Τι συνέβη και ο νικητής σταμάτησε να κερδίζει;

Τι συνέβη και ο νικητής σταμάτησε να κερδίζει;

bet365

Πριν ένα χρόνο ήταν ο κυρίαρχος των Grand Slams. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς υποφέρει, καταρρέει και ο κόσμος του τένις αναρωτιέται γιατί... To G-Weekend έχει τις απαντήσεις!

Τζόκοβιτς... τέλος για το 2017. Μια εφιαλτική χρονιά για τον Σέρβο που έκλεισε χωρίς τίτλο και βασανιστικά! Όταν τον Ιούνιο του 2016 κατέκτησε για πρώτη φορά το Γαλλικό Open, κερδίζοντας τον Άντι Μάρει στον τελικό, έγινε ο πρώτος τενίστας μετά τον Ροντ Λέιβερ το 1969 που έχει στην κατοχή του και τα τέσσερα Grand Slam! Bρέθηκε στην κορυφή, ο πλανήτης τον αποθέωνε και όλα έμοιαζαν ονειρικά. Είχε φτάσει τους δώδεκα Major τίτλους, απειλώντας ουσιαστικά το ρεκόρ των Φέντερερ και Ναδάλ. Και ξαφνικά... τέλος! Τα σημάδια ανησυχίας για τους εκατομμύρια φίλους του φάνηκαν τον Νοέμβριο του 2016 στην «O2 Αρένα»! Χωρίς νεύρο στο παιχνίδι του, χωρίς τις τρελές του αντιδράσεις με τις οποίες μας είχε συνηθίσει έδειχνε πως είχε αποδεχθεί τη μοίρα του. Ηττα από τον Μάρεϊ και ο μύθος τοπυ ανίκητου που είχε χτίσει την τελευταία διετία έμπαινε σε κίνδυνο.

Ο τενίστας που... σιχαινόταν το αβίαστο λάθος είναι πλέον εξαιρετικά επιρρεπής σε αυτό, η επιθετικότητα και η αυτοπεποίθηση βρίσκονται σε απόλυτη ύφεση και οι τραυματισμοί διαδοχικοί. Λες και πρόκειται γι άλλον αθλητή... Πριν την κατάρρευση τονίζαμε: «Δεν υπάρχει απλός τρόπος για να περιγράψει κανείς την ομορφιά στον τρόπο του παιχνιδιού του Τζόκοβιτς. Δεν έχει την δεξιοτεχνία του Φέντερερ ούτε την σκληράδα και την ένταση του Ναδάλ, αλλά έχει το κάτι διαφορετικό. Όταν για παράδειγμα η απόδοσή του πέφτει υπάρχει η αίσθηση πως δεν κάνει τίποτα καλά, κάτι που δεν φαίνεται να ισχύει όμως. Ο Τζόκοβιτς είναι ένας ήρωας στο τένις. Ο τρόπος παιχνιδιού του τον έχει οδηγήσει σε αρκετά τρόπαια και σε μεγάλες πορείες. Για άλλον αθλητή οι αποτυχίες και τα σκαμπανεβάσματα θα ήταν καταστροφή. Για τον Τζόκοβιτς όχι».


Όλοι έλεγαν πως ήταν το Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης κι εκεί θα έμενε, ωστόσο ο Σέρβος έκανε δυναμικό come back για να πιάσει κορυφή με τρομερή αντοχή, αξιοπιστία και σταθερότητα. Ο δρόμος του Τζόκοβιτς προς την απόλυτη δόξα δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα και ευκολίες. Ο ίδιος δεν είναι ο τύπος που... σκοτώνει τον αντίπαλο. Μπορεί και παίρνει όμως τις νίκες στην λεπτομέρεια. Από τότε που πήρε το γαλλικό Open και έκανε τις σούπερ επιδόσεις του μετά κατάκτησε μόνο δύο τίτλους και έχασε μέσα σε μία εβδομάδα δύο τουρνουά, κάτι που είχε να γίνει από το 2009.


Μπορεί κανείς να μαντέψει τι έχει προκαλέσει ο αθλητής που συγκρίθηκε συχνά με μια μηχανή να μετατραπεί σε ασυνεπής παίκτη που έχει εμφανιστεί στο προηγούμενο ζευγάρι των slams. Το σώμα του πονάει, αναταραχή στην προσωπική του ζωή, αλλαγή προπονητή... Για έναν άνθρωπο που είναι πασίγνωστος για την εμμονή του πάνω στη διατροφή και τις ρουτίνες του, δεν είναι δύσκολο να δεχτεί κανείς ότι όταν η ζωή του εκτός κορτς άρχισε να στροβιλίζεται, οι επιδόσεις του άρχισαν να κλονίζονται. Ισως όλα να είναι εικασίες. Η αιτία της επιμέρους απόδοσής του τον περασμένο χρόνο θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε. Αλλά, σε κάποιο επίπεδο, αυτό είναι απλό: Τίποτα δεν διαρκεί για πάντα - τουλάχιστον, σχεδόν τίποτα!

Ο αγκώνας, η Σαράποβα και η κατάρρευση!

Το παρακάτω στατιστικό τα λέει όλα: Ο 30χρονος δεν έχει χάσει Grand Slam από το Αυστραλιανό Open του 2005! Μέσα σε 51 σερί τουρνουά, ο Σέρβος έχει γράψει ιστορία! Έχοντας κερδίσει δώδεκα μεγάλες διοργανώσεις από την ηλικία των 30 ετών, είναι ανόητο να αμφισβητήσουμε την ιστορικά επιτυχημένη προσέγγιση του Νόλε στο παιχνίδι. Τι συμβαίνει όμως και ο νικητής σταμάτησε να κερδίζει;

Το πρόβλημα στον αγκώνα είναι σοβαρό και ο ίδιος δηλώνει «Ο αγκώνας μου τραυματίζεται εξαιτίας του υπερβολικού παιχνιδιού και με ενοχλεί συνεχώς όταν σερβίρω όπως και στα forehand. Όλοι οι γιατροί που έχω συμβουλευτεί και όλοι οι ειδικοί που επισκέφτηκα στη Σερβία και σε όλο τον κόσμο συμφώνησαν ότι ο τραυματισμός αυτός απαιτεί ξεκούραση». Για πολλούς ο Νόλε δε σεβάστηκε το σώμα του, ξεπέρασε τα όρια και το πλήρωσε... Ο Τζόκοβιτς δείχνει πως έχει και ψυχολογική κούραση. Είναι ένας βασικός λόγος για τις ήττες του. Σε αντίθεση με τους Φέντερερ και Ναδάλ στις ήττες του έχει ο ίδιος μεγαλύτερη ευθύνη για το πως παίζει και λειτουργεί.

Το.... ρομπότ βραχυκύκλωσε. Κάποιοι είπαν πως η αναταραχή που δημιουργήθηκε στα προσωπικά του τον επηρέασε άσχημα και αγωνιστικά. Η Γέλενα Ρίστιτς πήγε μόνη της διακοπές μετά το «Γουίμπλεντον», ο Νόλε τον περασμένο Μάρτιο βρέθηκε σε μπαρ του Λος Άντζελες με την σταρ του Bollywood Ντιπίκα Παντουκόν. Ο 29χρονος σούπερσταρ μετακόμισε από το Μονακό στο Βελιγράδι.... Σημάδια αναστάτωσης που δεν μπορούσαν να αγνοηθούν. Ισως ο συναισθηματικός του κόσμος να έγινε άνω – κάτω και η καρδιά να βραχυκύκλωσε τον εγκέφαλο.

Υπήρξαν φήμες που έβαζαν τη Μαρία Σαράποβα ανάμεσα στο ζευγάρι, με τους δυο πάντως να έχουν κοινές εμφανίσεις και νωρίτερα από την κατάρρευση, αφού τους συνδέει στενή φιλία. «Δεν είχα ποτέ αμφιβολία ότι εγώ και εσύ θα είμαστε πάντα μαζί. Ευλογημένος που σε έχω στη ζωή μου…» ήταν η ανάρτηση του Τζόκοβιτς που έδειχνε πως η Ρίστιτς ήταν η γυναίκα της ζωής του. Με ή χωρίς τη σύζυγό του στο πλευρό του, ο Σέρβος δεν έδωσε ποτέ καμία μεγάλη παράσταση

 

Τελευταία Νέα