Τα πλέι οφ ανήκουν στον “LBJ” (vids)!

Τα πλέι οφ ανήκουν στον “LBJ” (vids)!

bet365

Η ώρα της «απόλυτης αλήθειας» έφτασε στο ΝΒΑ και το Weekend γράφει για τον τεράστιο ΛεΜπρον Τζέιμς που ανεβάζει στροφές στην post season και μόνο ο κακός του εαυτός μπορεί να τον σταματήσει.

Το πρόσωπο των φετινών πλέι οφ του ΝΒΑ είναι ο ΛεΜπρον Τζέιμς. Όποιος έχει αντίρρηση ας το ξανασκεφτεί. Και επειδή τα λόγια είναι φτωχά μπροστά στα κατορθώματα του, διαβάστε τι έχει κάνει στην ποστ σίζον: 32.5 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 1.4 μπλοκ, 2.2 κλεψίματα σε 40.9 λεπτά. Ε, μετά απ’ αυτό αν υπάρχουν ακόμη ενστάσεις, τότε απλά είστε αρνητές της πραγματικότητας. Ο “Βασιλιάς” έχει πάρει φόρα και δεν ορρωδεί προ ουδενός. Μάλιστα, αυτή την περίοδο είναι που βγάζει τον καλύτερο του εαυτό αποδεικνύοντας γιατί δικαίως τον συγκρίνουν με τον Μάικλ Τζόρνταν. Στη λίστα που ακολουθεί παρουσιάζουμε τις δέκα μοναδικές στιγμές του στα πλέι οφ. Οι τελικοί έχουν ξεκινήσει. Λέτε να προσθέσουμε κι άλλες;

10. Προημιτελικά Ανατολής, 4ος αγώνας, 2010, απέναντι στους Μπουλς

Ο ΛεΜπρον έκανε ασύλληπτα πράγματα σε εκείνη τη σειρά, απέναντι μάλιστα στον ακμαίο, τότε, Ντέρικ Ρόουζ. Ο “Βασιλιάς” στον 4ο αγώνα προσέφερε θέαμα και ουσία προς τέρψη όσων των παρακολουθούσαν. Τελείωσε με τριπλ-νταμπλ έχοντας 37 πόντους, 12 ριμπάουντ και 11 ασίστ και 6/9 τρίποντα. Οι Καβαλίερς κέρδισαν τη σειρά, αλλά ηττήθηκαν στην επόμενη φάση από τους Σέλτικς.

9. Τελικοί Ανατολής, 3ος αγώνας, 2015, απέναντι στους Χοκς

Οι Χοκς έρχονταν από την καλύτερη τους σεζόν στην κανονική περίοδο και πολλοί πίστευαν ότι μπορούσαν να απειλήσουν τους Καβαλίερς. Ήταν η πρώτη εμφάνιση των “ιπποτών” στους τελικούς μετά την επιστροφή του ΛεΜπρον από το Μαϊάμι. Αποδείχθηκε ότι τα “γεράκια” δεν είχαν ποτέ ελπίδα... Ο “LBJ” στο συγκεκριμένο παιχνίδι είχε 37 πόντους, 18 ριμπάουντ και 13 ασίστ. Η σειρά τελείωσε με “σκούπισμα” των Χοκς.

8. Ημιτελικοί Ανατολής, 4ος αγώνας, 2014, απέναντι στους Νετς

Οι Νετς είχαν “φτιάξει” ένα πολύ ωραίο αφήγημα σε εκείνα τα πλέι οφ. Με κάποιο τρόπο είχαν καταφέρει να “σκουπίσουν” τους Χιτ στην κανονική περίοδο και άφηναν να εννοηθεί ότι θα κάνουν κάτι ανάλογο στην ποστ σίζον. Η απάντηση ήταν “όχι”. Κατηγορηματική άρνηση με τον ΛεΜπρον μπροστάρη. Το 4ο ματς της σειράς ήταν και το καλύτερο του “Βασιλιά” αφού τελείωσε την αναμέτρηση με 49 πόντους με 16/24 σουτ. Φυσικά οι Χιτ πήραν τη σειρά.

7. Προημιτελικά Ανατολής, 5ος αγώνας, 2006, απέναντι στους Ουίζαρντς

Η πρώτη φορά που όλοι -θαυμαστές και μη- κατάλαβαν ότι ο “LBJ” είναι έτοιμος για μεγάλα πράγματα. Τα πλέι οφ είναι το πεδίο όπου κρίνονται πραγματικά όσο θέλουν γίνουν σούπερ σταρ. Στον τρίτο αγώνα με λέι απ έδωσε τη νίκη στους Καβαλίερς. Το επανέλαβε και στο εν λόγω παιχνίδι το οποίο ολοκλήρωσε με 45 πόντους, 7 ριμπάουντ, 6 ασίστ.

6. Τελικοί Ανατολής, 2ος αγώνας, 2009, απέναντι στους Μάτζικ

Η λίστα θα ήταν λειψή χωρίς αυτή την αξέχαστη στιγμή του ΛεΜπρον. Οι Καβς είχαν χάσει το πρώτο παιχνίδι και ήταν πολύ κοντά στο 0-2. Ωστόσο, ενώ έμενε ένα δευτερόλεπτο και οι Καβαλίερς έχαναν 95-93, πήραν την μπάλα από την επαναφορά, δεν το σκέφτηκε και πολύ, σηκώθηκε για τρεις και... οι Μάτζικ στο καναβάτσο. Ισοφάριση και πανηγύρια, τα οποία όμως κράτησαν λίγο, μια και η σειρά πήγε στην ομάδα του Ορλάντο.

5. Τελικοί Ανατολής, 1ος αγώνας, 2013, απέναντι στους Πέισερς

Οι Πέισερς είναι για τον ΛεΜπρον ό,τι ήταν για τον Τζόρνταν οι Νικς. Για κάποιον λόγο έπρεπε κάτι να αποδείξει απέναντι τους και όταν υπάρχει κίνητρο, ο “LBJ” θα κάνει κάτι μεγάλο. Σε εκείνο το ματς ο Πολ Τζορτζ, αντίπαλο δέος, τελείωσε με 27 πόντους και 5 ριμπάουντ. Ο ΛεΜπρον, με τη φανέλα των Χιτ, “απάντησε” με 30 πόντους, 10 ριμπάουντ, 10 ασίστ και το καλάθι που έδωσε τη νίκη στην ομάδα του. Η σειρά πήγε μέχρι το 7ο παιχνίδι με το Μαϊάμι να κερδίσει 4-3.

4. Τελικοί ΝΒΑ, 6ος αγώνας, 2013, απέναντι στους Σπερς

Το Σαν Αντόνιο προηγείται 3-2 και το Μαϊάμι είναι στα σχοινιά. Κυριολεκτικά, αφού οι υπάλληλοι ασφαλείας του γηπέδου των Σπερς είχαν ασφαλίσει περιμετρικά τον χώρο για να μην εισβάλλουν οι φίλοι των Τεξανών σε περίπτωση που κέρδιζαν. Για να είμαστε, βέβαια, δίκαιοι, ήταν ο Ρέι Άλεν που έστειλε τη σειρά σε 7ο παιχνίδι, όμως ο ΛεΜπρον τελείωσε με 32 πόντους, 11 ριμπάουντ, 10 ασίστ.

3. Τελικοί ΝΒΑ, 5ος αγώνας, 2016, απέναντι στους Ουόριορς

Ο αγώνας που έμελλε να καθορίσει τη μοίρα των περσινών τελικών. Οι Καβαλίερς σχεδόν είχαν ακουμπήσει στο καναβάτσο. Οι Ουόριορς προηγούνταν 3-1 και άγγιζαν το τρόπαιο. Ο ΛεΜπρον ήταν αποφασισμένος και το βλέμμα του τα έλεγε όλα. Η τύχη ήταν το μέρος των Καβς, αφού ο Ντρέιμοντ Γκριν, βασικό γρανάζι των “πολεμιστών”, είχε αποβληθεί για τον 5ο αγώνα. Ο “Βασιλιάς” το εκμεταλλεύτηκε και ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 41 πόντους, 16 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 3 κλεψίματα. Νίκη για τους “ιππότες” και στο τέλος ανατροπή και πρωτάθλημα.

2. Τελικοί Ανατολής, 6ος αγώνας, 2012, απέναντι στους Σέλτικς

Οι Σέλτικς δεν είναι ένας τυχαίος αντίπαλος στην πορεία του ΛεΜπρον. Ο αποκλεισμός των Καβαλίερς στον 2ο γύρο των πλέι οφ του 2010, ήταν η αφορμή για να πάρει τη μεγάλη απόφαση ο Τζέιμς και να μετακομίσει στο Μαϊάμι. Το 2012 αντιμετώπιζε κάτι αντίστοιχο. Οι “Κέλτες” ήταν μπροστά με 3-2 και ετοιμάζονταν για το τελειωτικό χτύπημα στους Χιτ. Ο “LBJ” όμως είχε άλλη γνώμη και την εξέφρασε με τον καλύτερο τρόπο: 45 πόντοι, 15 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Η σειρά θα πήγαινε στα εφτά παιχνίδια και οι Χιτ θα κατέληγαν στην κορυφή του ΝΒΑ.

1. Τελικοί Ανατολής, 5ος αγώνας, 2007, απέναντι στους Πίστονς

Ο αγώνας πέρασμα του ΛεΜπρον από το στάδιο του πολύ καλού παίκτη, σε αυτό του σούπερ σταρ-ηγέτη. Όπως και ο Τζόρνταν στις αρχές των 90's, έτσι κι αυτός έπρεπε να κάνει στην άκρη το εμπόδιο “Ντιτρόιτ Πίστονς” για να φτάσει στο επόμενο επίπεδο. Η σειρά ήταν ισόπαλη (2-2) και ο ΛεΜπρον ήταν αποφασισμένος να δώσει μια αξέχαστη παράσταση. Τελείωσε τον αγώνα με 48 πόντους, 9 ριμπάουντ, 7 ασίστ. Μάλιστα, στην τελευταία περίοδο σημείωσε 25 σερί πόντους! Οι Καβαλίερς θα πήγαιναν στους τελικούς του ΝΒΑ για πρώτη φορά και θα ανήκαν στις νέες δυνάμεις της λίγκας.

Πηγή

-uproxx.com

 

Τελευταία Νέα