Ανθρώπων Σκιές...

Gazzetta team
Ανθρώπων Σκιές...

bet365

21 ιστορίες για τους ανθρώπους που μοιάζουν όλο και περισσότερο με τις Σκιές τους.

Στις σελίδες του ζωντανεύουν 21 ιστορίες που γεννήθηκαν μέσα σε ένα κλίμα έντονων κοινωνικών εξελίξεων. Μεγάλωσαν στα άφωτα σοκάκια της Αθήνας, στα μπαρ «που αυτοκτονούνε οι θαμώνες», όπως τραγουδούσαν και τα Διάφανα Κρίνα. Στην Αμαρτωλή Πόλη του Σπύρου Σμυρνή ο λυρισμός συνυπάρχει με την ωμότητα και ο θάνατος χορεύει τάνγκο με τον έρωτα. Κι όμως, τους πρωταγωνιστές των ιστοριών, όσο ακραίες κι αν είναι οι ιστορίες τους, νιώθεις ότι ίσως κάτι σου θυμίζουν. Ίσως τους έχεις συναντήσει κάπου, έχετε μοιραστεί το ίδιο μπαρ, τον ίδιο δρόμο.

Όπως αναφέρει στην περιγραφή κι ο ίδιος ο συγγραφέας: «Υπάρχουν δύο ειδών άνθρωποι: Αυτοί που παλεύουν διαρκώς να βγάλουν το κεφάλι τους πάνω από τον βάλτο που λέμε ζωή και να ανασάνουν ελεύθερα και αυτοί που τα έχουν παρατήσει καιρό τώρα, γιατί βολεύτηκαν και αναπνέουν πια με μάσκες οξυγόνου. Άνθρωποι που κάποτε ήταν αγόρια και κορίτσια. Μεγάλωσαν δυστυχώς και μοιάζουν όλο και περισσότερο με τις Σκιές τους. Κάποιοι έχουν όνομα, κάποιοι όχι. Βρίζουν, πίνουν, καπνίζουν μανιωδώς, γελούν δυνατά, ερωτεύονται τύφλα, κάνουν σεξ χωρίς προφύλαξη, σκοτώνουν και σκοτώνονται. 21 διηγήματα αφιερωμένα σε όλους αυτούς.»

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στο Λουκούμι, την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου στις 19:30.

Το βιβλίο θα είναι διαθέσιμο στα κεντρικά βιβλιοπωλεία και στο διαδικτυακό κατάστημα των εκδόσεων ΠΝΟΗ: https://www.ekdoseispnoi.gr/index.php/el/

 

Τελευταία Νέα