Μπέρμιγχαμ: Η σύγχρονη Βρετανία στα καλύτερα της (pics)

Μπέρμιγχαμ: Η σύγχρονη Βρετανία στα καλύτερα της (pics)

bet365

Το Mπέρμιγχαμ φιλοξένησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου και το GWJ σας ξεναγεί στην τυπική βρετανική πόλη που κοιτάει προς το μέλλον!

Το Μπέρμιγχαμ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγγλική πόλη με σχεδόν ένα εκατομμύριο πληθυσμό, ενώ η ευρύτερη περιοχή αγγίζει τα 3,5 εκατομμύρια. Είναι μία τυπική βρετανική πόλη που δεν θα την χαρακτηρίσεις όμορφη, ωστόσο έχει τους τρόπους της να σε κερδίσει. Αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς και έχει όλα όσα χρειάζεται, για να περάσει κάποιος καλά. Εστιατόρια, καφέ, μπαρ, απίστευτα εμπορικά κέντρα, αλλά και καλλιτεχνική ζωή σε βοηθούν να μην πλήξεις ποτέ, πηγαίνοντας κόντρα και στον τυπικό μουντό βρετανικό καιρό.

Είναι αρκετά «μαζεμένη» πόλη και μπορείς να περπατήσεις όλο το κέντρο σε μία ώρα, ενώ τα πιο ενδιαφέροντα σημεία δεν απέχουν το ένα από το άλλο, περισσότερα από 15 λεπτά. Αν κάτι την χαρακτηρίζει είναι η συνεχώς ανοικοδόμηση της, καθώς παντού συναντάς γερανούς, εργοτάξια και υψηλά κτίρια που κατασκευάζονται

Κάποτε εδώ χτυπούσε δυνατά η καρδιά της βιομηχανικής Αγγλίας και των μεγάλων ανακαλύψεων, καθώς στη βικτωριανή εποχή είχε χαρακτηριστεί ως «Το εργαστήριο του κόσμου» και η «Πόλη των 1000 Τεχνών». Παραμένει αρκετά βιομηχανική πόλη αλλά έχει το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, με πολλές επιχειρήσεις και εταιρείες να μεταφέρουν την έδρα τους εδώ και να στεγαστούν σε πολυόροφα κτίρια.

Πλέον είναι η Μέκκα του shopping με τεράστια και πανέμορφα εμπορικά κέντρα, στα οποία μπορείς να βρεις τα πάντα. Designer clothes και επώνυμες φίρμες στο The Mailbox

Bρετανικές αλυσίδες στο Grand Central που είναι το κτίριο του κεντρικού σταθμού και από έξω μοιάζει με παγόβουνο

Και πραγματικά τα πάντα τα βρίσκεις στο Bullring, ένα πολυδαίδαλο εμπορικό κέντρο που έχει το Selfridges, το Debenhams και ότι άλλο μπορείτε να ζητήσετε. Τo απόλυτο must της επίσκεψης σας.

Το Bullring είναι στην άκρη της New Street, η οποία μαζί με τις Corporation Street και High Street αποτελούν το εμπορικό κέντρο της πόλης και έχουν όλες τις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες καταστημάτων.

Στη New Street είναι και το εκπληκτικό διόροφο κατάστημα της Apple, σε ένα νεοκλασικό κτίριο που ξεχωρίζει από έξω, από την τεράστια λευκή σημαία με το χρυσό μήλο.

Ιδιαίτερα όμορφη είναι και η περιοχή των καναλιών, τα οποία κάποτε ήταν η βασική οδός εμπορίου στη Μεγάλη Βρετανία. Πλέον χρησιμοποιούνται περισσότερο για τουριστικούς ή λόγους αναψυχής αλλά αξίζει μία επίσκεψη καθώς έχουν ανακατασκευαστεί πλήρως και οι προβλήτες και αποτελούν προορισμό για βόλτα, με υπέροχα εστιατόρια και βρετανικές παμπ.

Αξίζει να κάνετε μια βόλτα στην ατμοσφαιρική Great Western Arcade, μια εκπληκτική στοά με ανεξάρτητες μπουτίκ που ξεχωρίζει για την βικτοριανή της κομψότητα.

Οπως κάθε βρετανική πόλη που... σέβεται τον εαυτό της, έχει και το Chinese Quarter, την Τσαϊνατάουν με πολλά ανατολίτικα εστιατόρια με τον ανάλογο διάκοσμο.

Μιας και μιλάμε για εστιατόρια, στο Μπέρμιγχαμ μπορείς να βρεις ότι τραβάει το... στομάχι σου. Κουζίνες από κάθε μέρος του πλανήτη με δεκάδες επιλογές, σου κάνουν δύσκολη την επιλογή. Ωστόσο, χάρη στην πολυπολιτισμική της ταυτότητα, η πόλη είναι συνώνυμη με την ινδική κουζίνα, φέροντας τον τίτλο της «Πρωτεύουσας του Κάρι».

Kι αν μοιάζει με πόλη βαρετή για τα παιδιά, μάλλον κάνετε λάθος. Ενα φανταστικό ενυδρείο δίπλα στην προκυμαία περιμένει τους μικρούς φίλους, ενώ λίγο έξω από το Μπέρμιγχαμ υπάρχει το εργοστάσιο της θρυλικής σοκολατοποιϊας Cadbury, το Cadbury με 14 διαδραστικά παιχνίδια και φυσικά όλη τη γλυκειά ιστορίας της διάσημης σοκολάτας!

Τολμήστε λοιπόν το ταξίδι στο Μπέρμπιγχαμ και δεν θα χάσετε! Σίγουρα θα περάσετε καλά...

 

Τελευταία Νέα