Η φανέλα με το «Νο.1» στα καλύτερα της! (vids)

Νίκος Καρφής
Η φανέλα με το «Νο.1» στα καλύτερα της! (vids)

bet365

Ο Κρις Μπος που δόξασε το Νο.1 στους Χιτ έχει γενέθλια και το GWJ παρουσιάζει τους 10 σπουδαιότερους παίκτες που φόρεσαν ποτέ τον συγκεκριμένο τιμημένο αριθμό.

Το νούμερο στη φανέλα ενός παίκτη δεν σημαίνει πολλά για ορισμένους ανθρώπους, ωστόσο αντιπροσωπεύει κάποιους σταρ της λίγκας, οι οποίοι έχουν... δεθεί με τον συγκεκριμένο αριθμό.

Αρκετά είναι τα παραδείγματα που έχει συνδεθεί ένας παίκτης με αριθμό στη φανέλα του, όμως θα καταπιαστούμε με εκείνους που φόρεσαν το «1», παίρνοντας αφορμή από τα γενέθλια του Κρις Μπος (γίνεται 34 ετών).

Ο κάτοχος δύο πρωταθλημάτων με τους Χιτ έπαιξε στο Μαϊάμι, φορώντας το Νο.1 και το GWJ διάλεξε τους 10 κορυφαίους παίκτες που συνδέθηκαν με αυτόν τον αριθμό. Προϋπόθεση για να συμπεριληφθεί κάποιος στη λίστα είναι να έχει αγωνιστεί για 3 σεζόν με αυτόν τον αριθμό (π.χ ο Άιβερσον που έπαιξε ένα χρόνο στους Πίστονς δεν βρέθηκε στη λίστα).

Οι τύποι που θα δείτε παρακάτω έδωσε μια... άγρια ομορφιά στη φανέλα με το Νο.1, αφού με αυτή μας χάρισαν... παραστάσεις που δύσκολα θα ξεχαστούν.

Κάιλ Λάουρι

Μπορεί τα σπουδαία χρόνια να ήρθαν στους Ράπτορς με το Νο.7 στην πλάτη, ωστόσο στη λίγκα συστήθηκε με το Νο.1 στους Γκρίζλις. Έτσι τον μάθαμε τον Κάιλ, ο οποίος μπήκε την τελευταία στιγμή στη λίστα, αφού το πράγμα δυσκόλεψε μετά τις 9 πρώτες επιλογές.

Ένας από τους καλύτερους γκαρντ της λίγκας και σίγουρα σημαντικός λόγος που οι Ράπτορς ανεβαίνουν συνέχεια τα τελευταία χρόνια. Έχει παίξει σε 4 All Star Game και μετρά 14.5 πόντους, 5.9 ασίστ και 1.4 κλεψίματα στην καριέρα του.

Γκας Ουίλιαμς

Τον ξέρουν και ως «Wizard». Από το 1975 ως το 1987 ήταν ένας εκ των πιο ασυαμάτητων combo guards της λίγκας, παίζοντας σε Ουόριορς, Σούπερσονικς, Χοκς και Μπούλετς.

Σε αυτό το διάστημα αγωνίστηκε σε 2 All Star Game και πήρε πρωτάθλημα με το Σιάτλ το 1979. Αποσύρθηκε με 17.1 πόντους, 2.7 ριμπάουντ, 5.6 ασίστ και 2 κλεψίματα μέσο όρο.

Αμάρε Στουντεμάιρ

Ο Αμάρε των Σανς δεν πιανόταν. Κυριάρχος κάτω από την ρακέτα, φοβερός σκόρερ και ικανότατος ριμπάουντερ. Εκρηκτικός, αλτικότατος, εντυπωσιακός. Μαζί με τον Νας ομόρφαιναν το παιχνίδι του Φοίνιξ, αφού βρισκόντουσαν με κλειστά μάτια.

Πολλοί θεωρούσαν πως εκείνη η ομάδα άξιζε έστω έναν τίτλο, αφού ήταν ο ορισμός του fun to watch. Όταν έπαιρνε φόρα για να καρφώσει κανείς δεν μπορούσε να σταθεί εμπόδιο στον δρόμο του. Τελείωσε την καριέρα του με 18.9 πόντους, 7.8 ριμπάουντ, ενώ έπαιξε σε 6 All Star Game και ήταν μέλος 5 φορές των κορυφαίων πεντάδων του ΝΒΑ. Ο Αμάρε στα... καλά του δεν... κοβόταν ούτε με δύο παίκτες πάνω του.

Τσόνσεϊ Μπίλαπς

Ο Μπίλαπς ήταν ένα από τα... κλειδιά του πρωταθλήματος του 2004 για το Ντιτρόιτ. Ο «Big Shot» δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως θεωρείται ανάμεσα στα πιο υποτιμημένα γκαρντ όλων των εποχών

Σπουδαίος σουτέρ, πανέξυπνος πασέρ και ικανός να... βγάλει το λάδι στον αντίπαλο επιθετικό του οποίου θα αναλάμβανε το μαρκάρισμα. Μέτρησε 15.2 πόντους, 5.4 ασίστ και 1 κλέψιμο στην καριέρα του, ενώ βγήκε MVP των τελικών το 2004. Έχει εμφανιστεί σε 5 All Star Game και θεωρείται ένα από τα πιο εγκεφαλικά γκαρντ που πάτησαν παρκέ.

Κρις Μπος

Η αφορμή για τη λίστα. Ο Μπος ήταν εκπληκτικός σε άμυνα και επίθεση στους Ράπτορς μέχρι να μετακομίσει στο Μαϊάμι, εκει όπου πήρε back to back τίτλους. Παρόλο που ήταν το τρίτο βιολί πίσω από ΛεΜπρόν και Ουέιντ, η παρουσία του ήταν καθοριστική για την επιτυχία των Χιτ.

Στα τελευταία χρόνια της καριέρας του έπαιξε ως stretch 4, καθώς έβαλε στο ρεπερτόριο του και το τρίποντο. Πριν εμφανιστεί ο ΝτεΡόζαν, ήταν ο κορυφαίος παίκτης στην ιστορία των Ράπτορς. Έπαιξε σε 11 All Star Game, ενώ είχε 19.2 πόντους, 8.5 ριμπάουντ και 1.5 μπλοκ ανά ματς. Το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει μας στέρησε τη δυνατότητα να τον θαυμάζουμε φέτος.

Ντέρικ Ρόουζ

Στα καλά του χρόνια στους Μπουλς φόρεσε το Νο.1. Πρόκειται για τον νεότερο MVP στην ιστορία της λίγκας, έναν παίκτη που αν δεν έιχε τόσους τραυματισμύς θα είχε φτάσει πολύ ψηλά.

Πριν χτυπηθεί από την... ατυχία ήταν γρήγορος, αθλητικός, εκρηκτικός, ικανός να αλλάξει 3 φορές κατεύθυνση στον αέρα πριν αφήσει την μπάλα στο καλάθι. Αγωνίστηκε σε 3 All Star Game, ενώ μέχρι στιγμής έχει 19 πόντους, 5.8 ασίστ και 3.6 ριμπάουντ ανά ματς. Κρίμα ρε Ντέρικ και σου πήγαινε πολύ το «1» των Μπουλς.

Νέιτ Άρτσιμπαλντ

Φοβερός point guard ο «Tiny». Σπουδαίος σκόρερ, ενώ έιχε το μυαλό και την πάσα να είναι ικανότατος και στο playmaking. Πήρε το πρωτάθλημα του 1981 με τους Σέλτικς, ενώ το 1974 ήταν πρώτος σκόρερ της λίγκας με 34 πόντους ανά αγώνα

Στην καριέρα του μέτρησε 18.8 πόντους, 7.4 ασίστ ανά ματς, ενώ έπαιξε σε 6 Αll Star Game και αναδείχθηκε MVP σε 1 από αυτά.

Πένι Χάρνταγουεϊ

Στα... ντουζένια του τρομοκρατούσε τα αντίπαλα καλάθια. Ηγέτης των Μάτζικ, ο οποίος μαζί με τον Σακίλ αποτελούσαν ένα εκ των πιο ασταμάτητων διδύμων που έχει δει ποτέ η λίγκα. Μπορούσε να παίξει και στις 2 θέσεις των guards, αλλά και στο «3» σε ειδικές περιπτώσεις. To No.1 το τίμησε και με το παραπάνω, καθώς τρέλαινε κόσμο με τα όσα έκανε στο παρκέ.

Σίγουρα αν έμενε ο Σακίλ και δεν πήγαινε στους Λέικερς, οι εκείνοι οι Μάτζικ θα μπορούσαν να... χτυπήσουν ένα δαχτυλίδι. Ο Πένι τελείωσε την καριέρα του με 15.2 πόντους, 4.5 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ πρόλαβε να παίξει σε 4 All Star Game.

Τρέισι ΜακΓκρέιντι

Aν έμενε μακριά από ατυχίες και τραυματισμούς ο μύθος του θα είχε γιγαντωθεί ακόμη περισσότερο. Ένας από τους πιο χαρισματικούς παίκτες στην ιστορία του ΝΒΑ. Γνήσιο ταλέντο επιθετικά, σεσημασμένος σουτέρ, αθλητικότατος με ντρίμπλα που σε έστελνε... αδιάβαστο. Ο υγιής Τ-Mac θα μπορούσε να πανηγυρίσει κάποιο τίτλο και να βρίσκεται ανάμεσα στο TOP 5 της λίγκας στο peak του. Βρίσκεται φυσικά στο Hall Of Fame, ενώ σε 2 περιπτώσεις ήταν ο κορυφαίος σκόρερ της λίγκας.

Έχει κερδίσει το βραβείο του πιο βελτιωμένου παίκτη, ήταν 7 φορές All Star, ενώ τελείωσε την μπασκετική του σταδιοδρομία με 19.6 πόντους, 5.6 ριμπάουντ και 4.4 ασίστ ανά ματς.

Όσκαρ Ρόμπερτσον

Τι να πει κανείς για τον «Big O»; Ο κορυφαίος παίκτης της ιστορία που φόρεσε το Νο. 1. Ο πρώτος που κατάφερε να έχει μέσους όρους triple double σε μια σεζόν (μετά το έκανε και ο Ουέστμπρουκ). Συνεχώς φλέρταρε με το triple double, δείχνοντας την τεράστια ποιότητα του.

Εκπληκτικός πασέρ, κάτι που δείχνει το γεγονός πως ήταν στην κορυφή της λίστας με τις ασίστ σε 6 σεζόν. Πήρε ένα πρωτάθλημα, αναδείχθηκε 1 φορά MVP της regular season και 3 φορές ΜVP σε All Star Game σε 12 εμφανίσεις του στη γιορτή του ΝΒΑ. Οι μέσοι όροι καριέρας εκπληκτικοί. Μέτρησε 25.7 πόντους, 7.5 ριμπάουντ και 9.5 ασίστ ανά ματς. Τα λόγια είναι περιττά για αυτόν. Παράδειγμα προς μίμηση για τους νεότερους σταρ της λίγκας.

πηγή: fadeawayworld

 

Τελευταία Νέα