Σας λείπει η Ολλανδία από το Μundial; (poll)

Δημήτρης Τομαράς
Σας λείπει η Ολλανδία από το Μundial; (poll)

bet365

Μετά το Euro 2016, oι «Οράνιε» απουσιάζουν κι από τα γήπεδα της Ρωσίας. Η πικρή αλήθεια είναι ότι οι ανά τον κόσμο φίλοι της Ολλανδίας τείνουν να το συνηθίσουν και το G-Weekend επιχειρεί να εξηγήσει τους λόγους και να δει αν υπάρχει... αισιόδοξη επόμενη μέρα στην μετά «Ρόμπεν και Σνάϊντερ» εποχή!

Παγκόσμιο Κύπελλο χωρίς Ολλανδία είναι σαν να φτιάχνεις μακαρόνια χωρίς κιμά... Θα τρως και θα νιώθεις ότι κάτι σου λείπει. Και όμως οι Οράνιε, αυτή η ομάδα που ήταν το 2010 φιναλίστ στη Νότια Αφρική και έχασε τον τίτλο από τους Ισπανούς και που το 2014 ήταν τρίτη λείπει από τον θεσμό.

Η αποτυχία αυτή ήταν ηχηρή για μία τεράστια ποδοσφαιρική σχολή και ισχυρό αντίζηλο των Γερμανών. Οι Ολλανδοί 'υποφέρουν' που οι Γερμανοί είναι ξανά σε Παγκόσμιο Κύπελλο και εκείνοι λείπουν... Τι έπαθαν οι Ολλανδοί λοιπόν; Πολύ απλά έπεσαν σε μία περίοδο ποδοσφαιρικής... ξηρασίας.

Έπαψαν να βγάζουν τα ταλέντα που έβγαζαν κάποτε και έφτασαν στο σημείο μέχρι πρότινος να στηρίζονται στον 34 ετών Σνάϊντερ με το φοβερό Μουντιάλ του 2010 και τον επίσης ίδιας ηλικίας Ρόμπεν.

Τεράστιοι παίκτες με μεγάλη καριέρα αλλά γερασμένοι και... αποκαμωμένοι παίζοντας τόσα χρόνια σε υψηλό επίπεδο. Κοινώς έπιασαν ποδοσφαιρικό... πάτο και έφτασαν σε ένα αδιέξοδο, παρουσιάζοντας μία μέτρια έως κακή εικόνα ως ομάδα...

Προφανώς εάν οι Ολλανδοί είχαν περάσει στο Παγκόσμιο θα ήταν στην Ρωσία και ο ένας και ο άλλος. Ο Άντβοκαατ συνεχίζοντας την πτωτική του προπονητική πορεία απέτυχε και στην Εθνική οι Ολλανδοί είδαν από τον όμιλό τους να περνούν ομάδες όπως οι Σουηδοί.

Οι τίτλοι τέλους έπεσαν οριστικά για Σνάϊντερ και Ρόμπεν που αποχώρησαν από την Εθνική και ο Ρόναλντ Κούμαν ανέλαβε να... γκρεμίσει και να χτίσει πάλι από την αρχή. Και με μπροστάρηδες παίκτες σαν τους αμυντικούς Ντε Βράι και Φαν Ντάϊκ αλλά και στην επίθεση παίκτες σαν τον Ντεπάϊ. Οι πληροφορίες θέλουν την επόμενη φουρνιά των Ολλανδών να είναι χαρισματική και ταλαντούχα με παίκτες όπως ο γιος του Κλάϊφερτ στα 19 του.

Οι Ολλανδοί ποντάρουν πλέον σε αυτήν την γενιά. Τους 18+ για να φτιάξουν το ποδοσφαιρικό τους μέλλον. Μιλάμε άλλωστε για μία χώρα που λόγω Κρόιφ αλλά και άλλων μεγάλων προσωπικοτήτων της έχει επηρεάσει και αλλάξει την ιστορία του ποδοσφαίρου και που έχει βγάλει τον φοβερό και τρομερό Άγιαξ. Οι Οράνιε πάντα φημίζονταν για τις υποδομές τους. Μένει να φανεί εάν όντως η νέα γενιά που έρχεται μπορεί να σηκώσει στις πλάτες της την Εθνική και να την οδηγήσει στις επόμενες μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις.

Εκτός των άλλων οι Ολλανδοί είναι υποχρεωμένοι να αναδείξουν μέσα από αυτήν την διαδικασία και παίκτες με ηγετικές ικανότητες που να είναι έστω λίγο κοντά στα στάνταρντς παικτών όπως οι Ρόμπεν & Σνάϊντερ...

Υπάρχει πάντως και το σχετικό poll που μπορείτε να ψηφίσετε εδώ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα