Ο μαγικός κόσμος του League of Legends! (pics, vids)

Δημήτρης Τομαράς
Ο μαγικός κόσμος του League of Legends! (pics, vids)

bet365

Το G-Weekend επιχειρεί να εισέλθει στον... κόσμο του League of Legends και του πρωταθλητή και επαγγελματία προπονητή Ηλία Θεοδώρου, που πρωταγωνιστεί ακόμα και σε διεθνές επίπεδο!

Τα eSports δεν είναι απλά τα... φλιπεράκια και τα ηλεκτρονικά της σημερινής εποχής. Είναι μία ολάκερη βιομηχανία παραγωγής θεάματος με χιλιάδες φανς, πολύ κόσμο που τα παρακολουθεί αλλά και δυνατότητα να βγάλει κανείς τα προς το ζην!!! Στην Αμερική και σε άλλες χώρες υπάρχουν ακόμα και υποτροφίες. Είναι χαρακτηριστικό πως η ομάδα που κυριαρχεί στα eSports και το τοπ πρωτάθλημα λαμβάνει -για την κατάκτηση του τροπαίου- κοντά στα 9 εκατ. ευρώ! Μία τέτοια περίπτωση που παρουσιάζει το G-Weekend. Του Ηλία Θεοδώρου, γνωστού και ως Enatron.

Ο Ηλίας Enatron Θεοδώρου έχει συνεργάτιδά του την Ιζαμπέλλα Absinthium X Κεφαλά. Πρόκειται για παίκτη αλλά και επαγγελματία προπονητή στο League of Legends. Έναν άνθρωπο που έχει προπονήσει τις τοπ ομάδες των Βαλκανίων και έχει βιώσει την επαγγελματική σκηνή του παιχνιδιού ζώντας στην Ρωσία.

Ο Θεοδώρου έχει την Kliktech, μία ομάδα που εδρεύει στην Κροατία και αποτελείται από 3 Σέρβους, 1 Κροάτη και 2 Βούλγαρους. Πρόσφατα πήρε το Κύπελλο της Αδριατικής περιοχής στο Ζάγκρεμπ και στις 16-17 Δεκεμβρίου θα διεκδικήσει το Κύπελλο Βαλκανίων στο Βελιγράδι για το ποσό των 10.000 ευρώ. Ο Θεοδώρου είναι ο πρώτος επαγγελματίας προπονητής του χώρου που ζει αποκλειστικά από αυτό παίρνοντας ένα σεβαστό ποσό και μαζί με την βοηθό του και αναλύτρια Ιζαμπέλλα Κεφαλά που έχει φτάσει τόσο ψηλά σε διάστημα ολίγων μηνών. Ο Θεοδώρου με την Κεφαλά έχουν και πρωταγωνιστικό ρόλο και στο τουρνουά League of Legends Greek Championship, όπου η ομάδα τους είναι πρώτη και αήττητη εκεί στην παρούσα φάση. Πρόκειται για τουρνουά που στο τέλος του αποδίδει το ποσό των 11.000 ευρώ.

Ο κόσμος των eSports, που πολλοί λοιπόν τον λένε απλά 'φλιπεράκια' (σ.σ. από τις παλιές εποχές), είναι ουσιαστικα προκειται για μια από τις πιο εκκολαπτόμενες βιομηχανίες παγκοσμίως. Ικανή να προσφέρει σε ένα άτομο την δυνατότητα να ζήσει από αυτό και να προχωρήσει σε πολύ καλό επίπεδο. Η ονομασία προκύπτει από τoν όρο Electronic Sports (σ.σ. ηλεκτρονικά παιχνίδια). Πρόκειται για μια μορφή ανταγωνισμού που διευκολύνεται από ηλεκτρονικά συστήματα και ιδιαίτερα από video games. Δείτε εδώ και εδώ τις επιδόσεις της ομάδας του Θεοδώρου και εδώ την κατάταξή της στο πρωτάθλημα. Δείτε εδώ και το ελληνικό site.

ΤΑ ΞΕΡΑΜΕ ΩΣ VIDEOGAMES, ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ ΩΣ ESPORTS

Ο ορισμός εδώ είναι esports και όχι video games. Σίγουρα όμως τα esports είναι αποτέλεσμα των video games. Παλαιότερα τα ξέραμε ως video games αλλά τώρα έχουν καθιερωθεί έτσι. Για τι μιλάμε ουσιαστικά; Είναι διαδικτυακά παιχνίδια σε κονσόλες σε ανταγωνιστικό επίπεδο που καταλήγουν σε τεράστιου βεληνεκούς διοργανώσεις με χρηματικά έπαθλα αρκετά ώστε όχι μόνο κάποιος να μπορεί να βγάλει χρήματα για να επιβιώσει αλλά και να ζήσει και πολύ άνετη ζωή κάνοντας το συγκεκριμένο χόμπι.

Πρόκειται για έναν χώρο που εδραιώνεται και στην Ελλάδα με γοργά βήματα και γίνεται μέρος της κοινωνίας μας. Σε αυτόν τον χώρο το League of Legends είναι ένα από τα παιχνίδια που έχει ξεχωρίσει και έχει... χτυπήσει μεγάλο ποσοστό στην χρήση του από υπολογιστές. Ολόκληροι Οργανισμοί δαπανούν λεφτά για αγορά παικτών, συμβόλαια, πρόσληψη προπονητών, στέγαση παικτών σε χώρους για να προπονούνται και να τρώνε στην διάρκεια του τουρνουά. Οι χώροι αυτοί είναι γνωστοί ως bootcamps η gaming houses.

Αθλητικοί σύλλογοι ανά τον κόσμο έχουν επενδύσει πάνω στον χώρο, όπως οι Σάλκε, Φενέρ, Μπεσίκτας και Παρί Σεν Ζερμέν. Φυσικά ένα τέτοιο φαινόμενο δεν θα μπορούσε να λείψει από τα Βαλκάνια όπου συναντάμε αυτήν την περίοδο δύο μεγάλα τουρνουά. Το Esports Balkan League και το League of Legends Greek Championship, πρωτάθλημα όπου η νικήτρια ομάδα μπορεί να πάρει αποδοχές 10.000 ευρώ και 11.000 ευρώ.

Με την συμπλήρωση του πρώτου μέρους και φτάνοντας στα μισά του 2ου οι ομάδες που έχουν ξεχωρίσει είναι οι Kliktech από την Κροατία αλλά και οι Greek Regenesis Esports από την Ελλάδα. Οι Kliktech έχουν τερματίσει πρώτοι στο πρόσφατο Αδριατικό πρωτάθλημα του ESL (Vip Adria League) δίχως ήττα και οδεύουν προς τους τελικούς του Esports Balkan League με μόνο μία ήττα σε όλες τις υποχρεώσεις τους και αήττητοι στο ελληνικό πρωτάθλημα.

ΤΟ LEAGUE OF LEGENDS ΚΑΙ Η ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Το League of Legend μέχρι πρότινος το απάρτιζαν διάφορα διάσπαρτα Παγκόσμια τουρνουά. Στις ΗΠΑ γενικά ήταν το NA LCS, στην Ευρώπη το EU LCS, στην Κορέα το LCK, στην Κίνα το LPL, στην Τουρκία το TCL, στη Βραζιλία το CBLoL, στη Ρωσία το LCL, στην Ωκεανία το OCL, ένα στην Ταϊλάνδη και τις γύρω περιοχές, το LMS, στην Ιαπωνία το LJL, ένα στη Νότια και ένα στη Βόρεια Αμερική, τα LAM και LLN και ένα στην Μέση Ανατολή το GPL.

Οι πρώτοι των χωρών διεκδικούν μία θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο με την Κορέα να έχει εδώ και 4 χρόνια σερί τους παγκόσμιους τίτλους. Όλα τα τουρνουά γίνονται σε τεράστια γήπεδα και με πολύ κόσμο. Πρόσφατα έγινε γνωστό πως η RIOT, η εταιρεία που βγάζει το παιχνίδι, θέλει να κάνει στην Ευρώπη έναν αριθμό από πιο μικρά πρωταθλήματα. Ο πρωταθλητής από κάθε χώρα θα παίζει στο αντίστοιχο... Champions League της Ευρώπης.

Τα Βαλκάνια θα είναι μες στις περιοχές που θα βγάλουν εκπρόσωπο. Η Αμερική είναι επίσης σε μία περίοδο αναμόρφωσης των τουρνουά της. Θα κάνει ένα πρωτάθλημα σε λογικές... ΝΒΑ. Για διοργανώσεις όπου θα πέσουν πολλά εκατομμύρια από χορηγούς, ομάδες αλλά και έπαθλα. Δείτε εδώ και μία συνέντευξη του Θεοδώρου για την ομάδα του και το League of Legends.

 

Τελευταία Νέα