Το μπάσκετ πάει παραλία! (pics & vids)

Το μπάσκετ πάει παραλία! (pics & vids)

bet365

Η εξέλιξη του μπάσκετ βρίσκεται στις παραλίες και το G-Weekend Journal γράφει για τη νέα τάση που εμφανίστηκε στα Κανάρια Νησιά κι έρχεται να κατακτήσει τον κόσμο!

Ήλιος, θάλασσα, κύμα και αέρας. Οι βασικοί πρωταγωνιστές του ελληνικού καλοκαιριού έχουν βάλει τη χώρα μας στον παγκόσμιο χάρτη των action watersports που τα τελευταία χρόνια έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας. Σε κάθε περίπτωση, τα πράγματα γίνονται καλύτερα αν στην παραλία υπάρχουν... δυο μπασκέτες και μια μπάλα!

Ό,τι συμβαίνει, δηλαδή, από το 2016 στα Κανάρια Νησιά, εκεί όπου το καλοκαίρι δεν τελειώνει ποτέ με σταθερή θερμοκρασία τους 25 βαθμούς Κελσίου όλο τον χρόνο. Μια σειρά από ηφαιστειογενή νησιά στον Ατλαντικό Ωκεανό, απέναντι από τις ακτές του Μαρόκου που ανήκουν, μεν, στην Ισπανία αν και γεωγραφικά είναι πιο κοντά στην Αφρική και τη νέα σεζόν θα έχουν εκπρόσωπο στην EuroLeague.

Η Γκραν Κανάρια θα ακολουθήσει τις Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Μπασκόνια στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση ενώ προ διετίας καινοτόμησε, βγάζοντας το μπάσκετ από τις τέσσερις γραμμές των παρκέ και μεταφέροντας το στην παραλία! Εξάλλου οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στις Κανάριες Νήσους επέτρεψαν στην Γκραν Κανάρια να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό στην άμμο, καλώντας τον κόσμο να συνδυάσει τις βουτιές με τα τρίποντα.

Το νέο σπορ παρουσιάστηκε για πρώτη φορά ως Basket Playa την εβδομάδα 19-25 Σεπτεμβρίου 2016 στην Playa de las Canteras ξεπερνώντας τους 1.200 συμμετέχοντες και πλέον διεξάγεται με την υποστήριξη της Liga Endesa και του τηλεοπτικού δικτύου Movistar+ ενώ συμπεριλήφθηκε στις δραστηριότητες της Fan Zone του Copa del Rey που φέτος έλαβε χώρα στο Λας Πάλμας. Όπως είναι λογικό, οι παίκτες δεν μπορούν να ντριμπλάρουν αλλά έχουν τη δυνατότητα να σύρουν για λίγο την μπάλα στην άμμο και αλλάζουν συνεχώς πάσες μέχρι το σουτ. Κάθε καλάθι μετράει για έναν πόντο και ο αγώνας χωρίζεται σε δυο ημίχρονα των 15 λεπτών. Η ομάδα που κάνει επίθεση έχει το αριθμητικό πλεονέκτημα με τέσσερις παίκτες αντί τριών που παίζουν άμυνα και το διατηρεί μέχρι να χάσει την κατοχή της μπάλας έπειτα από άστοχο σουτ. Όταν κάποιος αστοχήσει, ο ένας από τους τέσσερις περνάει στον πάγκο και η αντίπαλη ομάδα που πλέον κάνει επίθεση παίζει με τέσσερις. Πως θα σας φαινόταν, λοιπόν, να δούμε κάτι ανάλογο στις ελληνικές παραλίες;

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα