Περτισάου, η... Ίμπιζα των Αυστριακών! (pics, vids)

Δημήτρης Τομαράς
Περτισάου, η... Ίμπιζα των Αυστριακών! (pics, vids)

bet365

Το G-Weekend βρέθηκε και σας παρουσιάζει το πανέμορφο Περτισάου και τη λίμνη Ασένσι με τα πεντακάθαρα νερά σε ένα μέρος που θυμίζει... Ίμπιζα αλλά δίχως την ξέφρενη διασκέδαση.

Από επιλογές ότι μπορεί να φανταστεί κανείς. Καλό και ποιοτικό φαγητό, ωραία νερά για μπάνιο και κάθε άλλου είδους δραστηριότητα αλλά και συνδυασμός με βουνό.

Το Περτισάου δέχεται κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες καθώς τους προσφέρει την δυνατότητα για εξαιρετικά ποιοτικές διακοπές, καλό μπάνιο, περίπατο και ότι άλλο θελήσουν. Ακόμα και εστιατόρια και μικρά μπαρ που έχουν φτιαχτεί ουσιαστικά πάνω στις όχθες της λίμνης Ασένσι.

Κυριολεκτικά δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από άλλες πολυδιαφημισμένες περιοχές στην Ευρώπη όπως η Ίμπιζα. Ξέφρενα πάρτι και... πιώμα μέχρι πρωίας βέβαια δεν θα βρείτε εκεί.

Μία χαρακτηριστική ιστορία είναι του Ρωμαίου Αυτοκράτορα Μαξιμιλιανού που το είχε ως θέρετρο. Ο Μαξιμιλιανός πήγαινε εκεί για ξεκούραση αλλά και για να γίνει καλά. Να θεραπευτεί από τραύματά του. Υπάρχει και η τοπική ιστορία με τον γίγαντα Τίρσους που αναφέρεται πως σκότωσε τον φίλο του γίγαντα Χάιμον.

Οι ντόπιοι διηγούνται πως το πετρέλαιο που βγαίνει από τους βράχους των βουνών Καρβέντελ που υπάρχουν στην περιοχή είναι στην ουσία το αίμα από τον Τίρσους όταν πληγώθηκε στην μάχη του με τον Χάιμον. Το πετρέλαιο έχει ανακαλυφθεί και βγαίνει από το Περτισάου τα τελευταία 100 χρόνια. Από το πετρέλαιο αυτό φτιάχνεται μέχρι και σήμερα μία κρέμα για εγκαύματα και προβλήματα στο δέρμα.

Η περιοχή λοιπόν λόγω των βουνών έχει και ορυκτό πλούτο και πετρέλαιο. Για τον λόγο αυτό υπάρχει το Βίταλμπεργκ που μπορείτε να δείτε στην Gallery, που είναι κάτι σαν σήμα κατατεθέν της περιοχής για τις θεραπευτικές ιδιότητες του πετρελαίου του βουνού. Το Περτισάου έχει πανέμορφες διαδρομές μέσα από δάση, βουνό και φυσικά την λίμνη. Είναι ο απόλυτος καλοκαιρινός προορισμός και αξίζει πραγματικά να το επισκεφθείτε. Πιο κάτω δείτε και βίντεο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα