Ροντέο: Το λούνα παρκ-μύθος των '80s! (vid, pics)

Ροντέο: Το λούνα παρκ-μύθος των '80s! (vid, pics)

bet365

To G-Weekend Journal κάνει μια βουτιά στον χρόνο παρουσιάζοντας το θρυλικό λούνα παρκ Ροντέο! To εμβληματικό στέκι που φιλοξένησε στο... ταψί και την μπαλαρίνα εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίους!

Το Ροντέο αποτέλεσε το λούνα παρκ μύθο των Αθηνών. Μπορεί να ξεκίνησε την λειτουργία του στη Λεωφόρο Συγγρού, στο ύψος του Ωνασείου την δεκαετία του '60, ωστόσο έμελλε να ζήσει μεγάλες πιένες όταν μεταφέρθηκε στη δεκαετία του '70 στην παραλιακή και συγκεκριμένα στη Λεωφόρο Ποσειδώνος στο ύψος του Αλίμου.

Ήταν το μέρος που οι Αθηναίοι τιμούσαν κάθε Σαββατοκύριακο με τις οικογένειες τους. Το μποτιλιάρισμα στους γύρω δρόμους αποτελούσε αναγκαίο κακό. Η περιοχή κινούνταν στους ρυθμούς του λούνα παρκ με χιλιάδες κόσμου όλων των ηλικιών να συρρέει διασκεδάζοντας στα ψυχαγωγικά θεάματα αλλά και τις ακραίες για την εποχή δραστηριότητες που ανέβαζαν την αδρεναλίνη στα ύψη.

Ιαχές ενθουσιασμού, χαμόγελα, έντονος φωτισμός, δυνατή μουσική, μαλλί της γριάς, φλερτ και ατελείωτος χαβαλές. Εικόνες μιας άλλης Ελλάδας όπου τα πάντα έμοιαζαν αγνά και αυθεντικά.

Το θρυλικό ταψί, το οποίο στριφογυρνούσε ανεξέλεγκτα με ιλιγγιώδη ταχύτητα αποτελούσε πόλο έλξης για τους επισκέπτες το ροντέο. Εάν γλιστρούσες από την θέση σου, αφού δεν υπήρχαν ζώνες ασφαλείας τότε γινόσουν έρμαιο του μη μπορώντας να βρεις ισορροπία. Όσο γυναίκες φορούσαν μίνι και έχασαν την ισορροπία τους το μετάνιωσαν πικρά!

Υπήρχε ο λαβύρινθος, όπου αν τα έβρισκες σκούρα τότε οι υπάλληλοι του λούνα παρκ αναλάμβαναν να σε οδηγήσουν στην έξοδο, το χταπόδι, οι μαγικοί καθρέφτες, η μπαλαρίνα που δέσποζε μαζί με την ρόδα λόγω τους ύψους τους, το κλασικό τρενάκι του τρόμου, το τελεφερίκ όπου απολάμβανες την βόλτα σου, τα συγκρουόμενα αλλά και η σκοποβολή όπου κέρδιζες αρκουδάκια εάν σημάδευες σωστά!

Ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει και για την ντισκοτέκ «Fiji» που βρισκόταν στο κέντρο των εγκαταστάσεων.

Το Ροντέο έφτασε στην ακμή του στο πρώτο μισό της δεκαετίας του '80, όμως από το 1986 και έπειτα ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση.

Ένα απρόοπτο με την πτώση μιας άτυχης κοπέλας είχε ως συνέπεια να μειωθεί δραματικά η προσέλευση του κοινού καθώς δικαιολογημένα δημιουργήθηκαν αμφιβολίες αναφορικά με τους κανόνες ασφαλείας του λούνα παρκ. Το 1987 μπήκε οριστικά λουκέτο στον χώρο που σημάδεψε τα νιάτα εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων.

Ουκ ολίγες ταινίες γυρίστηκαν στο θρυλικό λούνα παρκ μεταφέροντας με αυτό τον τρόπο στις νεότερες γενιές το κλίμα που επικρατούσε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα «ο Γύρος του Θανάτου», όπου έχουν φιλοξενηθεί πολλά εξωτερικά πλάνα.

Επίσης άρωμα από Ροντέο μπορεί να πάρει κανείς στις ταινίες: «Έξοδος Κινδύνου», «Πανικός στα Σχολεία», «Σατανάδες στα σχολεία», «Λαλάκης ο εισαγώμενος», «Κλαδική εραστών», «Κλεφτρόνι και τζέντλεμαν», «Το μελαχροινάκι», «Κέρατο κομπίνα και λαγωνικά».

Το σήριαλ «Ιερόσυλοι» με τον Θάνατο Λιβαδίτη γυρίστηκε επίσης εκεί, ενώ και η ιστορική ειδησεογραφική εκπομπή «Ρεπόρτερς» στους τίτλους αρχής είχε πλάνα από το Ροντέο.

Καταξίωση το για το αλήστου μνήμης λούνα παρκ αποτέλεσε και η τελική σκηνή της γνωστής ταινίας «Οι Ληστές«, όπου ο Ομάρ Σαρίφ καταδιώκει τον Ζαν Πολ Μπελμοντό στο καρουζέλ του λούνα παρκ!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα