Το πάθος του Μιραλάς και ο παρτενέρ! (vids, poll)

Δημήτρης Τομαράς
Το πάθος του Μιραλάς και ο παρτενέρ! (vids, poll)

bet365

Ο Κέβιν Μιραλάς είναι πάλι στο Λιμάνι και το G-Weekend καταγράφει την επιμονή και το πάθος του για να γυρίσει, ζητώντας σας παράλληλα την επιλογή για το πιο ιδανικό σύστημα και τον καταλληλότερο παρτενέρ του στην επίθεση!

Ο Ολυμπιακός έκανε την υπέρβαση από οικονομικής πλευράς για να φέρει τον αγαπημένο άσο της εξέδρας πάλι στο λιμάνι μετά από σχεδόν 6 χρόνια, όμως είχε εξαρχής μεγάλο... σύμμαχο τον ίδιο τον παίκτη. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Κέβιν Μιραλάς είχε τόσες άλλες επιλογές για να συνεχίσει την καριέρα του όπως ο ίδιος είχε ξεκαθαρίσει στην Έβερτον ότι δεν θα πήγαινε πουθενά αλλού! Μόνο στον Ολυμπιακό... Μπορείτε να δείτε πάλι εδώ το σχετικό story. Και δεν ήταν η πρώτη φορά ή η πρώτη χρονιά που είχε προσπαθήσει για το come back του. Ο 30χρονος άσος το... πάλευε από το 2015 για να γυρίσει!!!

Τα λόγια του Κέβιν όπως τα είχαμε μεταφέρει από τον Σεπτέμβριο έλεγαν πολλά ή μάλλον τα έλεγαν όλα! «Το ξέρετε πολύ καλά ότι είναι κάτι που θέλω πολύ. Να φορέσω δηλαδή και πάλι την φανέλα του Ολυμπιακού. Δεν τα κατάφερα να γυρίσω τώρα (σ.σ. το περασμένο καλοκαίρι), όμως υπόσχομαι να κάνω το παν για να πετύχω αυτόν μου τον στόχο και άμεσα», φέρεται να μετέφερε προς την ερυθρόλευκη πλευρά ο Μιραλάς εκείνο το διάστημα. Και έτσι και έγινε!

Ο Μιραλάς άλλωστε δεν είναι ένας ακόμα ξένος που πέρασε από τον Ολυμπιακό. Είναι παίκτης-σύμβολο και ποδοσφαιριστής που ήρθε από την Premier. Είναι παίκτης που λάτρεψε τον Ολυμπιακό και λατρεύτηκε όσο λίγοι. Και είναι και μία προσωπικότητα που μπορεί να συσπειρώσει ακόμα περισσότερο τον κόσμο και να τον... ξεσηκώσει για τα καλά. Και δικαίως γιατί έχει προσφέρει πολλά ο Μιραλάς στον Ολυμπιακό, έναν σύλλογο βέβαια που επίσης του έδωσε πολλά και τον ανέδειξε για να κάνει μία μεγάλη μεταγραφή. Με τον Ολυμπιακό ο Μιραλάς είχε 72 ματς με 34 γκολ και 13 ασίστ.

ΜΙΡΑΛΑΣ ΣΕ 4-4-2, 4-4-1-1 Ή 4-2-3-1 ΚΑΙ ΕΑΝ ΝΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΠΑΡΤΕΝΕΡ;

Στην... πρεμιέρα του ο Κέβιν Μιραλάς αγωνίστηκε σε έναν ρόλο κυρίως δεύτερου επιθετικού κοντά στον Τζούρτζεβιτς. Ένα... άτυπο 4-4-2 που περισσότερο όμως ήταν σαν 4-4-1-1 καθώς ο Βέλγος με τον Σέρβο δεν έπαιζαν στην ίδια ευθεία. Στο ίδιο ματς ο Κέβιν λειτούργησε και ως ακραίος επιθετικός αλλά και ως δεκάρι ενώ κάποια στιγμή εθεάθη να έχει γυρίσει πίσω σε ρόλο αριστερού μπακ. Κάτι που έχει να κάνει και με την διαρκή κίνηση που έχει χωρίς την μπάλα και την διάθεσή του να γυρίζει για να τροφοδοτείται ανάλογα όταν υπάρχει θέμα στην δημιουργία ή τις μεταβιβάσεις.

Για όσους δεν θυμούνται ο Ερνέστο Βαλβέρδε είχε χρησιμοποιήσει ως επιθετικό τον Κέβιν παρότι πρόκειται για έναν παίκτη που κυρίως είναι εξτρέμ. Ο Γκαρθία επανέρχεται στην συγκεκριμένη λογική αλλά με το δικό του στιλ. Όχι σαν δεκάρι αλλά σε έναν πιο ελεύθερο ρόλο κοντά στον βασικό στράικερ. Τουλάχιστον αυτό είδαμε στα πρώτα δείγματά του στο Ολυμπιακός - Πλατανιάς με τον Βέλγο παρότι θέλει ακόμα τον χρόνο του για να βρει ρυθμό να δείχνει με το... καλημέρα την ποιότητά του και ας μην σκόραρε. Ο Τζούρτζεβιτς πάντως αν και δεν συνδυάστηκε ιδανικά με τον Μιραλάς έβαλε δύο γκολ. Επίσης μέσα από την διάταξη και τον τρόπο προσέγγισης του Γκαρθία ήταν εμφανές και κάτι άλλο. Όλη η προσαρμογή ήταν στο πως θα τροφοδοτηθεί σωστά ο Κέβιν, που είναι παίκτης ικανός να παίξει εξαιρετικά στο ένας με έναν και να κάνει την διαφορά γενικά είτε με προσωπικές ενέργειες είτε με τελικές και είτε με καλά στημένα. Όλα αυτά τα έδειξε άλλωστε ξανά.

Ο Μιραλάς όμως μπορεί να... χωρέσει και σε άλλα συστήματα και σε άλλους ρόλους. Μπορεί να παίξει και ως δεκάρι ή εξτρέμ σε μία διάταξη 4-2-3-1. Ο Γκαρθία βέβαια σε πρώτη φάση δείχνει πως θα προσπαθήσει να πάει με το 4-4-1-1 και τον Βέλγο διεθνή ως 2ο επιθετικό όμως αυτό δεν είναι δεσμευτικό. Ανάλογα με τις ανάγκες και τον αντίπαλο αυτά μπορεί να αλλάζουν. Επίσης εκτός από τον Σέρβο άσο υπάρχει και ο Ανσαριφάρντ που λογίζεται ως βασικός επιθετικός και με τον οποίο επίσης μπορεί να συνυπάρξει ο Κέβιν που ως γνωστόν πήρε το Νο11 στον Ολυμπιακό. Πιο κάτω μπορείτε να δείτε τα βίντεο από το πρώτο ματς του Μιραλάς στην επιστροφή του με τον Πλατανιά αλλά και να κάνετε τις επιλογές σας στο σχετικό poll.

 

Τελευταία Νέα