17 χρόνια ροκάρει... ασταμάτητα!

Gazzetta team
17 χρόνια ροκάρει... ασταμάτητα!

bet365

Κλείνει αισίως 17 χρόνια στον αέρα και συνεχίζει με την ίδια ενέργεια να μας γεμίζει ροκ μουσικές επτά ημέρες την εβδομάδα. Ποιος είναι ο 1055;

Διαλέξτε το αγαπημένο σας άλμπουμ όλων των εποχών. Ποιο θα επιλέξετε; Το Thriller του Μάικλ Τζάκσον επειδή πούλησε σχεδόν τους διπλάσιους δίσκους από οποιοδήποτε άλλο; Το The QueEN Is Dead των The Smiths επειδή έτσι σας είπε το ΝΜΕ; Θα είναι το Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band, το Exile on Main St ή το Pet Sounds επειδή οι Beatles, οι Rolling Stones ή οι Beach Boys δούλεψαν τόσο για να τα γράψουν και να τα ηχογραφήσουν ώστε να ξεχάσουν τα ονόματα τους; Ή θα επιλέξετε το άλμπουμ που σας κάνει να νιώθετε περισσότερο ζωντανοί από ποτέ ακόμα και χρόνια μετά την κυκλοφορία του; Ότι και να διαλέξετε μπορείτε να τα ακούτε στο 1055 rock στην Θεσσαλονίκη και στο www.1055rock.gr ιντερνετικά σε όλη την Ελλάδα.

Τι εστί όμως 1055 rock; Όπως τονίζουν και οι ίδιοι άνθρωποι του σταθμού, είναι ο καλύτερος ροκ σταθμός της Ελλάδας, χωρίς ταμπέλες και playlisters. Μεταδίδουν το ίδιο άνετα heavy metal, αλλά και electro και new wave. Μπορείς εύκολα να γυρίσεις στην εποχή του Madchester και των Stone Roses αλλά και να χτυπιέσαι με την ίδια ευκολία με Nightstalker. Τελικά τι είναι το ροκ; Είναι απλά ένα είδος μουσικής ή ευρύτερα ένας τρόπος σκέψης, μια στάση ζωής;

Το G-Weekend Journal έθεσε τέσσερα ερωτήματα στους ίδιους τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς του σταθμού που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη.

Ο ραδιοφωνικός παραγωγός έχει τη δική του Playlist ή ακολουθεί αυτή του σταθμού;

Χριστόφορος Γεωργίου: «Έχει πολλές «λίστες»... στο μυαλό του, στην ψυχή του, στην έμπνευσή του, στην τρέλα του… και πλάθει rock!»

Νίκος «Roxx Ztar» Δαλαμπύρας: «O κάθε ραδιοφωνικός παραγωγός του 1055 Rock αποτελεί μια ξεχωριστή προσωπικότητα και μια “μονάδα” μουσικών γνώσεων και γούστου, στην οποία η συχνότητα έχει “επενδύσει”. Θα ήταν επομένως σφάλμα αυτό το πλεονέκτημα και την διαφορετικότητα ο σταθμός να την εκμηδενίσει με έτοιμες λίστες τραγουδιών που επαναλαμβάνονται. Φυσικά, υπάρχει αντίστοιχα και η εμπιστοσύνη -αλλά και η αντίστοιχη ευθύνη από πλευράς των παραγωγών- να σέβονται το ακροατήριο και την ζώνη στην οποία
εκπέμπουν, ώστε να κάνουν ταιριαστές επιλογές...»

Λίνα Αντωνιάδου: «Υπάρχουν χιλιάδες τραγούδια διαθέσιμα από τα οποία επιλέγουμε και φτιάχνουμε τη δική μας λίστα, με γνώμονα πάντα την ζώνη που έχουμε βεβαίως. Ευτυχώς υπάρχει ελευθερία στις επιλογές μας και γενικότερα μεταδίδουμε τραγούδια από το ευρύ φάσμα της ροκ. Μπορούμε να παίξουμε από Nothing But Thieves μέχρι Rotting Christ».

Κώστας Ταλέας: «Ο σκληρός δίσκος έχει χιλιάδες άσματα που συνεχώς ανανεώνονται. Επαναφέρουμε στο προσκήνιο ξεχασμένες μελωδίες και ενημερώνουμε για τις νέες κυκλοφορίες. Ο κάθε παραγωγός προτείνει. Βλέπουμε τη μουσική βιωματικά και με αγάπη. Μακριά η απλή διεκπεραίωση από εμάς!».

Το webradio σας βοήθησε να φθάσετε σε ακροατές εκτός Θεσσαλονίκης;

Κωνσταντίνος Τζαντζαράς: «Πάρα πολύ. Αν και η εκπομπή μου είναι νωρίς το πρωί, έχω πολλούς καθημερινούς τακτικούς ακροατές όχι μόνο στην Αθήνα και σε άλλες ελληνικές πόλεις… αλλά ανταλλάζω καλημέρες με κόσμο από την Βοστώνη, τη Σιγκαπούρη, το Κιότο, τη Στοκχόλμη, το Λονδίνο, την Κοπεγχάγη, το Λονδίνο και άλλα τόσα που μου διαφεύγουν. Τύφλα να χει ο Σαράφης στα Τρίκαλα, Σαράφης στο Παρίσι, Σαράφης στην Αθήνα».

Κυριάκος Μπέρτος: «Αυτό είναι βέβαιο. Είναι πολύ ωραίο να ξέρεις ότι σε ακούει κάποιος από κάθε σημείο του πλανήτη».

Θωμάς Αρβανίτης: «Στην εποχή της πληροφορίας ,των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, του DIY και της έλλειψης καναλιών από τις δισκογραφικές είναι αξιόλογο να μπορείς να μιλάς κυριολεκτικά με όλη την Ελλάδα. Ενίοτε και εκτός αυτής…»

Έφη Δρογούτη: «Εννοείται! Η τεχνολογία έχει και τα θετικά της! Έχουμε πολλούς ακροατές εκτός της ραδιοφωνικής μας εμβέλειας και πολλούς ξενιτεμένους πλέον φίλους, που μας ακούν διαδικτυακά».

Τι Feedback παίρνετε;

Ελένη Σκάρπου: «Η διάδραση με το κοινό είναι από τα σημεία που με συγκινούν, μου φορτίζουν τις μπαταρίες, με ενεργοποιούν έντονα, ώστε να δίνω κι άλλο από τον εαυτό μου στο μικρόφωνο. Πολλά μηνύματα, πολλά μοιράσματα και σχεδόν προσωπική επαφή, μιας και οι φωνές που μπαίνουν στα σπίτια του κόσμου, καταλαμβάνουν χώρο στις οικογένειες και στις παρέες που φιλοξενούν».

Γιώργος Γαλάνης: «Συνήθως είναι από θετικό έως υπερθετικό. Υπάρχει, επίσης, μια πολύ έντονη διάδραση μεταξύ των παραγωγών και των ακροατών».

Αρετή Βαλαβανοπούλου: «Σε έναν κόσμο όπου η εικόνα έχει πάρει τον πρώτο λόγο, η μαγεία του ραδιοφώνου δεν έχει χαθεί. Ο κόσμος ακούει φανατικά και βλέπουμε ότι ο καθένας έχει την διάθεση να γίνει μέρος της αγαπημένης του εκπομπής, θέλει να συμμετέχει. Τα μηνύματα είναι από ενθαρρυντικά έως και συγκινητικά γιατί ως γνωστόν η μουσική δεν είναι μόνο συντροφιά, είναι πάθος, ψυχοθεραπεία και σε πολλές περιπτώσεις σώζει ζωές!»

Όταν μπαίνετε στο στούντιο "κουβαλάτε την μέρα σας" ή αφήνετε έξω από την πόρτα την καθημερινότητα και τα προβλήματά της; Μπορούν αυτά να συνδυαστούν;

Αλέξης Αναστασιάδης: Εννοείται πως κουβαλάς τη μέρα σου όπου και αν πας. Όμως όταν υπάρχει η ένδειξη "on air", ξεχνάς και καθημερινότητα και προβλήματα. Σε κάθε περίπτωση ο 1055 προτρέπει τους παραγωγούς του, να παίρνουν μικρές άδειες σε τακτά διαστήματα για να "καθαρίζουν" τα αυτιά τους. Πιστέψτε με, δύο μέρες ξεκούραση κάνουν θαύματα.

Αλέξανδρος Χαριζάνης: «Φυσικά και κουβαλάω την μέρα μου κι αυτό δεν είναι κακό. Οι ακροατές που μας ακούνε θα αναγνώριζαν μια ενδεχόμενη υποκρισία. Όλοι έχουμε το δικαίωμα να μην είμαστε καλά κάποια μέρα!»

Αλέξανδρος Λαμπρίδης: Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιος διακόπτης που να σου διώχνει όλα τα προβλήματα και όλες σου τις έννοιες πριν μπεις στο στούντιο. Η άποψη μου είναι ότι πρέπει να είσαι ο εαυτός σου όταν βγαίνεις στον αέρα, και όταν είσαι ο εαυτός σου είναι λογικό να «κουβαλάς και τη μέρα σου» στο στούντιο, αλλά είναι καθαρά στο χέρι σου το πόσο θα αφήσεις αυτό να φανεί και να σε επηρεάσει! Και τις περισσότερες φορές δεν φαίνεται καθόλου! Έχει αυτή την δύναμη το ραδιόφωνο, μια δύναμη που την παίρνει από τους ακροατές του!

Το 1055 rock μπορείτε να το ακούτε διαδυκτιακά εδώ .

 

Τελευταία Νέα