Εμενίκε, στοργή και γκολ!

Εμενίκε, στοργή και γκολ!

bet365

Αν αγαπήσει τον κόουτς θα γίνει ο κορυφαίος του, αν αποθεωθεί από τον κόσμο θα ανταποδώσει με γκολ. Αν όμως ο Εμενίκε δε βρει στοργή στον Πειραιά τι θα συμβεί; Το Face Control έχει απαντήσεις για όλα!

«Θέλω να πω στους φιλάθλους μας ότι είμαι εδώ. Είμαι εδώ για να παίξω και θα δίνω πάντα τον καλύτερο εαυτό μου. Πάντα όταν θα βρίσκομαι στον αγωνιστικό χώρο, θα δίνω τον καλύτερο εαυτό μου. Για τον σύλλογο και για τους φιλάθλους» ήταν τα πρώτα λόγια του Εμάνουελ Εμενίκε και το «κλειδί» βρίσκεται στις σχέσεις του με τους φιλάθλους. Ποιος θα ξεχάσει άλλωστε το ματς με τη Μπεσίκτας τον Μάρτιο του 2015. Μια μεγάλη ευκαιρία χαμένη, αποδοκιμασίες των οπαδών κι εκείνος έβγαλε τη φανέλα του προσπαθώντας να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο. Ενας ευαίσθητος χαρακτήρας που επηρεάζεται ψυχολογικά και σίγουρα στον Ολυμπιακό καλούνται να πάρουν τα μέτρα τους. Ο ήρεμος Εμενίκε είναι δύναμη πυρός, ο ανήσυχος Εμενίκε είναι φιτίλι μέσα στα ερυθρόλευκα αποδυτήρια!

Οι Τούρκοι λένε πως μοιάζει στον Αμοκάτσι, αλλά ο ίδιος ήταν τρελός με τον Ρασίντ Γιεκινί. Αρχισε να παίζει μπάλα όταν είδε για πρώτη φορά το Μουντιάλ του 1994, και ο ταύρος της Καντούνα ήταν το μεγάλο του είδωλο «Τα παπούτσια του Γιεκινί είναι ακόμα πολύ μεγάλα για μένα. Ακόμα δεν έχω κάνει τίποτα. Πρέπει να πετύχω πολλά γκολ για να καταφέρω να κάνω αυτά που προσέφερε αυτός ο θρύλος! Θέλω να φτιάξω ένα μεγαλύτερο όνομα, αλλά θέλει τεράστια δουλειά».

Αλήθεια ποια είναι η ηλικία του Εμενίκε; Η Huber Turk τόνισε πως ο επιθετικός της Καραμπούκσπορ ήταν 31 ετών και όχι 24, όπως ανέφερε το διαβατήριό του. Ο Εμενίκε.. τρελάθηκε και οργισμένος τόνιζε: «Θα κάνω τα πάντα για να τους τιμωρήσω. Είπαν πως ήρθαν στην χώρα με βάρκα, πως πεινούσα, τώρα πως είμαι αρκετά μεγαλύτερο. Θα κινηθώ νομικά για να μην περάσει έτσι...».

Η Τουρκία τον αποθέωσε για τα γκολ του, για τη συμμετοχή του στα πρωταθλήματα της Φενέρμπαχτσε, αλλά τον πλήγωσε αρκετά. Το όνομά του είχε εμπλακεί σε «στήσιμο αγώνων». Η Φενέρ φέρεται να τον είχε πλησιάσει όταν ο τελευταίος έπαιζε στην Καραμπούκ και του ζήτησε να μην παίξει το ίδιο καλά. Μάλιστα, του έταξε μεταγραφή... Ο πρώτος σκόρερ δεν αγωνίστηκε σε αυτό το ματς, ενώ ο τερματοφύλακας Μπουλέντ Αταμάν ισχυρίστηκε ότι ο Εμενίκε δεν είχε πρόβλημα, αλλά δεν έπαιξε λόγω... μεταγραφής. Η Φενέρ δαπάνησε 9 εκατ. ευρώ και τον απέκτησε. Πριν κοπάσουν τα χαμόγελα, βρέθηκε στο τμήμα για την υπόθεση των στημένων αγώνων, ωστόσο αθωώθηκε! Η Φενέρ τιμωρήθηκε, αλλά πούλησε τον παίκτη στη Σπαρτάκ για 10 εκατ. ευρώ!

Η Ρωσία δεν ήταν το πιο φιλόξενο μέρος για τον Εμενίκε! Ο ίδιος δεν ξεχνά τις ρατσιστικές αντιδράσεις των οπαδών της Ντιναμό Μόσχας. Αντέδρασε με χειρονομία και η Ομοσπονδία τον... τιμώρησε με 17.000 δολάρια προκαλώντας την οργή του Κάρπιν που δεν τιμώρησε ποτέ τους οπαδούς της Ντιναμό! Ο Νιγηριανός πανηγύρισε το γκολ κόντρα στη Ζενίτ χτυπώντας τις φλέβες στο χέρι του. Ο διαιτητής το ερμήνευσε αλλιώς και του έδειξε κόκκινη κάρτα. Το είχε κάνει και ο Σαμουέλ Ετό στον τελικό του Champions League. Ο ίδιος τόνισε πως το έκανε για να ευχαριστήσει τους γονείς του για το αίμα που του έδωσαν!

«Παίζει πάντα σύμφωνα με τα... θέλω και τις αξιώσεις του προπονητή του. Αν ταιριάξει στη «χημεία» με έναν τεχνικό τότε θα είναι πετυχημένος διότι έχει μεγάλη ικανότητα και πολλές προοπτικές. Είναι ένας ταλαντούχος παίκτης με θέματα όμως νοοτροπίας και αντίληψης κάποιες φορές. Κάποιες φορές κάνει σαν... παιδί. Πρέπει λοιπόν να έχει καλή... σύνδεση με τον προπονητή του. Για παράδειγμα. Λάτρευε τον Κοτσαμάν και τον Γιανάλ. Πήρε πρωτάθλημα με τον Γιανάλ και η πιο καλή του σεζόν στην Φενέρ ήταν το 2013 - 2014. Έχει επίσης καλή κίνηση, δυνατό βηματισμό και δύναμη αλλά και ακρίβεια στο γκολ. Εάν είναι καλά και νιώθει άνετα σε έναν σύλλογο θα πάει πάρα πολύ καλά» τονίζει ο αρθρογράφος της Hurriyet, Kοράι Ντουρκάλ.

«Η μητέρα μου άρχισε να μου λέει πώς ήθελε να την κάνω υπερήφανη όταν άρχισα να παίζω ως επαγγελματίας παίκτης λόγω της αγάπης που έχει για την Εθνική. Τα κατάφερα, αλλά θα κάνω τα πάντα για να γίνω ο ηγέτης της» τόνισε ο Εμενίκε, μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής στις αρχές του 2013. Είχε πετύχει 4 γκολ και ήταν ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης. Ωστόσο, το μέλλον δεν ήταν στρωμένο με ροδοπέταλα... Οι σχέσεις του με τον Στέφεν Κέσι στο... κόκκινο, η Ομοσπονδία τάχθηκε στο πλευρό του Ομοσπονδιακού και ο Εμενίκε επέστρεψε έπειτα από τέσσερις μήνες. Ηταν το πρώτο χτύπημα...

Τι και αν ο έμπειρος φορ έστειλε την ομάδα του στα τελικά του Μουντιάλ στη Βραζιλία (δυο ασίστ), ο Κέσι τον κατηγόρησε λίγους μήνες αργότερα πως κάνει άνω - κάτω τα αποδυτήρια της ομάδας. «Στεναχωρήθηκα, ήταν απαράδεκτο αυτό που έκανε. Αισθάνομαι την ομάδα οικογένεια, κι αυτός λέει πως δημιουργώ προβλήματα...». Ο Εμενίκε δεν άντεξε και στις 20 Οκτωβρίου του 2015 ανακοίνωσε το τέλος «Βάζω τέλος στην καριέρα μου, το κάνω χάρη της ειρήνης...».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα