Ραβασάκι απ' τον πλανήτη της ρακέτας (pics, vid)

Ραβασάκι απ' τον πλανήτη της ρακέτας (pics, vid)

bet365

O Ρότζερ Φέντερερ θα αγωνιστεί στο αγαπημένο του Γουίμπλεντον (3-16/7) και το Gazzetta Weekend Journal γράφει για τον μεγάλο Ελβετό που θα κυνηγήσει το 19ο θαύμα του.

Στον τέταρτο γύρο του Γουίμπλεντον το 2001, ο Πιτ Σάμπρας βρήκε στον δρόμο του για την πέμπτη συνεχόμενη κατάκτηση ένα παιδαρέλι 19 Μαΐων. Και ο μικρός τον απέκλεισε, πριν ο Σάμπρας ισοφαρίσει το ρεκόρ του Μπγιορν Μποργκ με τις πέντε συνεχόμενες κατακτήσεις του λονδρέζικου γκραν σλαμ που είχε ο Σουηδός από το 1976 έως το 1980.

Και φαινόταν ότι το ρεκόρ θα κρατούσε για πολλά χρόνια. Ο μικρός, ειρήσθω εν παρόδω, ονομαζόταν Ρότζερ Φέντερερ. Ονομάζεται Ρότζερ Φέντερερ. Απλώς, τώρα, δεν είναι μικρός. Είναι μεγάλος. Ενδεχομένως, ο μεγαλύτερος όλων. Ο Μποργκ δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι το ρεκόρ του θα ισοφαριζόταν τα επόμενα χρόνια από εκείνον τον πιτσιρικά.

Αλλά, «αν ήθελα κάποιον να το κάνει θα ήθελα να είναι αυτός. Δεν κρατάω άσχημα συναισθήματα», τόνισε ο θρυλικός Σουηδός, που βρέθηκε στο Central Court του Γουίμπλεντον το 2007 σε μια από τις πιο σημαντικές ημέρες της ζωής του. Σε μια από τις πιο σημαντικές μέρες για την ιστορία του τένις. Σε μια από τις πιο σημαντικές στιγμές στην καριέρα του Ρότζερ Φέντερερ.

«Το να τον βλέπω εδώ δίπλα μου, είναι, κατά τη δική μου γνώμη, σπουδαίο», είπε ο άλλοτε ισόβιος νικητής του Γουίμπλεντον και συμπλήρωσε: «Με κάνει να αισθάνομαι λίγο πιο περήφανος για τον εαυτό μου». Το Γουίμπλεντον, λοιπόν, έμοιαζε με απόρθητο κάστρο για τον Φέντερερ, κατακτώντας για πέμπτη συνεχόμενη φορά τον τίτλο σε έναν σπουδαίο τελικό, όταν έκαμψε την αντίσταση του Ράφα Ναδάλ.

Ο Μποργκ πήρε το πέμπτο συνεχόμενο γκραν σλαμ του Λονδίνου το 1980 κερδίζοντας τον Τζον ΜάκΕνρο με 3-2 σετ σε έναν απίθανο τελικό. Ο Ρότζερ Φέντερερ επανέλαβε τον άθλο του Σουηδού κερδίζοντας στον τελικό τον Ναδάλ με 3-2 σετ, σε ένα έπος 3 ωρών και 45 λεπτών!

Το 1981, ο Μποργκ έχασε με 3-2 σετ από τον ΜάκΕνρο και δεν κατάφερε να φθάσει στην έκτη συνεχόμενη κατάκτηση. Το 2008 η ιστορία επαναλήφθηκε αφού ο Ναδάλ κέρδισε τον Φέντερερ στα 5 σετ, σε έναν από τους καλύτερους αγώνες τένις όλων των εποχών, σπάζοντας έτσι το σερί των πέντε τίτλων του Ελβετού.

«Δεν ξέρω μέχρι πότε θα μπορώ να παίζω, το θέμα είναι ότι έχω τη φυσική και τη διανοητική κατάσταση που μπορεί να με κρατήσει σε υψηλό επίπεδο για πολλά χρόνια ακόμα» υπερθεμάτιζε ο… άτιμος ποιητής της ρακέτας που τη στριφογυρνά και φτιάχνει τα μαλλιά του πριν από κάθε σερβίς, λες και αυτή η προετοιμασία είναι ιεροτελεστία!

Ο Ρότζερ Φέντερερ που σηκώνει ελαφρά το πόδι για να κάνει το backhand, που δεν διστάζει να ανέβει στο φιλέ και να βασανίσει από εκεί τον αντίπαλο, είναι μοναδικός. Ένας μοναδικός τενίστας, που στη χώρα του έγινε γραμματόσημο ενώ όταν αποσυρθεί από το τένις είναι βέβαιο ότι το μεγαλύτερο και πιο ωραίο κορτ στην Ελβετία θα πάρει το όνομά του.

«Αν δεν καταφέρω να πάρω τα περισσότερα γκραν σλαμ ή να κάνω πολλά ρεκόρ στο τένις δεν σημαίνει ότι δεν έχω καταφέρει τίποτα». Για έναν άνθρωπο που, σε αναλογία, παίζει όπως έγραφε ο Όσκαρ Ουάιλντ, όπως μελοποιούσε ο Μπετόβεν, όπως πυγμαχούσε ο Μοχάμεντ Αλί, όπως έπινε ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, μόνο η εικόνα του να πετάει στο ball boy με τη ρακέτα το ένα από τα τρία μπαλάκια, του να βάζει στην τσέπη του το δεύτερο και να εκτελεί το σερβίς με τόση ακρίβεια πάνω στις γραμμές, τον κάνει μοναδικό σε εκείνους που η ελευθερία έκφρασης είναι προτεραιότητα. Χωρίς αγκομαχητά.

Η δική του ποίηση, απλώνεται απανταχού των κορτ του πλανήτη. Και του προσδίδει την αναγνωρισιμότητα ως θεσπέσιας ύπαρξης στον χωροχρόνο του πλανήτη της ρακέτας.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

  • Tags:
 

Τελευταία Νέα