Σχοινούσα: Το ομορφότερο μυστικό των Κυκλάδων!

Σχοινούσα: Το ομορφότερο μυστικό των Κυκλάδων!

bet365

Το Gazzetta Weekend Journal συνεχίζει τις προτάσεις για διακοπές, επιλέγοντας αυτή τη φορά τη Σχοινούσα, το απόλυτο μέρος για να αδειάσει το μυαλό από κάθε έγνοια! Το Gazzetta Weekend Journal συνεχίζει τις προτάσεις για διακοπές, επιλέγοντας αυτή τη φορά τη Σχοινούσα, το απόλυτο μέρος για να αδειάσει το μυαλό από κάθε έγνοια!

Η Σχοινούσα ανήκει στο σύμπλεγμα των μικρών Κυκλάδων και διοικητικά στο Δήμο Νάξου και μικρών Κυκλάδων. Συνορεύει με τη Νάξο, την Ηρακλειά, τα Κουφονήσια και την Κέρο και μπορεί να μην έχει τη φήμη που έχουν αποκτήσει τα Κουφονήσια, αλλά δεν έχει να ζηλέψει τίποτα, από πλευράς ομορφιάς, παραλιών και κρυστάλλινων νερών. Ωστόσο, το μεγάλο πλεονέκτημα της, είναι τα συναισθήματα που σου δημιουργεί η παραμονή στο μικρό αλλά τόσο όμορφο νησί.

Καταρχήν με το που θα πατήσεις το πόδι σου εκεί, αυτομάτως κατεβάζεις... ταχύτητα, αφήνεις πίσω σου τους ρυθμούς της πόλης και κινείσαι με τον τρόπο και τον ρυθμό που σου επιβάλλει η Σχοινούσα, χαλαρά δηλαδή και χωρίς άγχος και στρες.

Επίσης μετά από 2-3 παραμονής, θα τη νιώσεις σα το χωριό σου, το μέρος δηλαδή που γνωρίζεις καλά και έχεις περάσει ανέμελες διακοπές. Αντιλαμβάνεσαι τους άλλους παραθεριστές σαν φίλους σου και το τέλος της ημέρας θα σε βρει να κάνεις παρέα με άτομα που πριν πας εκεί, σου ήταν ξένα, αλλά τώρα είναι σα να τους γνωρίζεις χρόνια. Αυτό το παρεϊστικό κλίμα το διατηρεί η Σχοινούσα σε όλη την περίοδο του καλοκαιριού και αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που όταν μπεις στο καράβι της αναχώρησης, θα κάνεις ήδη τα σχέδια σου για τις διακοπές του επόμενου καλοκαιριού στο ίδιο πάντα μέρος, παρέα με τους νέους φίλους σου!

Η Σχοινούσα, όμως, μπορεί να υπερηφανεύεται και για τις εξαιρετικές παραλίες της, που ικανοποιούν κάθε γούστο και προτίμηση, πάντα με υπέροχα νερά που δεν σε αφήνουν να βγεις από μέσα και όλες με λιγότερο από 2,5 χλμ. απόσταση από τη Χώρα. Και φυσικά αμμουδερές οι περισσότερες, με ίσκιο από τα αρμυρίκια!

  • Μερσίνι, νότια: Με άμμο και αρμιρίκια, δίπλα στο λιμάνι.

  • Τσιγκούρι, νοτιοδυτική: Βρίσκεται κάτω από τη χώρα, έχει και beach bar, άμμο και αρμιρίκια.

Λιβάδι, νοτιοδυτική: Η αγαπημένη παραλία όλων, με άμμο και αρμιρίκια. Με το υπέροχο παραλιακό εστιατόριο του το «Λιβάδι», με τις πιο χαμογελαστές ιδιοκτήτριες και την πεντανόστιμη κουζίνα τους!

  • Αλιγαριά, νοτιοδυτική: Τα ωραιότερα νερά στο νησί. Με πολύ ψιλό βοτσαλάκι, χωρίς σκιά. Αγαπημένη των μυημένων του νησιού.

  • Λιώλιου, βορειοανατολική: Άμμος και αρμιρίκια, ρηχή για πολύ παιχνίδι για πιτσιρίκια όταν δεν έχει αέρα και το πολύ ωραίο εστιατόριο «Στης Ακαθής».

  • Αλμυρός, βορειοανατολική: Δύο ουσιαστικά παραλίες με άμμο και αρμιρίκα (η μία) με καταπληκτικά αν και ρηχά νερά όταν τις ευνοεί ο αέρας.

  • Ψιλή Άμμος ανατολική: Αφού περάσεις το δεύτερο οικισμό του νησιού, τη Μεσαριά, με τη μοναδική αλλά όμορφη ταβέρνα της το «Πέτρινο», υπέροχη με κατάλληλο αέρα παραλία, με άμμο που φτάνει μέχρι ψηλά στην πλαγιά στο πλάι της και καταπληκτικά νερά.

  • Γερολιμνιώνας, δυτική: Θέλει περπάτημα σε μονοπάτι, αλλά σε αποζημιώνει. Μικρή, όμορφη, απομονωμένη και με άμμο αλλά χωρίς σκιά.

Η ζωή στη Σχοινούσα επικεντρώνεται στο Λιμάνι και τη Χώρα, ενώ υπάρχει και ο μικρός οικισμός της Μεσαριάς. Στο Λιμάνι, δένουν μεγάλα yachts μιας και το νησί είναι το αγαπημένο τριών τουλάχιστον μεγάλων εφοπλιστικών οικογενειών, με σπίτια εκεί. Έχει και δύο αξιόλογα εστιατόρια, με τον γνωστό «Νικόλα της Σχοινούσας» να ξεχωρίζει.

Η Χώρα είναι σχετικά μικρή και παρεϊστικη και δεν έχει οχήματα μετά τη δύση του ηλίου στο κεντρικό σοκάκι. Λίγες ταβέρνες και εστιατόρια για ψάρι και κρέας (ωραίο ντόπιο κρέας στο «Μελτέμι»), καλό φαγητό παντού, αλλά δυστυχώς με τιμές Αθήνας.

Εστιατόριο με κουζίνα αξιώσεων είναι το «Deli», με υπέροχη θέα στη θάλασσα, το οποίο λειτουργεί από το πρωί για πρωινό, ενώ έχει και Nar για το βράδυ. Highlight και «κέντρο» του νησιού το καφενείο «Η Χαρά» ακριβώς απέναντι, από το πρωί και μέχρι αργά το βράδυ που μεταμορφώνεται σε bar και όλοι πίνουν τα ποτά τους ως αργά. Καρδιά του μαγαζιού η Λίλα!

Κάτι που θα σου συμβεί σίγουρα στη Σχοινούσα, είναι τα αυτοσχέδια live από ντόπιους παραδοσιακούς μουσικούς, αλλά και groups από αλλού, ανά πάσα στιγμή και όλα στο κεντρικό σοκάκι, παρέα πάντα με ρακή.

Το club του νησιού (ναι υπάρχει και αυτό) είναι ο «Βράχος» και είναι ...after! Γεμίζει όταν κλείσουν όλοι και όλα και παίζει μουσική ως το ξημέρωμα. Και παίζει τα πάντα!

Το σίγουρο στη Σχοινούσα είναι ένα: δεν πάει κανείς μόνο μία φορά!

YΓ: Να δοκιμάσετε οπωσδήποτε φάβα, είναι ντόπια και εκπληκτική

Υ.Γ. ΙΙ Eυχαριστώ τον «αδελφό» μου Στέλιο για όλη την inside information και τις φωτογραφίες. Κοντεύει να πολιτογραφηθεί μόνιμος κάτοικος του νησιού...

 

Τελευταία Νέα