Το 1ο ταξίδι του Bruce Dickinson στην Αθήνα!

Γιάννης Γεωργόπουλος
Το 1ο ταξίδι του Bruce Dickinson στην Αθήνα!

bet365

Το G-Weekend Journal καταγράφει το κλίμα που επικρατούσε στην Αθήνα το 1983 όταν οι Bruce Dickinson και Adrian Smith των Iron Maiden επισκέπτονταν για πρώτη φορά τη χώρα μας!

Στις 30 Μαρτίου 1983 οι Iron Maiden ετοιμάζονταν να κυκλοφορήσουν το τέταρτο full length άλμπουμ τους με τίτλο Piece of Mind και δεύτερο με τον Bruce Dickinson στα φωνητικά. Το Number of The Beast (1982) είχε εκτοξεύσει στα ύψη τις μετοχές της «Σιδηράς Παρθένου». Το ελληνικό κοινό από το ξεκίνημα της δισκογραφίας του Steve Harris και της παρέας του, είχε αγκαλιάσει την βρετανική μπάντα.

Εκείνη την εποχή ο Bruce Dickinson μαζί με τον Adrian Smith επισκέπτονταν για πρώτη φορά την Ελλάδα προκειμένου να προμοτάρουν τη νέα δουλειά του συγκροτήματος.

Στο παλιό αεροδρόμιο στο Ελληνικό δεκάδες φίλοι της μπάντας περίμεναν καρτερικά στην αίθουσα αφίξεων τα ινδάλματα τους.

Όπως αναφέρει ο Γιάννης Κουτουβός στο βιβλίο του για τους Iron Maiden, στο αεροδρόμιο έφτασε πούλμαν που είχε ναυλώσει το πάλαι ποτέ ιστορικό rock club «Victoria» με περίπου 80 οπαδούς! Τα δύο μέλη των Iron Maiden συνοδευόμενα από tour manager, Warren Pope δέχθηκαν να μπουν στο πούλμαν με τους υπόλοιπους οπαδούς προκειμένου να μεταβούν στο Hilton όπου επρόκειτο να καταλύσουν στο διάστημα της παραμονής τους στην Αθήνα.

Από την πρώτη στιγμή της άφιξης οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί της μπάντας δεν σταμάτησαν να φωνάζουν «Maiden, Maiden».

Το φαινόμενο Maiden είχε αρχίσει να αποκτά παγκόσμια διάσταση, αφού το Piece of Mind βάδισε στα χνάρια του Number of the Beast γράφοντας την δική του ιστορίαDickinson και Smith απολάμβαναν την ελληνική φιλοξενία υπογράφοντας δεκάδες αυτόγραφα στους Έλληνες φανς.

Στην ολιγοήμερη επίσκεψη τους έφαγαν καραβίδες, στα «Καβουράκια» στις Τζιτζιφιές, ενώ η επίσκεψη τους στο rock club, Victoria έλαβε θρυλικές διαστάσεις! Σε αυτό το club το οποίο συνδέθηκε με την ελληνική metal σκηνή στη δεκαετία του '80 ήπιαν τις μπίρες του επίσης οι Uriah Heep, Scorpions, Saxon και Motorhead.

O κόσμος ζητούσε επιτακτικά από τα μέλη των Iron Maiden να επιστρέψουν στην Αθήνα για συναυλίες. Ο Bruce Dickinson, ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρίες της εποχής κατανάλωσε σεβαστές ποσότητες αλκοόλ εκείνη την βραδιά υπόσχονταν πως το συγκρότημα θα συμπεριελάμβανε την Αθήνα στο επόμενο tour.

Τελικά πέρασαν πέντε χρόνια μέχρι οι Iron Maiden να πραγματοποιήσουν την παρθενική τους εμφάνιση στην Ελλάδα.

Το ημερολόγιο έδειχνε 13 Σεπτεμβρίου 1988, όταν ο Eddie όρθωνε το ανάστημα του στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας με τους Iron Maiden να γνωρίζουν την αποθέωση από δεκάδες χιλιάδες Έλληνες οπαδούς τους...

 

Τελευταία Νέα