ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: O «Μικρός Ήρως» γυρίζει και σας... χαρίζει!

Gazzetta team
gazzetta default image fallback

bet365

«Που είσαι τώρα και σ' έχω χάσει μικρέ μου ήρωα, Γιώργο Θαλάσση» τραγουδούσε με μοναδικό τρόπο ο αείμνηστος Λουκιανός Κηλαηδόνης! Ο «Μικρός Ήρως» και η παρέα του είναι ξανά εδώ και 5 τυχεροί αναγνώστες του G-Weekend θα απολαύσουν τις νέες περιπέτειές του.

Στις περασμένες δεκαετίες υπήρξε ένα σύμβολο ηρωισμού, μαχητικότητας και αυταπάρνησης. Ο Γιώργος Θαλάσσης, η Κατερίνα και ο θρυλικός Σπίθας μεγάλωσαν και ενέπνευσαν με τις περιπέτειές τους ολόκληρες γενιές. Αυτή η αλησμόνητη παρέα είναι ξανά εδώ...

ΠΕΝΤΕ ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ G-WEEKEND ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ στο τέλος του κειμένου και θα κερδίσουν από ένα βιβλίο, θα μπορέσουν πρώτοι να δουν και να διαβάσουν τις νέες ιστορίες των τριών θρυλικών παιδιών.

Σε μια εποχή που έτσι κι αλλιώς η ανάγκη για ηρωικές ενέργειες και ανθρώπους-σύμβολα είναι απαραίτητη. Ο «Μικρός Ήρως» επιστρέφει και όπως αναφέρουν οι... εμπνευστές του ζητούμενο είναι «να ξαναζωντανέψει μια από τις πιο αθώες και σημαδιακές εποχές των παιδικών μας χρόνων! Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι».

Σε άλλες, μακρινές εποχές, το ’50 και ’60, το θρυλικό περιοδικό κατάφερε να κυριαρχήσει και να παραμείνει έως τις μέρες μας εμβληματικό σημείο αναφοράς από τους πρώτους αναγνώστες του, καθώς αφηγούνταν τους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για τη Λευτεριά στην Κατοχή και την Αντίσταση, μέσα από τις ηρωικές περιπέτειες μιας ομάδας παιδιών.

Το βιβλίο που κυκλοφορεί αποτελεί κι ένα είδος αφιέρωμα στον «Μικρό Ήρωα» των 798 τευχών και τον συγγραφέα του, τον Στέλιο Ανεμοδουρά (1917 – 2000), με αφορμή την φετινή επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννησή του.

«Ο ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΣ - Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ!» αποτελείται από πέντε καινούργιες αυτοτελείς ιστορίες του Μικρού Ήρωα από τα χρόνια της Κατοχής και της Αντίστασης, με τους ίδιους πρωταγωνιστές τον Γιώργο Θαλάσση, την Κατερίνα και τον Σπίθα. Πέρα από την ομώνυμη ιστορία, το βιβλίο περιέχει άλλες τέσσερις περιπέτειες:

-Το Μυστικό του Κόνδορα

-Ποιος είναι ο Θαλής;

-Ο Ήρωας του Νερέτβα

-Οι Τρεις Λόγχες

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν σε ειδικό signing event οι δημιουργοί του, ο συγγραφέας Γιώργος Βλάχος και ο εικονογράφος Κώστας Φραγκιαδάκης, καθώς και ο γνωστός βιβλιοκριτικός Πάνος Τουρλής. Η παρουσίαση έχει προγραμματιστεί για τις 27 Μαΐου στις 8:00 μ.μ. στη Λέσχη Φίλων Κόμικς (Ιερά Οδός 14, Αθήνα), στα πλαίσια του μήνα «ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΣ».

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΣ: τηλ. 210-8983824, site: www.mikrosiros.gr

ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΚΟΜΙΚΣ: τηλ. 210-3318168, site: www.lefik.gr

 

Τελευταία Νέα