Ραντεβού με έναν... Εφιάλτη!

Γιάννης Γεωργόπουλος
Ραντεβού με έναν... Εφιάλτη!

bet365

Το G-Weekend Journal συνάντησε στο Ντόρτμουντ τον θρυλικό Robert Englund, ο οποίος ενσάρκωσε τον διαβόητο Freddy Krueger. Τι λέει για τους Έλληνες, τα νησιά, την Μελίνα Μερκούρη, αλλά και για το φαινόμενο «Freddy».

Καθόλη την διάρκεια των 70's και των 80's γυρίστηκαν ουκ ολίγα φιλμ με τέρατα και serial killers, αλλά μόνο μια σειρά ταινιών κατάφερε να συνδεθεί με έναν συγκεκριμένο ηθοποιό, ο οποίος με συνέπεια, πειστικότητα, αλλά και απόλυτη επιτυχία ενσάρκωσε τον ρόλο του ψυχοπαθή δολοφόνου γνωρίζοντας καθολική αποδοχή από τους φανς του είδους.

Ο Robert Englund αποτέλεσε την προσωποποίηση του εφιαλτικού Freddy Krueger και ταυτίστηκε όσο λίγοι με τον ρόλο του μοχθηρού δολοφόνου στη σειρά ταινιών «ο Εφιάλτης στον δρόμο με της Λεύκες».

Για σχεδόν μια 20ετία (1984-2003) πίσω από το γλοιώδες πρόσωπο του τύπου με τις λεπίδες και το ριγέ πουλόβερ κρυβόταν ο Englund. Πρωταγωνίστησε σε 8 ταινίες με ήρωα τον Freddy Krueger, κάποια videoclips, τηλεοπτικές σειρές, αλλά και ντοκιμαντέρ σκορπώντας τον τρόμο σε κάθε γωνιά του πλανήτη μετατρέποντας τα όνειρα εκατομμυρίων παιδιών σε εφιάλτη, όπως πρόσταζε το σενάριο του μάστορα του τρόμου Wes Craven.

Ο τελευταίος κατάφερε να δημιουργήσει ένα φαινομενικά b-movie σε τεράστια εισπρακτική επιτυχία καθιστώντας με την αρωγή του Englund τον Freddy Krueger ως ένα μια από τις πιο δημοφιλείς φιγούρες ταινιών τρόμου.

Ο Freddy Krueger ήταν ένας κατά συρροήν δολοφόνος, παιδόφιλος, ο οποίος κάηκε ζωντανός από τους γονείς των θυμάτων.

Κατά τον Englund πρόκειται για μια απειλή που που αναδύεται από το υποσυνείδητο με σκοπό να στοιχειώσει τα όνειρα μιας παρέας νεαρών για να τους εξολοθρεύσει εν συνεχεία την ώρα που κοιμούνται!

Ο ηθοποιός που συνετέλεσε στην κινηματογραφική αθανασία του Freddy Krueger 14 χρόνια μετά την τελευταία του κινηματογραφική παρουσίας με την μορφή του διαβόητου killer παραμένει εξαιρετικά δημοφιλής παγκοσμίως.

Το G-Weekend Journal συνάντησε τον 70χρονο Χολιγουντιανό ηθοποιό στο περιθώριο του German Comic Con στο Ντόρτμουντ με τον Robert Englund στο άκουσμα και μόνο της Ελλάδας να λάμπει από χαρά εκφράζοντας τον θαυμασμό του για τη χώρα μας.

«Ήρθες από την Ελλάδα; Αγαπώ πολύ την Ελλάδα, τον πολιτισμό και τους ανθρώπους της. Επισκέφθηκα την Σαντορίνη και την Ύδρα. Πρόκειται για εντυπωσιακά μέρη που μου άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις. Πέρασα υπέροχα στη χώρα σας. Ήταν μια σπουδαία εμπειρία η οποία θα επαναληφθεί σύντομα. Δεν θα ξεχάσω κάτι ποτά που ήπια στην Ελλάδα ήταν πολύ ωραία, αλλά δυνατά. Ακόμα τα θυμάμαι».

- Θα σας ξαναδούμε στην Ελλάδα;

«Υπάρχουν πολλά πράγμα που με συνδέουν με την Ελλάδα αφού και ο καλύτερος φίλος μου έχει ελληνική καταγωγή και ασχολείται με την κινηματογραφική βιομηχανία. Τον λένε Δημήτρη.

Θα έρθω στην Αθήνα το επόμενο καλοκαίρι για τα γυρίσματα της νέας μου ταινίας. Πρόκειται για μια ταινία τρόμου που είμαι σίγουρος πως θα σας εντυπωσιάσει. Μέρος της πλοκής θα εκτυλίσσεται στην Ελλάδα και ανυπομονώ να γυρίσω εκεί».

- Ο «Εφιάλτης στον δρόμο με τις Λεύκες» σημείωσε μεγάλη επιτυχία και στην Ελλάδα...

«Έχω πολλούς Έλληνες θαυμαστές. Γνωρίζω πως ο 'Εφιάλτης στον Δρόμο με τις Λεύκες» ήταν τεράστια επιτυχία και στην Ελλάδα και ο κόσμος αγάπησε τις συγκεκριμένες ταινίες. Λαμβάνω πολλά μηνύματα στην επίσημη ιστοσελίδα μου από Έλληνες».

- Τι άλλο γνωρίζετε για την Ελλάδα;

«Μια από τις αγαπημένες μου ηθοποιούς ήταν Ελληνίδα. Πρόκειται για την Μελίνα Μερκούρη. Εξαιρετική ηθοποιός και αξέχαστη. Την ξεχωρίζω».

- Αν και έχετε παίξει σε δεκάδες κινηματογραφικές παραγωγές ο κόσμος σας έχει ταυτίσει με τον ρόλο του Freddy Krueger. Έχει ολοκληρωθεί για εσάς αυτό το κεφάλαιο;

«Είμαι πολύ μεγάλος για να υποδυθώ ξανά τον Freddy Krueger.Θα μου ήταν δύσκολο να ανταποκριθώ στις σκηνές μολονότι παραμένω τρομακτικός. Προτιμώ διαφορετικούς ρόλους που μπορούν να ταιριάξουν με την τωρινή φάση της ηλικίας μου».

- Θεωρείτε πως ο ρόλος του Freddy Krueger σας αδικεί από την άποψη πως το κοινό δεν θυμάται τις υπόλοιπες ταινίες στις οποίες έχετε πρωταγωνιστήσει;

«Έκανα πολλά πράγματα πριν τον Freddy Krueger αλλά κανείς δεν τα θυμάται, ούτε καν το όνομα μου. Έπαιξα σε ταινίες με τον Τζεφ Μπρίτζες και τον Μπαρτ Ρέινολντς όμως με τον Freddy Krueger άλλαξαν τα πάντα. Δεν έχω παράπονο.

Είναι από τα πράγματα που δεν προγραμματίζεις στην καριέρα σου. Ασφαλώς και δεν είχα σκεφτεί πως θα παίξω τον ρόλο ενός μπαμπούλα. Για 20 χρόνια υποδύθηκα τον Freddy και είμαι χαρούμενος για αυτό. Σε καμία περίπτωση δεν κατέστρεψε την καριέρα μου ο συγκεκριμένος ρόλος αφού ακόμη έχω δουλειά».

- Τι σημαίνει για εσάς ο Freddy Krueger;

«Ο Freddy θα με συνοδεύει μέχρι το τέλος της ζωής μου. Όλα ήταν ιδέα του Wes Craven. Η ιστορία, ο χαρακτήρας, τα πάντα. Για τουλάχιστον τέσσερις ώρες κάθε μέρα στα γυρίσματα έφτιαχναν το make up του Freddy. Ένα από τα στοιχεία που έκαναν τον Freddy ξεχωριστό ήταν το ιδιαίτερο χιούμορ του».

 

Τελευταία Νέα