«Συσπείρωση για να σώσουμε τον Ηρακλή»!

Δημήτρης Τομαράς
«Συσπείρωση για να σώσουμε τον Ηρακλή»!

bet365

Ο Ηρακλής είναι στα πρόθυρα της διάλυσης! Ο ιστορικός σύλλογος της Θεσσαλονίκης... εκπέμπει SOS και ο εμβληματικός αρχηγός του Σάββας Κωφίδης, στέλνει μέσω του G-Weekend μήνυμα προς τον κόσμο για πρωτοβουλίες σωτηρίας!

Ο 56χρονος σήμερα Κωφίδης έχει προσφέρει πολλά ως παίκτης στον Ηρακλή και ενώ έχει θητεύσει και ως προπονητής στον σύλλογο και έχει προσφέρει και στις Ακαδημίες και σε άλλα πόστα. Δεν θα υπήρχε λοιπόν πιο κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσει στο G-Weekend για τις σημερινές τραγικές εξελίξεις και για το ότι ο ιστορικός σύλλογος είναι στο χείλος του γκρεμού! «Πρώτα απ' όλα δυστυχώς έγινε αυτό που φοβόμασταν όλοι μας. Εμείς που ήμαστε και ήμασταν κοντά στην ομάδα το περιμέναμε. Άλλο όμως να περιμένεις κάτι και άλλο να το ζεις. Πληροφορήθηκα από την πρώτη στιγμή πως η ομάδα δεν μπορεί να παίξει Football League και ίσως να μην μπορεί και να αγωνιστεί γενικά. Τυχαίο αυτό δεν είναι. Δεν πιστεύω σε τυχαίες καταστάσεις. Όλο αυτό που βιώνουμε σήμερα είναι το αποτέλεσμα μίας κακής δομής στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ένα ποδόσφαιρο που δεν έχει γερά θεμέλια και που δεν μπορεί να ελέγξει τον κάθε τυχοδιώκτη και απατεώνα που μπαίνει σε μία ομάδα έτσι... Έτσι μπήκε και στον Ηρακλή αυτός ο άνθρωπος (σ.σ. Παπαθανασάκης) που έμελλε να τον καταστρέψει...», μας μετέφερε αρχικά ο Κωφίδης.

Ο παλαίμαχος μέσος δεν κρύβει ότι κουβαλά μέσα του μεγάλη... πληγή για αυτό που γίνεται: «Είναι η 2η φορά που γίνεται αυτό στην ομάδα και γίνεται τόσο άδικα. Η ομάδα σώθηκε αγωνιστικά. Σώθηκε με την αξία της για να βιώνει τώρα όλο αυτό. Τώρα θα πρέπει να μιλήσει η συσπείρωση και ο κόσμος και η πόλη μαζί για να σηκώσουμε ξανά ψηλά τον Ηρακλή. Η ιστορία, το όνομα του Ηρακλή και το τεράστιο μέγεθός του δεν είναι για αυτήν την κατάσταση».

Για τον Σάββα Κωφίδη οι ένοχοι έχουν ονοματεπώνυμο ωστόσο το όνομα του Παπαθανασάκη δεν το ανέφερε επί της ουσίας ποτέ. Τόσο πολύ εξαπατημένος νιώθει από έναν άνθρωπο που πήγε με υποσχέσεις στον Ηρακλή και τον αφήνει έτσι... «Η επόμενη μέρα είναι εξαιρετικά δύσκολη. Το ξέρουμε. Θα είναι όλα πολύ δύσκολα. Για μένα αυτός ο άνθρωπος που ήρθε και πήρε τον Ηρακλή είναι αποκλειστικά υπαίτιος για ότι γίνεται σήμερα. Είναι ξεκάθαρο αυτό. Και από εκεί και πέρα φταίνε και οι αρμόδιες ποδοσφαιρικές Αρχές που τον άφησαν έτσι δίχως έλεγχο να πάρει τον Ηρακλή. Την ΕΠΟ και την Super League δεν τις απασχολούν το ποιός παίρνει τις ομάδες;».

«Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΑΝΤΑ... ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΤΟΥ»!

Σύμφωνα με τον Κωφίδη οι ΠΑΕ θα έπρεπε να έχουν στο σήμερα μία άλλη προσέγγιση: «Είδαμε πως και στις προσπάθειες που έγιναν από άλλους ανθρώπους να πάρουν την ομάδα βρήκαν τοίχο εξαιτίας του συγκεκριμένου ανθρώπου που κρατούσε και δεν άφηνε τις μετοχές. Οι ΠΑΕ λογίζονται ως Ανώνυμες Εταιρείες αλλά δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται μόνο έτσι. Ο Ηρακλής είναι ιδέα, δεν είναι μία ακόμα επιχείρηση. Δεν είναι μία ακόμα απλή εταιρεία...».

Σε κάθε του λέξη είναι σίγουρος για όσα λέει αλλά φαίνεται η στεναχώρια του και ο... πόνος του: «Εγώ το έχω ζήσει αυτό στο... πετσί μου στον Ηρακλή. Ξέρεις τι είναι να σου λένε πως δεν θα παίξεις Super League και να έχεις... χτίσει λιθαράκι λιθαράκι μία ομάδα; Λες δεν γίνεται. Δεν μπορείς να το αποδεχθείς ότι ο Ηρακλής δεν θα παίζει στην πρώτη κατηγορία. Δεν γίνεται. Γι' αυτό και επιμένω και λέω πως η δύναμη του Ηρακλή θα πρέπει να είναι η ενότητά του. Συσπείρωση περισσότερο από ποτέ, αποφασιστικότητα και δράση. Στα δύσκολα ο κόσμος είναι εκεί. Πάντα ακολουθεί. Εγώ το βλέπω ακόμα και τώρα αυτό στον Ηρακλή. Το πόσο δίπλα είναι ο κόσμος. Μάλιστα τώρα στα δύσκολα είναι ακόμα πιο κοντά. Έτσι ο Ηρακλής θα γεννηθεί ξανά από τις στάχτες του. Διότι η ομάδα, ο Οργανισμός Ηρακλής δεν φταίει για τίποτα από όλα αυτά. Οι χειρισμοί συγκεκριμένων ατόμων τον έφεραν εδώ. Δεν είναι αυτό αποτέλεσμα αγωνιστικό».

Ο ίδιος όσο πικραμένος και εάν είναι και τώρα είναι διατεθειμένος να βοηθήσει: «Αυτά δεν πρέπει να τα ρωτάτε. Εννοείται πως ήμουν, είμαι και παραμένω στρατιώτης του Ηρακλή. Πάντα θα είμαι στρατιώτης του Ηρακλή. Όπου χρειαστεί και όπως χρειαστεί. Όπου και όπως μπορώ. Όλοι μαζί να προσπαθήσουμε ξανά ώστε ο Ηρακλής να είναι πάλι εκεί που το ορίζει η ιστορία του. Εγώ όπου κληθώ θα είναι δίπλα στην ομάδα για να συμβάλλω όσο περισσότερο μπορώ. Η ιστορία του Ηρακλή δεν πρέπει να σταματήσει εδώ».

- Θυμητείτε πιο κάτω σε δράση τον Κωφίδη με την φανέλα του Ηρακλή.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα