Τα πιο #ΤΙΝΑΦΤΟΡΕ νούμερα σε φανέλες ποδοσφαιριστών! (pics)

Τα πιο #ΤΙΝΑΦΤΟΡΕ νούμερα σε φανέλες ποδοσφαιριστών! (pics)

bet365

Ρε τι νούμερα είναι αυτά; Το G-Weekend έψαξε και βρήκε 10 περιπτώσεις ποδοσφαιριστών με τα πιο περίεργους αριθμούς στη φανέλα τους, αλλά και τους παράξενους λόγους που τους έκαναν να τα επιλέξουν!

Έχουν περάσει 85 χρόνια από τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας μεταξύ της Έβερτον και της Μάντσεστερ Σίτι το 1933 στο Γουέμπλεϊ, όταν για πρώτη φορά δυο ομάδες φόρεσαν νούμερα στις φανέλες τους. Από το 1 ως το 11 η Έβερτον, ως τυπικά γηπεδούχος, και από το 12 ως το 22 η Μάντσεστερ Σίτι που ήταν η τυπικά φιλοξενούμενη ομάδα σε εκείνον τον τελικό.

0% Γκανιότα* & Αποκλειστικά Ειδικά Στοιχήματα στη Novibet * Αφορά την επιλογή «Νικητής Αγώνα» σε επιλεγμένα παιχνίδια πριν την έναρξη''.

Από εκείνη τη μέρα ως και σήμερα άλλαξαν πάρα πολλά και πλέον οι παίκτες είναι ελεύθεροι να επιλέγουν όποιο νούμερο τους ταιριάζει τόσο στους συλλόγους τους, όσο και στις Εθνικές τους ομάδες. Άλλες φορές το νούμερο που επιλέγουν έχει σχέση με τη θέση που αγωνίζονται, άλλες με το ποιο είναι το αγαπημένο τους, ενώ σε διάφορες περιπτώσεις οι ποδοσφαιριστές επιλέγουν ένα συγκεκριμένο νούμερο για κάποιον δικό τους προσωπικό λόγο.

Έτσι πλέον βλέπουμε νούμερα από το 1 ως το... 99! Κάποια από αυτά έχουν εξήγηση, κάποια άλλα όχι. Ωστόσο, κατά καιρούς έχουμε δει και... τρελά νούμερα για τον πιο απίστευτο λόγο! Σε πλάτη ποδοσφαιριστή έχει εμφανιστεί το μηδέν, τριψήφιο νούμερο, μέχρι και διψήφιο νούμερο το οποίο είχε το σύμβολο της πρόσθεσης για να παραπέμπει στο εννιά, όπως του Ιβάν Ζαμοράνο!

To Gazzetta Weekend Journal βρήκε 10 από τις πιο... περίεργες περιπτώσεις από νούμερα που φορέθηκαν ποτέ σε φανέλες ποδοσφαιριστών:

10. Το «2» του Αρντίλες έπειτα από υπόδειξη Μενότι

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1978 ήταν ξεχωριστό για την Αργεντινή. Όχι μόνο γιατί διεξαγόταν στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, αλλά και γιατί ήταν το πρώτο βαρύτιμο τρόπαιο που θα κατακτούσε η «Αλμπισελέστε» στον τελικό με την Ολλανδία. Ένα από τα αστέρια της ήταν ο μέσος Οσβάλντο Αρντίλες, ο οποίος, όμως, εμφανίστηκε στη διοργάνωση με το νούμερο 2! Αυτό έγινε μετά από υπόδειξη του τεχνικού της Αργεντινής, Σέσαρ Μενότι, ο οποίος για να αποφύγει τους... τσακωμούς για τα νούμερα ανάμεσα στα αστέρια του, αποφάσισε να τους τα δώσει με αλφαβητική σειρά! Έτσι ο Αρντίλες πήρε τη φανέλα με τον αριθμό 2 και το 1 πήγε στον μεσοεπιθετικό της Ρίβερ, Νορμπέρτο Αλόνσο!

9. Το «10άρι» του Γκαλάς

Το καλοκαίρι του 2006 ο Γκαλάς θα άλλαζε ομάδα, αλλά όχι πόλη. Από το νοτιοδυτικό Λονδίνο και την Τσέλσι θα πήγαινε στη βόρεια γειτονιά της αγγλικής πρωτεύουσας και στην Άρσεναλ. Αυτό που προκάλεσε αίσθηση ήταν η επιλογή που έκανε στη φανέλα, καθώς ο Γάλλος στόπερ θα έπαιρνε το 10 που φορούσε ο Ντένις Μπέργκαμπ! Αυτό μάλιστα έγινε μετά από απόφαση του Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος δεν ήθελε να δώσει το νούμερο σε επιθετικό για να μην τον επιβαρύνει με... άγχος!

8. Το... ό,τι να 'ναι «52» του Μπέντνερ

Πάμε και σε έναν άλλο παίκτη της Άρσεναλ που ξάφνιασε με την επιλογή του. Αυτός το πήρε μόνος του βέβαια! Για τον Νίκλας Μπέντνερ ο λόγος, ο οποίος την τελευταία στιγμή και ενώ είχε τον αριθμό 26 στην αρχή της σεζόν 2009-2010 επέλεξε το 52! Ο Δανός επιθετικός δεν αποκάλυψε τον λόγο και απλά είπε ότι είναι ο τυχερός του αριθμός. Το 52 πάντως είναι το διπλάσιο του 26 αν κάνουμε μια υπόθεση... Ο Μπέντνερ μάλιστα είχε δηλώσει ότι θα πλήρωνε ο ίδιος τα έξοδα των οπαδών της Άρσεναλ που είχαν αγοράσει φανέλα με τον προηγούμενο αριθμό του! Το αν όντως το έκανε, άγνωστο...

7. Οι... μπάλες και το «88» του Μπουφόν!

Όταν ξεκινούσε την καριέρα του στην Πάρμα, ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν πήρε τη φανέλα με τον αριθμό 88! Όλοι απόρησαν από τη στιγμή που δεν σχετιζόταν με κάτι συγκεκριμένο. Η εβραϊκή κοινότητα ξεσηκώθηκε γιατί θεώρησε ότι ο Μπουφόν είναι νεοναζί καθώς τα δύο 8αρια θα μπορούσαν να παραπέμπουν στα δύο «H» του Χίτλερ, που είναι το όγδοο γράμμα στο λατινικό αλφάβητο. Ο Μπουφόν το διέψευσε, αλλά η εξήγηση που έδωσε ήταν κουφή. Είπε, πως επέλεξε το 88 γιατί του θυμίζει τέσσερις κολλημένες... μπάλες που του δίνουν δύναμη και αποφασιστικότητα. Μάλιστα, αρχικά ήθελε το 00, όμως δεν ήταν δυνατό...

6. Τα... «69αρια» του Λιζαραζού

Το 2004 ο Μπισέντ Λιζαραζού αποχώρησε από την Μπάγερν για τη Μαρσέιγ. Ωστόσο, δεν άντεξε μακριά από το Μόναχο για πάνω από ένα χρόνο. Επέστρεψε εκεί, αλλά με μια σημαντική διαφορά, καθώς επέλεξε να φορά τον αριθμό 69! Όχι μην πάει ο νους σας στο πονηρό, αλλά ο λόγος είναι ότι με έναν περίεργο τρόπο ο Γάλλος μπακ συνδέεται με αυτό το νούμερο. Γεννημένος το 1969, με 1,69μ. ύψος και βάρος 69 κιλών! Ε, πήρε έτσι και το 69 για να κλείσει το πακέτο!

5. Ο Κάμπος φορούσε τα γάντια και το «9» στην πλάτη

Είχε ύψος μόλις 1.68μ αλλά ήταν ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες που έβγαλε το Μεξικό, γράφοντας 130 συμμετοχές με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας. Ο λόγος για τον Χόρχε Κάμπος, φυσικά, ο οποίος σε διάφορους συλλόγους που αγωνιζόταν έπαιρνε ένα νούμερο λίγο... ασυνήθιστο για τερματοφύλακα. Ο Κάμπος φορούσε ενίοτε το 9, αλλά είχε λόγο γι' αυτό. Η επιθυμία του ήταν πάντα να γίνει επιθετικός, όμως κατέληξε να υπερασπίζεται την εστία. Τουλάχιστον, μια πρόχειρη λύση που βρήκε ήταν να καθίσει κάτω από τα δοκάρια με νούμερο επιθετικού!

4. Όταν το «9» είναι πιασμένο, ο Ζαμοράνο έχει τη λύση...

Το 1998 ο ερχομός του Ρομπέρτο Μπάτζιο στην Ίντερ δημιούργησε ένα σοβαρό πρόβλημα στον Ιβάν Ζαμοράνο. Ο Ιταλός άσος απαίτησε το 10 του Ρονάλντο. Έτσι το «φαινόμενο» έπρεπε να πάρει το 9 που φορούσε ο Χιλιανός επιθετικός. Αυτό βέβαια δεν πτόησε καθόλου τον Ζαμοράνο, ο οποίος με μια απλή... πρόσθεση έβαλε τα πάντα στη θέση τους. Είναι από τα πιο περίεργα νούμερα που έχουν υπάρξει σε φανέλα ποδοσφαιριστή. 1+8, δηλαδή 9! Όχι που θα έσκαγε ο Ιβάν...

3. Το... ανάποδο «10» του Ρίορνταν

Τη σκέψη του Ιβάν Ζαμοράνο κοντράρει εύκολα πάντως ο Ντέρεκ Ρίορνταν. Το καλοκαίρι του 2008 ο Σκωτσέζος επιθετικός θα υπέγραφε από τη Σέλτικ στη Χιμπέρνιαν και η επιθυμία του ήταν να πάρει το 10. Αυτό, όμως, βρισκόταν σε άλλον και έτσι ο ίδιος βρήκε τη λύση. Έβαλε το 0 μπροστά και το 1 πίσω και στην πλάτη του εμφανίστηκε ένα ανάποδο 10 δηλαδή... 01!

2. Ο επιθετικός με το «0» στην πλάτη

Από το 1 ως το 99 καμία επιλογή σε νούμερο δεν εκπλήσσει. Ή εν πάσει περιπτώσει γίνεται για κάποιο λόγο. Υπάρχει όμως και το μηδέν, το οποίο όντως φορέθηκε από επαγγελματία ποδοσφαιριστή στη Σκωτία την τριετία 1999-2002. Πρόκειται για τον Ισάμ Ζερουαλί, τον πρώην Μαροκινό διεθνή, ο οποίος είχε κάνει πράξη το παρατσούκλι του (Ζερό, δηλαδή μηδέν) και έβαλε στην πλάτη ένα... ολοστρόγγυλο μηδενικό. Δυστυχώς, ο Ζερουαλί σκοτώθηκε σε τροχαίο το 2004 σε ηλικία 27 ετών.

1. Έβαλε... τριψήφιο ο Όαρ!

Ο Τόμι Όαρ του ΑΠΟΕΛ είναι ένα αριστερό εξτρέμ που έκανε το ντεμπούτο του με την Εθνική Αυστραλίας το 2010. Ως εδώ όλα καλά με τον 26χρονο εξτρέμ. Το περίεργο είναι η επιλογή που έκανε στη φανέλα των «καγκουρό» βάζοντας... τριψήφιο νούμερο! Ναι, καλά διαβάσατε. Ως αριστερό εξτρέμ ήθελε το 11, αλλά αυτό το είχε άλλος. Έκανε έτσι έναν απλό πολλαπλασιασμό (11Χ11) και βγήκε το... 121! Απίστευτο κι όμως αληθινό!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα