Κάτι περισσότερο από 90 λεπτά! (vids)

Κάτι περισσότερο από 90 λεπτά! (vids)

Κάτι περισσότερο από 90 λεπτά! (vids)

bet365

«Το ποδόσφαιρο είναι μόνο η αφορμή» και ο ΠΑΟΚ ανέκαθεν ήταν ένας σύλλογος με μεγάλη δύναμη ευθύνης, μνήμης, ιστορικής συνέχειας και προοπτικής. Ιδού, λοιπόν, το έργο του εκτός των γραμμών...

«Δεν πρέπει να νιώθουμε περήφανοι για την βοήθειά μας, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να μην ξεχνάμε ποτέ την «προσφυγική» μας ιστορία». Στον ΠΑΟΚ έχουν πάρει τα λόγια του Ιβάν Σαββίδη και τα κάνουν πράξη. Μεταδίδοντας το μήνυμα της αλληλεγγύης και της συμπαράστασης με τον καλύτερο τρόπο. Με έργα και όχι με λόγια. Σε μία εντυπωσιακή διείσδυση του στην κοινωνία. Γι’ αυτό η ανάγκη βοήθειας και στήριξης προς τους συνανθρώπους μας είναι πιο δεδομένη από ποτέ και για την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ, μέσω του PAOK Action, αποτελεί φιλοσοφία και στάση ζωής.

Το 2011 ο διεθνής οργανισμός «RESPONSIBAL» αξιολόγησε την ομάδα της Θεσσαλονίκης ως έναν από τους κορυφαίους επαγγελματικούς συλλόγους στην Ευρώπη αναφορικά με τη φιλοσοφία κοινωνικής προσφοράς και τις ενέργειες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που διοργανώνει!

Όμως, τα δύο τελευταία χρόνια οι «ασπρόμαυροι» έχουν κάνει άλματα στην προσφορά και στην αλληλεγγύη, αγκαλιάζοντας με δεκάδες δράσεις τους ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας. Τον Σεπτέμβριο του 2016 η ΠΑΕ ΠΑΟΚ & το PAOK Action ήταν ανάμεσα στα 10 καλύτερα προγράμματα Κοινωνικής Ευθύνης στην Ευρώπη και το πρόγραμμα «Football Unites» προκρίθηκε στις 10 καλύτερες, από τις 48 συνολικά, παρουσιάσεις φακέλου κοινωνικής ευθύνης, σε επίπεδο συλλόγων, της ECA (European Club Association).

O ΠΑΟΚ και το PAOK Action βρίσκονται δίπλα σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη βοήθειας και υποστήριξης. Κοντά σε ανθρώπους που έζησαν πραγματικές μάχες, πολέμους κι αναγκάστηκαν με τις οικογένειές τους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους φτάνοντας χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά στην αναζήτηση ενός καλύτερο αύριο. Με ποιο τρόπο; Είτε με τις επισκέψεις στις κοντινές δομές Προσφύγων, είτε με την παροχή είδη ρουχισμού και πρώτης ανάγκης.

Ο κ. Αναστάσιος Οσιπίδης, στρατηγικός σύμβουλος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του PAOK Action, έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας την συγκεκριμένη αποστολή, που παραμένει πολύ ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων του Ιβάν Σαββίδη. Παράλληλα, ένα πολύ μεγάλο κομμάτι ανθρώπινου δυναμικού της ΠΑΕ, βετεράνοι ποδοσφαιριστές, στελέχη, υπάλληλοι, καλύπτουν όλες αυτές τις δράσεις, που αποτελούν σημείο αναφοράς για τον κόσμο της ομάδας.

Οι εικόνες με προσφυγόπουλα στις κερκίδες της Τούμπας έκαναν το γύρο του κόσμου, αλλά μη φανταστείτε, ότι είναι η μοναδική δράση που έχει αγκαλιάσει και υλοποιεί ο ΠΑΟΚ το τελευταίο χρονικό διάστημα. Μέσα στην τελευταία διετία οι εκδηλώσεις κοινωνικού χαρακτήρα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ασπρόμαυρης καθημερινότητας. Γιατί, όπως λένε οι άνθρωποι του, «για τον ΠΑΟΚ η κοινωνική ευθύνη δεν είναι επιλογή, είναι υποχρέωση»!

Σε κάθε εντός έδρας αγώνα, εδώ και τέσσερα χρόνια, προσφέρεται μέρος των εσόδων για την οικονομική ενίσχυση παιδιών με πρόβλημα υγείας. Πάντα ο πρώτος εντός έδρας αγώνας του «Δικεφάλου» είναι αφιερωμένος στον Παντελή Κυριακίδη, τον νεαρό ποδοσφαιριστή των τμημάτων υποδομής και ανάπτυξης της ομάδας, που έπεσε θύμα τροχαίου και τα τελευταία χρόνια παραμένει καθηλωμένος στο κρεβάτι σε άγρυπνο κώμα. Το PAOK Action έχει βοηθήσει περισσότερα από 60 παιδιά δίνοντάς τους μια μικρή, αλλά σημαντική ανάσα στον άδικο, καθημερινό αγώνα τους για τη ζωή.

Παράλληλα, ο «Δικέφαλος» στέκεται δίπλα στα παιδιά, που του έχουν ανάγκη, κάνοντας πραγματικότητα την επιθυμία τους να δουν από κοντά τους αγαπημένους τους ποδοσφαιριστές. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του μικρού Γιώργου, που τον Ιανουάριο βρέθηκε στην Τούμπα και παρακολούθησε μια προπόνηση της αγαπημένης του ομάδας και τον αγώνα με το Λεβαδειακό.

Από τα τρία του χρόνια έπασχε από νεοπλασματική ασθένεια που επηρέασε την κίνησή του και την ομιλία του. Δεν το βάζει, όμως, κάτω και δίνει καθημερινό αγώνα με φυσιοθεραπείες, εργοθεραπείες και λογοθεραπείες, αλλά αυτό που κάνει την μεγάλη διαφορά είναι η ψυχολογική στήριξη. Κι εκεί τον βόηθησε ο ΠΑΟΚ, που έκανε πράξη την επιθυμία του, ν’ αποκτήσει τον δικό του σκύλο «σωματοφύλακα». Ένα ειδικά εκπαιδευμένο τετράποδο συνοδό που θα φορά ειδικό σαμάρι ισορροπίας, το οποίο θα βοηθά και θα στηρίζει τον Γιώργο στην προσπάθειά του να κινείται και να περπατά με μεγαλύτερη ασφάλεια και παράλληλα θα του κρατά συντροφιά.

Μια εκπαιδευτικός διακρίνοντας το πάθος δύο μικρών παιδιών, του Γιώργου και του Σταύρου, για τον ΠΑΟΚ τους πήγε ένα πρωί Σαββάτου στην Τούμπα και έζησαν για λίγο το μύθο της δίπλα στα ινδάλματά τους.

Εκτός από την Τράπεζα Αίματος και τις επισκέψεις σε διάφορα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, με απόφαση του Ιβάν Σαββίδη η ΠΑΕ ΠΑΟΚ χρηματοδοτεί και στέκεται δίπλα στη Παιδοογκολογική Κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, συνεχίζοντας το έργο του αείμνηστου Γιώργου Παντελάκη για ένα καλύτερο μέλλον. Τρεις γιατροί προσφέρουν καθημερινά τις υπηρεσίες τους στα μικρά παιδιά που δίνουν την δική τους μάχη με την επάρατη νόσο.

Ολόκληρη την σεζόν 2016-2017 η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στηρίζει τον Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος. Είναι δίπλα σε παιδιά – γεννημένα νικητές και μαθημένα στα δύσκολα. Στον αγώνα με την ΑΕΚ συνόδευαν τους ποδοσφαιριστές, τα Χριστούγεννα είπαν τα κάλαντα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο και στον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, ενώ η ομάδα ανέλαβε Χρυσός Χορηγός στην Εβδομάδα Εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down.

Η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ συμμετέχει στις κοινωνικές καμπάνιες – No To Racism FARE της UEFA και της Super League, στέκεται δίπλα σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, στηρίζοντας, σε συνεργασία με τον ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, ενέργειες όπως η ενταγμένη εδώ καιέξι χρόνια στα γενέθλια του συλλόγου, συγκέντρωση τροφίμωνκάθε Απρίλιο.

Σημαντική είναι η δράση που αφορά το κομμάτι των προσφύγων. Άλλωστε μια ομάδα της προσφυγιάς δε θα μπορούσε να μείνει αδρανής μπροστά σε όλους αυτούς τους ανθρώπους, που ξεσπιτώθηκαν και δίνουν καθημερινά μία άνιση μάχη επιβίωσης.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα