιλ; Το Weekend έχει τις απαντήσεις...

Ο ΛεΜπρον Τζέιμς είναι παικταράς. Δεν υπάρχει αμφιβολία. Ίσως ο καλύτερος αυτή τη στιγμή στον κόσμο. Οι Λέικερς είναι τυχεροί που ανήκει στο δυναμικό τους και σίγουρα θα τους επιστρέψει σε δοξασμένα μονοπάτια, αργά ή γρήγορα. Μην περιμένετε όμως ξέφρενες εκδηλώσεις θαυμασμού από τους φίλους του συλλόγου. Εντάξει, χαρά και ικανοποίηση ναι, αλλά όχι αμετροεπείς, εκστατικές συμπεριφορές. Δεν είναι υποτιμητικό αυτό για τον “LBJ”, απλώς οι φίλοι των Λέικερς έχουν δει και στο παρελθόν παίκτες τέτοιου διαμετρήματος.

Οι Λέικερς πάντα διέθεταν παίκτες υψηλής αγωνιστικής αξίας και όταν χρειάζονταν ενίσχυση τολμούσαν αποκτώντας σούπερ σταρ. Ο ΛεΜπρον, λοιπόν, ανήκει σε ένα ολιγομελές κλαμπ το οποίο απαρτίζουν παίκτες που πήγαν στο L.A όταν βρίσκονταν στην ακμή τους και δικαιωματικά τοποθετούνται στην κατηγορία των καλύτερων όλων των εποχών. Σε αυτό το γκρουπ δεν ανήκουν οι Καρλ Μαλόουν, Γκάρι Πέιτον, Στιβ Νας, Ντουάιτ Χάουαρντ. Ο τελευταίος δεν “έδεσε” με την ομάδα και οι υπόλοιποι ήταν στη δύση της καριέρας τους. Παρακάτω ακολουθούν οι τρεις μεγαλύτερες μεταγραφές των Λέικερς. Όπως και στην περίπτωση του ΛεΜπρον, έτσι και εδώ, οι τρεις παίκτες αποφάσισαν πως το Λος Άντζελες ήταν ο κατάλληλος προορισμός γι' αυτούς, οι προηγούμενες ομάδες τους ήταν ανήμπορες να τους κρατήσουν και ήταν απογοητευμένοι με την απουσία της νέας τους ομάδας από τα πλέι οφ (σ.σ τα τελευταία πέντε χρόνια είναι εκτός ποστ σίζον οι Λέικερς). Μπορεί ο “Βασιλιάς” να ακολουθήσει τους Ουίλτ Τσάμπερλεϊν, Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, Σακίλ Ο' Νιλ; Θα δείξει...

Ουίλτ Τσάμπερλεϊν

Αποκτήθηκε με ανταλλαγή στις 9 Ιουλίου 1968

Έκανε ντεμπούτο στους Λέικερς σε ηλικία 32 ετών

Ο Τσάμπερλεϊν, το 1968, ήταν πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στο ΝΒΑ και ερχόταν από μία σούπερ σεζόν με 24.3 πόντους, 23.8 ριμπάουντ και 8.6 ασίστ ανά παιχνίδι. Η ομάδα του, οι Φιλαδέλφεια Σίξερς, είχε μείνει εκτός πλέι οφ από τον δεύτερο γύρο και η κριτική εναντίον του εστίαζε στο γεγονός ότι δεν ήταν νικητής όπως ο Μπιλ Ράσελ στους Σέλτικς. Ο ίδιος ήθελε να προχωρήσει, να πάει σε άλλο επίπεδο, έτσι αποφάσισε να μετακομίσει στο Λος Άντζελες και να μπει δίπλα στους Έλτζιν Μπέιλορ, Τζέρι Ουέστ. Οι Λέικερς έστειλαν στη Φιλαδέλφεια τους Τζέρι Τσέιμπερς, Άρτσι Κλαρκ και Ντάραλ Ίμοφ. Ο τότε προπονητής της ομάδας του L.A, Μπουτς βαν Μπρέντα Κολφ, ήταν σίγουρος ότι γενικά θα ήταν πιο δυνατή η ομάδα και ειδικά δεν θα είχε πια θέμα στο ριμπάουντ. Ο Τσάμπερλεϊν έπαιξε τις τελευταίες πέντε σεζόν της καριέρας του στο Λος Άντζελες και κατέκτησε ένα πρωτάθλημα (1972).

Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ

Αποκτήθηκε με ανταλλαγή στις 16 Ιουνίου 1975

Έκανε ντεμπούτο στους Λέικερς σε ηλικία 29 ετών

Ο Τζάμπαρ ήταν δύναμη της φύσης για τους Μιλγουόκι Μπακς και η κύρια αιτία που τα “ελάφια” πήραν τον τίτλο το 1971, τρία χρόνια μετά την ίδρυση τους! Πριν πάει στο Λος Άντζελες προκαλούσε θαυμασμό με τις επιδόσεις του: 30 πόντοι, 14 ριμπάουντ και 4.1 ασίστ μέσο όρο. Με τον Όσκαρ Ρόμπερτσον όμως να έχει αποσυρθεί, η ομάδα έμεινε εκτός πλέι οφ τη σεζόν 1974-75 και ο Τζαμπάρ ήθελε οπωσδήποτε να φύγει. Ο ίδιος ήταν ξεκάθαρος: “Δεν κρίνω τους ανθρώπους εδώ, αλλά το Μιλγουόκι δεν είναι για μένα. Τα πράγματα που με αφορούν δεν βρίσκονται εδώ”. Οι Λέικερς βρίσκονταν στην πόλη όπου πήγε κολέγιο, όμως η επιλογή δεν ήταν και τόσο λογική. Γιατί; Διότι μόνο ο Γκάιλ Γκούντριχ ήταν ό,τι καλό είχε μείνει στον σύλλογο. Εντούτοις, ο Τζαμπάρ έκανε τους Λέικερς πάλι πρωταθλητές. Μαζί του πήγε και ο Ουόλτ Ουέσλι (σέντερ), ενώ στο Μιλγουόκι μετακόμισαν οι Τζούνιορ Μπρίτζμαν, Έλμορ Σμιθ, Μπράιαν Ουίντερς και Ντέιβ Μάιερς. Ο Τζαμπάρ έκλεισε την καριέρα του στο L.A, κέρδισε πέντε τίτλους και αποσύρθηκε ως ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών για το ΝΒΑ.

Σακίλ Ο' Νιλ

Αποκτήθηκε ως ελεύθερος στις 18 Ιουλίου 1996

Έκανε ντεμπούτο στους Λέικερς σε ηλικία 24 ετών

Αν και ήταν ακόμη νέος, ο “Σακ” ήταν ένας από τους κυρίαρχους του παιχνιδιού. Την προηγούμενη χρονιά είχε 26.6 πόντους, 11 ριμπάουντ και 2.9 ασίστ μέσο όρο. Στο Ορλάντο, με τον Άνφερνι Χάρνταγουεϊ, είχε οδηγήσει τους Μάτζικ μία φορά στους τελικούς του ΝΒΑ και την τελευταία του σεζόν στους τελικούς της Ανατολής. Οι Μάτζικ του έκαναν καλή πρόσφορα για να τον κρατήσουν, όμως αυτός ήθελε κάτι διαφορετικό και γι' αυτό διάλεξε Λέικερς. Εκείνη την περίοδο δεν γνώριζε ότι ο ρούκι που είχαν επιλέξει στο ντραφτ οι Λέικερς -Κόμπι Μπράιαντ- θα εξελισσόταν στον τέλειο συμπαίκτη. Ο “Σακ” υπέγραψε επταετές συμβόλαιο ύψους 121 εκατ δολαρίων και πριν φύγει από το Λος Άντζελες, είχε βοηθήσει την ομάδα να προσθέσει τρεις τίτλου στο παλμαρέ της.

Πηγή

-nytimes

 

Τελευταία Νέα