ΟΦΗ: τα «κοπέλια» ψάχνονται, οι κοπέλες πρωταγωνιστούν! (pics, vids)

Δημήτρης Τομαράς
ΟΦΗ: τα «κοπέλια» ψάχνονται, οι κοπέλες πρωταγωνιστούν! (pics, vids)

bet365

Οι άνδρες του ΟΦΗ ακόμα προσπαθούν να επιστρέψουν στα μεγάλα σαλόνια, ωστόσο το Weekend παρουσιάζει το γυναικείο τμήμα που σε χρόνο ρεκόρ έφτιαξε μία εκ των κορυφαίων ομάδων στην Ελλάδα!

Ομάδα που φτιάχτηκε το 2012 κατάφερε το 2017 να αγωνίζεται στα μεγάλα σαλόνια της Super League και αυτό φυσικά δεν μπορεί να είναι τυχαίο! Τα κορίτσια του ΟΦΗ είναι η επόμενη πολύ μεγάλη ποδοσφαιρική δύναμη της Ελλάδας, έχοντας αρκετά κορίτσια από την Κρήτη. Χαρακτηριστικό είναι πως έχουν ξεπεράσει ομάδες με παράδοση στο άθλημα στο νησί αλλά και γενικά στην Ελλάδα όπως τον Εργοτέλη ή παλαιότερα τον Ηρόδοτο, που έχουν σηκώσει και κούπες.

Ήταν 4 Μαρτίου του 2017 όταν η γυναικεία ομάδα του ΟΦΗ είχε πανηγυρίσει την άνοδο στην Α' Εθνική κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία της! Δυο χρόνια και δυο άνοδοι για τα κορίτσια του ΟΦΗ, τα οποία ξεκίνησαν πέρσι τη διαδρομή τους και κατάφεραν σε δυο χρόνια να ανέβουν απο την Γ' Εθνική στην Α' Εθνική και μάλιστα ως πρωταθλήτριες! Με τρομερές χρονιές όπως στην Γ' Εθνική που είχαν μόνο νίκες.

Το 2-0 επί της Αγίας Παρασκευής στο Γεντί Κουλέ, που είχε αρκετό κόσμο στις εξέδρες για να χειροκροτήσει τα κορίτσια του ΟΦΗ, σήμανε και την επικύρωση της ανόδου.

Έτσι η ομάδα του Λατσούδη, ανθρώπου που έχει δουλέψει και στον Εργοτέλη αλλά και σε άλλες ομάδες έχοντας χρόνια εμπειρίας και στο γυναικείο ποδόσφαιρο αλλά και γενικά στον χώρο, δυο αγωνισικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος, με τη νίκη αυτή σφράγισε και μαθηματικά τον τίτλο. Τα γκολ του ΟΦΗ πέτυχαν η Συμμεωνίδη στο 13' με κεφαλιά και η Κοκοτσάκη στο 52'. Για την ιστορία η σύνθεση του ΟΦΗ στο ματς:

ΟΦH (Zαφείρης Λατσούδης): Αποστολάκη, Αγγελάκη (53’ Κηρύκου), Σηφάκη, Γιαννούτσου, Συμεωνίδη, Κουνάλη (28’ λ.τ. Παπαδάκη), Τριβυζάκη (66’ Συλλιγάρδου), Χριστάκη, Κοκοτσάκη, Κυδωνάκη, Κεκερή.

Στον πάγκο ήταν οι εξής παίκτριες: Πρινιανάκη, Σκάρλου, Νικηταρά, Σταμπουλή, Συλλιγάρδου, Κηρύκου, Παπαδάκη.

Πιο κάτω μπορείτε να δείτε και τα γκολ αλλά και τους πανηγυρισμούς:

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΚΟΥΝΑΛΗ, ΟΙ ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ ΝΙΚΕΣ, Ο ΕΝΑΣ ΜΗΝΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΕΣ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ

Όπως και στις ανδρικές ομάδες έτσι και στις γυναίκες παίζουν ρόλο οι προσωπικότητες. Όπως η Μαρία Κουνάλη που πριν το σπουδαίο ματς με την Αγία Παρασκευή και τη νίκη που έστειλε τον ΟΦΗ στην μεγάλη κατηγορία μίλησε από καρδιάς στα αποδυτήρια σε μία ομιλία που έχουν να θυμούνται οι συμπαίκτριες του. Δείτε πιο κάτω το σχετικό βίντεο...

Από την άλλη ο ΟΦΗ τόσο στην Γ' Εθνική όσο και σε Β' είχε σαρωτικές νίκες με αντιπάλους του. Νίκες σε ματς όπως με Εργοτέλη ή το 10-0 με Αριώνα Σητείας.

Φέτος οι Κρητικές έχουν κάνει ήδη έναν μήνα προετοιμασίας για τη νέα χρονιά και ενώ είχαν και δυσκολίες με την στελέχωση του ρόστερ αλλά τελικώς πήραν τις παίκτριες που ήθελαν. Η γυναικεία ομάδα γυναικών του ΟΦΗ στις 15 Οκτωβρίου αγωνίζεται στο Βόλο, στο πρώτο παιχνίδι του πρωταθλήματος. Το πρόγραμμα της πρεμιέρας με τον ΟΦΗ να είναι ο μόνος εκπρόσωπος της Κρήτης:

1η αγωνιστική 15/10/17

Τρίκαλα 2011-ΠΑΟΚ

Άρης-Μεσολόγγι 2008

Αμαζόνες Δράμας-Ατρόμητος Αθηνών

Βόλος 2004-ΟΦΗ

Γλυφάδα Οδυσσέας-Φείδων Άργους

Ελπίδες Καρδίτσας-ΑΕΛ

Από πλευράς νέων προσθηκών υπάρχουν δεδομένα κινήσεις που προκαλούν μεγάλη αίσθηση. Κινήσεις όπως η απόκτηση της Αφροδίτης Μανίτας η οποία πανηγύρισε άνοδο πέρυσι στην Α’ Εθνική με τις Αβαντίδες Χαλκίδας. Η Μανίτα παίζει με την ίδια ευχέρεια τόσο ως δεξιός όσο και ως αριστερός εξτρέμ και πριν τις Αβαντίδες Χαλκίδας έπαιξε σε Σεπολιακό και Ήφαιστο Περιστερίου.

- Η Μανίτα την ώρα της υπογραφής. Η φωτό είναι από το site mpala kritis.

Υπήρξε ακομα το «μπαμ» με την απόκτηση της Τόνιας Γιαννούτσου. Διεθνής παίκτρια Α' Εθνικής! Ο γυναικείος ΟΦΗ έντυσε στα ασπρόμαυρα την 24χρονη (γεννηθείς στις 02/04/1992) μεσοαμυντικό του ΑΟ Χανίων. Η Γιαννούστου που μπορεί να παίξει με την ίδια επιτυχία τόσο ως κεντρικός αμυντικός, όσο και ως κεντρικός μέσος και προστέθηκε στο ήδη εξαιρετικό υλικό που υπάρχει από πέρυσι. Ακόμα εκτός από το «μπαμ» με την Τόνια Γιαννούτσου, είχαμε άλλο ένα για τις πρωταθλήτριες πέρυσι στον 7ο όμιλο της Γ’ Εθνικής με την Γαβριέλα Συμεωνίδη από την Ροδόπη ’87. Η Συμεωνίδη παίζει κεντρικός αμυντικός αλλά και αμυντικό χαφ και πέραν της Ροδόπης ’87 έχει περάσει επίσης από Αμαζόνες Δράμας και τις Νέες Εργοτέλη.

 

Τελευταία Νέα