Ο... νέος Ατρόμητος που κοιτάει την Ευρώπη! (pics)

Νίκος Μαρούδας
Ο... νέος Ατρόμητος που κοιτάει την Ευρώπη! (pics)

bet365

Με την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Ευθύμη Κουλούρη, το ρόστερ του Ατρόμητου έκλεισε, με τους Περιστεριώτες πλέον να κοιτάζουν πιο έντονα την Ευρώπη. Το GWJ παρουσιάζει πως θα έχουν τα πράγματα σε όλες τις θέσεις της ομάδας έκπληξης του περσινού πρωταθλήματος τη νέα σεζόν.

Καταλογίστηκε πέναλτι με τη βοήθεια του VAR στο Γαλλία - Βέλγιο; Στη Vistabet έχει επιστροφή στοιχήματος*!

Αντίστροφα μετρούν πλέον στο Περιστέρι για το πρώτο τους ευρωπαϊκό παιχνίδι με αντίπαλο την Ντινάμο Μπρεστ. Η προετοιμασία του Ατρόμητου έχει ξεκινήσει και την Δευτέρα η αποστολή θα αναχωρήσει για την Αυστρία όπου και θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο αυτής. Ο Νταμίρ Κάναντι ήθελε να έχει μαζί του στην πατρίδα του ολοκληρωμένο το ρόστερ της νέας σεζόν. Αυτό ήταν αρκετά δύσκολο, όμως τελικά το πέτυχε! Ο Ατρόμητος μετά και την προσθήκη του Ευθύμη Κουλούρη, έχει πλέον κλείσει το ρόστερ του. Πάντα σε αυτό υπάρχει φυσικά ο αστερίσκος του να παρουσιαστεί στα φιλικά πως υπάρχει ανάγκη για κάποια επιπλέον ενίσχυση.

Όπως και να έχει, το ρόστερ του Ατρόμητου για τη νέα σεζόν αναμένεται να αποτελείται από τους ποδοσφαιριστές που θα αναχωρήσουν για την Αυστρία και βλέπουμε. Έτσι, το GWJ θα προσπαθήσει να παρουσιάσει τα... όπλα που θα έχει ο Νταμίρ Κάναντι σε κάθε θέση στην ευρωπαϊκή του περιπέτεια με το «αστέρι», όπως φυσικά και στο πρωτάθλημα.

Μόλις μία αλλαγή στα μετόπισθεν

Η μεγάλη επιτυχία του Ατρόμητου και του κ. Αγγελόπουλου στο φετινό καλοκαιρινό παζάρι είναι η διατήρηση της αμυντικής γραμμής στα 4/5 της! Μοναδική αλλαγή από την περσινή σεζόν είναι πως ο Μίρκοβιτς θα πάρει θέση κάτω από τα γκολπόστ μετά την επιστροφή του Γιαννιώτη στον Ολυμπιακό. Ή πιο σωστά θα δώσει την δική του... μάχη με τον Μπάλαζ Μέγιερι.

Από εκεί και πέρα, ο Γιάννης Αγγελόπουλος, κατάφερε να κρατήσει ως ελεύθερο στον Ατρόμητο τον Ρισβάνη, να διατηρήσει ενεργή την διετή συμφωνία με τον ΠΑΟΚ για τον Γιαννούλη και φυσικά να κάνει την... υπέρβαση με την παραμονή του Χατζηισαΐα. Αυτή ήταν και η πιο δύσκολη υπόθεση από αυτές της άμυνας. Επί πρόσθετα, παρέμεινε στην ομάδα ο Κιβρακίδης παρά της... σειρήνες που ακούστηκαν για εκείνον, ενώ μετά από ένα πολύ καλό πρώτο εξάμηνο πιο ενεργό ρόλο αναμένεται να έχει φέτος ο Σάκιτς.

Εκτός όλων αυτών, αλλαγή δεν είχαμε ούτε στις εναλλακτικές λύσεις. Στην άμυνα οι Καρασαλίδης και Στρούγγης θα είναι τα μπακ απ των Ρισβάνη, Χατζηισαΐα, ο Σάκιτς υπολογίζεται και για τα αριστερά και η μόνη αλλαγή έρχεται στη θέση νο. 1. Εκεί, από την στιγμή που ο Μίρκοβιτς έμεινε... μόνος του, οι επιλογές ήταν δύο. Ή θα ερχόταν κάποιος τερματοφύλακας ή θα δινόταν ακόμα πιο ενεργητικός ρόλος στον Μανδά. Τελικά στον Ατρόμητο αν και το σκέφτηκαν αρκετά, τελικά κατέληξαν στην απόκτηση του Μέγιερι. Αυτός μαζί με τον Μίρκοβιτς θα παλέψουν για την θέση νο. 1, ενώ πάντα υπάρχει και ο πολλά υποσχόμενος και μόλις 16 ετών Μανδάς.

Ακόμα πιο γεμάτος στο κέντρο

Στη μεσαία γραμμή τώρα, ο Ατρόμητος δεν χρειαζόταν κάτι φοβερό σε ενίσχυση. Άλλωστε είχε ήδη κλείσει από τον χειμώνα έναν ποδοσφαιριστή που θα μπορούσε να γεμίσει ακόμα περισσότερο και με ποιότητα το κέντρο. Ο λόγος για τον Ηρακλή Γαρουφαλιά. Ο Έλληνας χαφ, ήρθε στο Περιστέρι να δώσει ακόμα μία επιπλέον λύση στον Νταιμίρ Κάναντι.

Το πολύ επιτυχημένο δίδυμο των Μάντσον, Μπουσουλάτζιτς δεν έσπασε το καλοκαίρι, οι δυο τους παρέμειναν στο Περιστέρι και θα συνεχίσουν μαζί να καλύπτουν τον χώρο στον άξονα του Ατρόμητου. Σε αυτή την θέση φυσικά υπολογίζεται και ο αρχηγός που παρέμεινε στο «αστέρι». Ο Χαβιέρ Ούμπιδες, αν και θα έχει λιγότερο χρόνο συμμετοχής, αναμένεται και πάλι να βοηθήσει τα μέγιστα τόσο στα χαφ όσο και πιο μπροστά στη φυσική του θέση. Τέλος, πέρα των τεσσάρων αυτών, σε αυτή τη θέση υπολογίζεται και ο Νάτσος που πήρε κάποια παιχνίδια πέρσι και φέτος δεν αποκλείεται να γίνει ακόμα πιο ενεργό μέλος.

Πάμε όμως και στο μεσοεπιθετικό κομμάτι και στην θέση μπροστά από τα χαφ και πίσω από τον επιθετικό. Εκεί ο Βασιλακάκης αναμένεται να έχει φανέλα βασικού και την φετινή σεζόν και θα πάρει όσες ανάσες χρειαστεί κυρίως από τον Ούμπιδες. Επί πρόσθετα, στην ίδια θέση θα μπορέσουν, αν χρειαστεί μέσα στη σεζόν, να βοηθήσουν τόσο ο Ενσικουλού όσο και ο Μανούσος αν ο Κάναντι αποφασίσει να παίξει με κρυφό φορ.

Extreme make over στην επίθεση!

Πάμε τώρα και στην μοναδική γραμμή του Ατρόμητου που αλλάχτηκε σχεδόν ολόκληρη. Φυσικά αναφερόμαστε στην επίθεση. Ντάουντα, Ντιγκινί και Ουάρντα αποχώρησαν, Κουλούρης, Μούγιακιτς, Ενσικουλού ήρθαν και ο Μανούσος επιστρέφει. Ο αντί – Ντάουντα, δεδομένα είναι ο Κουλούρης που αναμένεται να έχει την πρώτη γεμάτη σεζόν της καριέρας του. Πολύ δύσκολα θα τον δούμε να έρχεται από τον πάγκο, αυτό είναι σίγουρο.

Πάμε όμως και στους... γύρω – γύρω! Ο Μπρούνο αναμένεται να έχει πολύ πιο ενεργό ρόλο απ' ότι πέρσι στα δύο άκρα της επίθεσης. Στο ένα από τα δύο (λογικά στο αριστερό) θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη η παρουσία του στην αρχική ενδεκάδα, ενώ από την άλλη πλευρά τώρα ο Κάναντι έχει να επιλέξει ανάμεσα σε Ενσικουλού και Μανούσο όταν εκείνος επιστρέψει υγιής. Επίσης, σε αυτές τις δύο θέσεις μπορεί να βοηθήσει και ο Μούγιακιτς ο οποίος αποκτήθηκε κυρίως ως αντί – Ντιγκινί κάτι που σημαίνει πως θα τον βλέπουμε αρκετά συχνά στις πτέρυγες.

Σε ό,τι αφορά τώρα το ποιος θα δίνει ανάσες στον Κουλούρη, αυτός δεν θα είναι ένας αλλά πολλοί! Υπάρχει φυσικά ο Κωτσόπουλος που σίγουρα θα πάρει πιο πολλές ευκαιρίες φέτος, ειδικά από την στιγμή που εκμεταλλεύτηκε όσες πήρε πέρσι, αλλά δεν είναι μόνος του. Στην κορυφή της επίθεσης μπορούν να αγωνιστούν και ο Μανούσος και ο Μούγιακιτς, ακόμα και ο Ενσικουλού αν χρειαστεί.

Κάπως έτσι λοιπόν, θα έχουν τα πράγματα στον φετινό Ατρόμητο. Έναν Ατρόμητο που για δεύτερη σερί σεζόν δείχνει να έχει ένα αρκετά καλό σύνολο. Ακόμα πιο δεμένο από πέρσι και σίγουρα πιο έτοιμο από τις αρχές του καλοκαιριού. Μην ξεχνάμε πως πέρσι έπρεπε να μπουν 14 νέοι παίκτες στην ομάδα και τα κατάφεραν πολύ γρήγορα... Αυτό που απομένει να δούμε είναι αν μέσω της προετοιμασίας αποφασιστεί να γίνει ακόμα κάποια κίνηση. Τώρα δεν μπορεί να το γνωρίζει κανείς αυτό, όμως και τότε εδώ θα είμαστε να τα πούμε όλα...

 

Τελευταία Νέα