Τι ψυχή θα παραδώσεις...

Τι ψυχή θα παραδώσεις...

bet365

«Οι πολιτικοί δεν έχουν ελεύθερο χρόνο, επειδή πάντα στοχεύουν σε κάτι πέρα από την ίδια την πολιτική ζωή - δύναμη και δόξα». Τι γίνεται όμως όταν χάνεται η εξουσία; Τι συνειδητοποιούν οι πολιτικοί; Το G-Weekend έψαξε και βρήκε απαντήσεις!

Πόσες φορές έχετε αναρωτηθεί γιατί οι Πολιτικοί προχωρούν σε μέτρα που λυγίζουν τον πολίτη κάθε χώρας; Πόσες φορές είπατε «Μα καλά δεν έχουν καρδιά», πόσες φορές ξεστομίσατε «Τι ψυχή θα παραδώσεις;;;». Ποιο είναι το συστατικό εκείνο που «χαλάει» τη συνταγή ενός ανθρώπου που προσφεύγει σε ενέργειες αντίθετες με τις πεποιθήσεις του πριν γίνει Βουλευτής, Υπουργός... «Οι πολιτικοί δεν έχουν διάθεση για ξεκούραση, επειδή πάντα στοχεύουν σε κάτι πέρα από την ίδια την πολιτική ζωή - δύναμη και δόξα ή ευτυχία». Έτσι έγραψε ο Αριστοτέλης, υποστηρίζοντας πως οι πολιτικοί είναι μια σπάνια φυλή. Ανθρωποι με αρχές, καλοσύνη που όμως η δίψα για εξουσία τους αλλάζει πρόσωπο. Η πολιτική δύναμη είναι σκληρή, ανταγωνιστική, άδικη και αδυσώπητη από την φύση της. Εάν φανείς έστω και λίγο μη ικανός θα βρεθούν χίλιοι άλλοι που θα σε υποσκελίσουν για να πάρουν την θέση σου. Ακόμα και στην αρχαία εποχή οι Φαραώ και στην Ρώμη ο Καίσαρας που ήταν σα Θεοί δεν είχαν γλιτώσει από δολοπλοκίες. Η πολιτική είναι μία δουλειά που ψάχνεις να σώσεις το... κεφάλι σου.

Καθώς ανεβαίνουμε σε θέσεις εξουσίας γινόμαστε ένα με τις διαφημιστικές μας εκστρατείες.Η αναπόφευκτη πτώση θα είναι γεμάτη με μώλωπες» τονίζει ο συντηρητικός βουλευτής Νeil Carmichael. Μια από από τις κορυφαίες εφημερίδες του πλανήτη, ο «Guardian» στάθηκε σε αυτό το ερώτημα «Γιατί οι Πολιτικοί αλλάζουν μετά την απόσυρσή τους...». Η αποχώρησή του από την πολιτική σκηνή της Βρετανίας ήταν ένα τεράστιο σοκ γι αυτόν «Ηρθε ως ένα μεγάλο σοκ για μένα. Ηταν βίαιο...» τονίζει και προσπαθεί να εκτοξεύσει μια λίστα με τα... επιτεύγματά του. Λίγες εβδομάδες αργότερα αισθάνεται άλλος άνθρωπος στο αγρόκτημά του στο Northumberland. Οδηγεί το κόκκινο τρακτέρ του και λέει «Βρήκα τον εαυτό μου. Μαθαίνω τον πραγματικό μου εαυτό και καταλαβαίνω πόσα πράγματα αγνόησα, όπως τις σχέσεις μου με τους ανθρώπους εκτός πολιτικής».

Η πολιτική ζωή έκανε την Υφυπουργό Παιδείας, Εστελ Μόρις σκληρή και η αποχώρησή της από την πολιτική της δείχνει έναν δρόμο ελευθερίας «Η ισορροπία μου έχει σίγουρα μετατοπιστεί» προσθέτει, Και οι δυο θα τονίσουν πως η καρέκλα μιας ανώτερης θέσης κάνει έναν άνθρωπο σκληρό, γίνεται πιο ακανθώδης και αδίστακτος με την προσωπική του ζωή».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα