Τα φορητά ηλεκτρονικά παιχνίδια που παίζαμε μικροί!

Τα φορητά ηλεκτρονικά παιχνίδια που παίζαμε μικροί!

bet365

Το G-Weekend σε μεταφέρει με χρονοκάψουλα στη ρομαντική εποχή των φορητών ηλεκτρονικών παιχνιδιών (Game & Watch) και του Donkey Kong με τα οποία εθίζονταν οι πιτσιρικάδες στη δεκαετία του '80!

Στην δεκαετία του '80 το internet και τα smartphones θεωρούνταν άγνωστες λέξεις. Ευτυχώς γιατί γινόντουσαν ωραία πράγματα. Όσοι είναι άνω των 35 νοσταλγούν τα παιχνίδια της εποχής, ηλεκτρονικά και μη, με τα οποία απασχολούνταν μέχρι να πέσει η νύχτα. Μετά ακολουθούσε ύπνος και πρωινό ξύπνημα για το σχολειό.

Ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά παιχνίδια στη δεκαετία του '80 ήταν τα φορητά παιχνίδια ή αλλιώς Game & Watch τα οποία κρατούσαν συντροφιά στους πιτσιρικάδες στο αυτοκίνητο, σε εκδρομές, σε διακοπές, αλλά και στο σπίτι. Ότι τραβούσε η ψυχή σου!

500+ κορυφαία παιχνίδια καζίνο για ατέλειωτη διασκέδαση. (21+)

Δύσκολα θα βρεις κάποιον που γαλουχήθηκε πριν από τρεις δεκαετίες να μην έχει παίξει το θρυλικό Donkey Kong. Ακόμη και αν δεν το είχες στην κατοχή σου λόγω της «αλμυρής» τιμής του γινόταν λαϊκό προσκύνημα στον «ψαγμένο» που το μοιραζόταν με την παρέα του στήνοντας ξέφρενο πάρτι.

Στην καλύτερη περίπτωση δαπανούσες 5.000 δραχμές, ποσό σεβαστό για εκείνη την εποχή. Φαντάσου κάποιους προνομιούχους που είχαν στην κατοχή τους πάνω από τρία φορητά παιχνίδια. Είτε τους φθονούσες, είτε τους αντιμετώπιζες σαν θεούς όταν σου δάνειζαν τα Game & Watch.

Εάν υπάρχει ένα παιχνίδι το οποίο έγραψε την δική του ιστορία στα φορητά παιχνίδια, αυτό δεν είναι άλλο από το Donkey Kong, το οποίο κυκλοφόρησε το 1981. Σύμφωνα με το concept του παιχνιδιού, το οποίο παραπέμπει στην «Ωραία και το Τέρας», αλλά και το «King Kong», ο θηριώδης γορίλλας ονόματι Donkey Kong, έχει απαγάγει μια κοπέλα την Pauline την οποία κρατάει στην κορυφή ενός κτηρίου.

Ο παίκτης ταυτίζεται με έναν μαραγκό που ονομάζεται Jumpman, ο οποίος προσπαθεί να σώσει την φίλη του. Ο Jumpman ήταν τόσο δημοφιλής σε σημείο που δύο χρόνια αργότερα μετονομάστηκε σε Mario αφού είχε τα ίδια χαρακτηριστικά με τον γνωστό ήρωα του Super Mario Bros της Nintendo. Μοναδική εξαίρεση το επάγγελμα του, αφού από ξυλουργός έγινε έγινε υδραυλικός. Το μουστάκι και κόκκινα-μπλε ρούχα παρέμειναν!

Ο Γιαπωνέζος Γκουνπέι Γιοκόι, θεωρείται ο δημιουργός και σχεδιαστής των Game & Watch εμπνέοντας την Nintendo να κατασκευάσει το πρωτοποριακό Game Boy το οποίο εξελίχθηκε σε best seller στη δεκαετία του '90.

Με την καθοδήγηση του Γιοκόι η Nintendo ξεκίνησε το 1980 την παραγωγή των συγκεκριμένων παιχνιδιών και για 11 χρόνια το συγκεκριμένο προϊόν γνώρισε μεγάλες πιένες.

Τα φορητά παιχνίδια αποτελούνταν από οθόνη LCD, με μπόνους ρολόι με ξυπνητήρι. Ουσιαστικά αποτελούσε προπομπό του GameBoy και ήταν το πρώτο προϊόν της Nintendo που γνώρισε παγκόσμια απήχηση.

Ο Γιοκόι το 1979 σε ένα ταξίδι του παρατήρησε έναν επιχειρηματία να παίζει με ένα LCD κομπιουτεράκι και κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα του φορητού παιχνιδιού στο οποίο εισήγαγε μπαταρίες σε σχήμα κουμπιού.

Από μια συγκυρία προέκυψε μια αυτοκρατορία παιχνιδιών που μνημονεύεται σήμερα για τις ατέλειωτες ώρες τέρψης που προκαλούσε με το απλοϊκό πλην όμως εθιστικό σενάριο των Gama & Watch.

 

Τελευταία Νέα