Οι κορυφαίες "crossover" στιγμές στο ΝΒΑ! (vids)

Οι κορυφαίες "crossover" στιγμές στο ΝΒΑ! (vids)

bet365

Το... I love this game από την άλλη άκρη του Ατλαντικού μπήκε ξανά στην καθημερινότητά μας και το G-Weekend Journal θυμάται τις καλύτερες “σταυρωτές” ντρίμπλες στην ιστορία του ΝΒΑ!

Η “σταυρωτή” ντρίμπλα είναι ο πανωλεθρίαμβος του μπάσκετ! Όλα όσα αντιπροσωπεύει το άθλημα, όλα όσα επιδιώκει, όλα όσα προσφέρει, σε μια κίνηση, σε μια στιγμή... Την ώρα που ο επιθετικός θα προσποιηθεί και θα κινηθεί στην αντίθετη κατεύθυνση απ' αυτή που περιμένει ο αμυντικός, τότε το δίπολο που ορίζει έναν κόσμο ολόκληρο, μια βιομηχανία (θεάματος), τίθεται σε κίνηση.

Η χαρά που συγκρατείται ξεσπά και κύμα ευφορίας πλημμυρίζει τον παίκτη που αποκτά χώρο και πλεονέκτημα έναντι του αντιπάλου του. Η θλίψη ακολουθεί και έχει το ίδιο μέγεθος με το αντίθετο της. Ο αμυντικός ξέρει ότι έχει ηττηθεί και κατά πάσα πιθανότητα έχει καταδικάσει την ομάδα του. Η “σύγκρουση” των δύο κόσμων διαχέεται στις κερκίδες και το κοινό δεν έχει να κάνει τίποτε άλλο από το να θαυμάσει και να λυπηθεί την ίδια στιγμή.

Θαυμασμός για τον δημιουργό και λύπη για τον άτυχο αμυντικό που δεν μπόρεσε να αποτρέψει το αναπόφευκτο. Στο τέλος, όλα οδηγούν στο δέος για την ολοκλήρωση της προσπάθειας και το θάρρος του παίκτη που έκανε ό,τι μπορούσε για να προστατέψει το καλάθι της ομάδας του. Απόηχος όλου αυτού είναι η "θραύση" των αστραγάλων και το σκίρτημα του πλεχτού όταν η μπάλα περνά το καλάθι. Ιδού, οι καλύτερες εκτελέσεις “crossover” στην ιστορία του ΝΒΑ.

Ο Άιβερσον εκθέτει τον Μάικλ Τζόρνταν

Εντάξει, δεν μπορεί να κάνεις αναδρομή στις αξέχαστες “σταυρωτές” και να μην μέσα η συγκεκριμένη. Ο “Answer” τόλμησε να τα βάλει με τον παντοδύναμο “MJ” και να πάρει μια μικρή νίκη. Στις 22 Μαρτίου 1996 ο γκαρντ των Φιλαδέλφεια Σίξερς διέπραξε δύο φορές το... αμάρτημα της βλασφημίας απέναντι στον “Θεό” του μπάσκετ. Πρώτα δοκιμάζοντας τη “σταυρωτή” και μετά εκτελώντας την με όλη την ισχύ της.

Ο Κάιρι Ίρβινγκ “ζαλίζει” τον Μπράντον Νάιτ

Ο Νάιτ θα θυμάται για πολύ καιρό το δίμηνο Φεβρουάριος-Μάρτιος 2013. Πριν τον κάνει... αφίσα ο ΝτεΑντρε Τζόρνταν καρφώνοντας μπροστά του, ο Κάιρι Ίρβινγκ δεν τον λυπήθηκε στο “Rising Stars Challenge” εκείνης της χρονιάς. Οι δυο τους διαγκωνίζονταν για το ποιος είναι ο καλύτερος πόιντ γκαρτν στην τάξη του 2010. Ε, μετά απ' αυτό δεν υπήρχε αμφιβολία για το ποιος είναι το αφεντικό.

Ο Αντόνιο Ντάνιελς στα πατώματα (δύο φορές)

Ο Άλεν Άιβερσον και πάλι στη θέση του θύτη. Ο σούπερ σταρ των Σίξερς βρισκόταν στην ακμή του και κάθε αμυντικός ήταν υποψήφιο θύμα για “σπάσιμο” αστραγάλων. Ε, ο άτυχος Ντάνιελς ένιωσε όλη τη δύναμη της “σταυρωτής” του “Answer” πέφτοντας στο παρκέ! Αναμφίβολα μία από τις καλύτερες “crossover” στιγμές στο ΝΒΑ.

Η μέρα που ο Γιάο θα ήθελε να ξεχάσει

Η στιγμή που ο Γιάο Μινγκ βρέθηκε απέναντι στο Στεφόν Μάρμπερι ήταν σαν να ήθελε η μοίρα να τον τιμωρήσει. Κι ας μην ήξερε τι είχε κάνει λάθος. Πώς να μαρκάρει ο πανύψηλος σέντερ των Ρόκετς τον βραχύσωμο και σβέλτο γκαρντ των Σανς; Αποστολή αυτοκτονίας ήταν και όταν ο “Στάρμπερι” τελείωσε τη “σταυρωτή”, ο Κινέζος μάλλον ήθελε να κάνει τον... Κινέζο, αφού η άγαρμπη πτώση του στο παρκέ πρόσφερε στιγμές γέλιου εις βάρος του.

Ο Πέιτον “παραδίδεται” στον Ουίλιαμς

Ο Τζέισον Ουίλιαμς εξέθεσε ουκ ολίγους αμυντικούς με τη “σταυρωτή” του. Αυτή που έκανε στον αιφνιδιασμό απέναντι στο Γκάρι Πέιτον τις ξεπερνά όλες. Το “γάντι” ήξερε να παίζει άμυνα και να εκμηδενίζει τον παίκτη που είχε απέναντι του. Αυτή τη φορά βρέθηκε στη θέση του θύματος και στο τέλος χαμογέλασε αναγνωρίζοντας την ευφυΐα του Ουίλιαμς.

Ο “Answer” περνά πάνω από τον Λου

Ο Άλεν Άιβερσον ζούσε για να δείχνει “ποιος είναι το αφεντικό”. Στους τελικούς του 2001, στο πρώτο παιχνίδι απέναντι στους Λέικερς, το έκανε με τον πιο εμφατικό τρόπο. Λίγο πριν το τέλος του ματς απομονώνει τον Τάιρον Λου στο “φτερό”. Με ένα γρήγορο βήμα προς τα πίσω (step-back crossover) βρίσκει τον χώρο που θέλει και εκτελεί. Καλάθι. Ο Λου χάνει την ισορροπία του και σωριάζεται μπροστά στον πάγκο της ομάδας του. Τότε, ο Άιβερσον περνά από πάνω του επιδεικτικά. Εκείνη τη βραδιά “πάτησε” τους Λέικερς.

Ο Σνόου παραπατά

Ο Έρικ Σνόου ήταν καλός αμυντικός. Την τελευταία του χρονιά στο ΝΒΑ, το 2008, σε παιχνίδι με τους Μαϊάμι Χιτ βρέθηκε να αμύνεται απέναντι στον Ντουέιν Ουέιντ. Η “σταυρωτή” του “flash” τον έστειλε πεσμένο στο παρκέ και αρκετά μακριά του. Ο Σνόου ισχυρίζεται ότι ο αντίπαλος του τον έσπρωξε, όμως το βίντεο δεν φαίνεται να συμφωνεί μαζί του.

Ο Κάρι “χορεύει” τον Πολ

Ο Στέφεν Κάρι μπορεί να έχει την ικανότητα να βάζει καλάθι από κάθε σημείο του γηπέδου, όμως είναι ο χειρισμός της μπάλας που κάνει τους αντιπάλους να τον... μισούν. Όταν οι Ουόριορς βρήκαν τους Κλίπερς, ο Κρις Πολ κατά τύχη γλύτωσε τους αστραγάλους και τη μέση του. Ο Κάρι τον “χόρεψε” κανονικά και μας έδωσε μία από τις καλύτερες “σταυρωτές”.

Πηγή

-Sports Illustrated

 

Τελευταία Νέα