Κριστιάνο, δεν έκαναν μόνο εσένα άσχημο... (pics)

Κώστας Ζάλιαρης
Κριστιάνο, δεν έκαναν μόνο εσένα άσχημο... (pics)

bet365

Το Gazzetta Weekend Journal αποδεικνύει στον Κριστιάνο Ρονάλντο πως η προτομή του στο αεροδρόμιο της Μαδέιρα, δεν είναι η μοναδική που προκαλεί ντροπή!

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έκανε... παγκοσμίως γνωστή τη Μαδέιρα, τη γενέτειρά του, με τα όσα έχει πετύχει μέχρι στιγμής στην καριέρα του. Από την παιδική του ηλικία όπου άκουγε πολλούς πως το ποδόσφαιρο δεν θα του βάλει ένα πιάτο φαγητό στο τραπέζι και δεν πρόκειται να του προσφέρει τίποτα, έφτασε να μετονομάζεται για χάρη του το αεροδρόμιο της πόλης όπου μεγάλωσε και να φτάνει ο ίδιος στην κορυφή της Ευρώπης, χαρίζοντας στην πατρίδα του ένα σημαντικό τρόπαιο, στο Euro 2016 στα γήπεδα της Γαλλίας.

Έχοντας ήδη ένα άγαλμα αφιερωμένο σ' εκείνον, στο χώρο όπου υπάρχει το προσωπικό του μουσείο και το... πανάκριβο ξενοδοχείο του που τιτλοφορείται «CR7» στη Μαδέιρα, ο Κριστιάνο απέκτησε πρόσφατα και μια προτομή στο... aeroporto Cristiano Ronaldo, ως ένδειξη ύψιστης τιμής μαζί με την τοποθέτηση του ονόματό του.

Μόνο που... κάτι πήγε τελείως λάθος. Έτσι, τουλάχιστον, φαίνεται σε ολόκληρο τον κόσμο κι όχι στον γλύπτη που ανέλαβε το συγκεκριμένο έργο. Γιατί εκείνος, ονόματι Εμάνουελ Σάντος, είχε απλά να πει: «Είναι αδύνατο να διατηρείς ικανοποιημένους και τους... Έλληνες και τους Τρώες. Ακόμα και ο Ιησούς δεν κατάφερε να έχει άπαντες χαρούμενους. Είναι θέμα γούστου, δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται. Έχω δει έργα άλλων μεγάλων καλλιτεχνών να ακολουθούν αυτή την παράμετρο.

Πάντοτε υπάρχει η πιθανότητα να κάνεις τη διαφορά και ήμουν προετοιμασμένος για όλο αυτό που ακολούθησε. Αυτό που έχει σημασία, είναι ο αντίκτυπος που προκαλεί το έργο. Ως βάση χρησιμοποίησα φωτογραφίες του Κριστιάνο Ρονάλντο που βρήκα στο διαδίκτυο. Τις έβαλα δίπλα και ξεκίνησα το έργο...».

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ, ευτυχώς για εκείνον, έχει... παρηγοριά που μπορεί να τον κάνει να γελάει και να μην σκέφτεται θυμωμένος και απογοητευμένος την αποτυχημένη του προτομή. Δεν είναι μόνος! Αρκετοί ποδοσφαιριστές και άνθρωποι του αθλήματος, απόρησαν και χρειάστηκαν αρκετή ώρα για ν' αποδεχθούν το γεγονός πως οι δικές τους προτομές ή τα δικά τους αγάλματα, τους μοιάζουν έστω και στο ελάχιστο, προσπερνώντας και φτάνοντας σε σημείο να μην τους ενοχλεί από κάποιο σημείο και μετά η αποτυχημένη δουλειά...

Το κακό με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, είναι πως δυστυχώς, δεν του μοιάζει... απόλυτα ούτε το άγαλμά του στον περιβάλλοντα χώρο του προσωπικού του μουσείου, αλλά ούτε και το κέρινο ομοίωμά του που φιλοξενείτα στο Madame Tyssauds της Νέας Υόρκης!

Δείτε τα και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:

(σ.σ. Περισσότερο στον... δημοφιλή Κινέζο από τη Θεσσαλονίκη, Ορέστη Τσανγκ, μοιάζει το κέρινο ομοίωμα, παρά με τον Κριστιάνο...)

Το... γλυκό δεν πέτυχε στην προκειμένη, όμως δεν είναι η μοναδική περίπτωση που κοιτάς και ξανακοιτάς και πραγματικά σπας το κεφάλι σου να βρεις ομοιότητες με τον άνθρωπο προς τιμήν του οποίου έχει δημιουργηθεί το εκάστοτε ομοίωμα.

Λίγες μέρες πριν από την αποκάλυψη της προτομής του Κριστιάνο στη Μαδέιρα, έγιναν τ' αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Αλέξις Σάντσες στην Τοκοπίγια της Χιλής, γενέτειρα του αστέρα της Άρσεναλ. Περισσότερο με... καρικατούρα μοιάζει ο διεθνής άσος στο έργο που δημιουργήθηκε, ωστόσο, ο καλλιτέχνης έκανε την υπέρβαση, με τα σήματα των ομάδων από τις οποίες έχει περάσει ο ποδοσφαιριστής αλλά και ορισμένα τρόπαια να τον πλαισιώνουν. Κάτι σαν... θεματικό πάρκο το συγκεκριμένο σημείο!

Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα έχει το δικό του άγαλμα σε μουσεό του Μπουένος Άιρες, όμως, όσο κι αν χαμογελούσε και το απολάμβανε πριν από χρόνια, μάλλον μέσα του γνώριζε πολύ καλά ότι η ... δουλίτσα δεν έγινε και απόλυτα σωστά.

Ο Άλαν Σίρερ, έχει γράψει ιστορία με τη φανέλα της Νιούκαστλ. Είναι... άλλη η σχέση του, τόσο με τον σύλλογο, όσο και με τους οπαδούς. Ωστόσο, αυτό που δεν έγραψε ιστορία μαζί του, ήταν το άγαλμά του έξω από το «St. James' Park».

Στη γειτονιά που μεγάλωσε ο Σαμουέλ Ετό στο Καμερούν, το 2009, αποκαλύφθηκε ένα άγαλμα για να θυμίζει σε όλους εκεί ότι μπορούν να φτάσουν στο όνειρο, όπως το έκανε ο άλλοτε άσος της Μπαρτσελόνα, βιώνοντας μεγάλες στιγμές στο χώρο του ποδοσφαίρου. Μόνο που το άγαλμά του, θα μπορούσε να θεωρηθεί φαβορί σε ψηφοφορία για τα χειρότερα που έχουν υπάρξει... Ίσως γι' αυτό έπειτα από καιρό σημειώθηκε ο βανδαλισμός με την αφαίρεση του κεφαλιού!

Την οργή των οπαδών της Σαουθάμπτον είχε προκαλέσει η αποκάλυψη του αγάλματος του θρύλου της ομάδας, Τεντ Μπέιτς. «Καμία απολύτως σχέση» ήταν η απάντηση που λάμβανε κανείς από τους φίλους των «αγίων» όταν καλούνταν να καταθέσουν την άποψή τους για το δημιούργημα.

Ένα από τα χειρότερα αγάλματα που έχουν κάνει ποτέ την εμφάνισή τους, ήταν και αυτό του Σβεν Γκόραν Έρικσον στη Σουηδία. Ο νυν τεχνικός της Shenzhen FC στην Κίνα, δεδομένα, όσο κι αν θα ήθελε να κρυφτεί, θα ντράπηκε μόλις το αντίκρισε...

Ο Γουέιν Ρούνεϊ βρίσκεται ανάμεσα σε αυτούς που έχουν μείνει άφωνοι στην πρώτη θέαση του... εαυτού τους σε άγαλμα ή κέρινο ομοίωμα. Στη δεύτερη περίπτωση, ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της εθνικής ομάδας της Αγγλίας, σίγουρα θα σκέφτηκε ότι τόσο άσχημος, δεν μπορεί να υπάρξει. Δεν ξέρουμε αν ο δημιουργός αυτού του ομοιώματος έφτιαξε κάτι άλλο στην καριέρα του...

Αν δεν είχε το video-wall ακριβώς από πίσω και στο χέρι του αγάλματος δεν υπήρχε ο χαρακτηριστικός - αν και μαύρος - επίδεσμος με τον γνωστό πανηγυρισμό του, πόσοι θα τον καταλαβαίναμε; Ναι, αυτός είναι ο Λουίς Σουάρες και το ομοίωμά του που κοσμεί (;) τη γειτονιά Salto όπου μεγάλωσε, στην Ουρουγουάη.

Θα μπορούσε να είναι ο... sliver surfer από τα κόμικς με τη λεγεώνα των υπερηρώων. Όμως όχι! Είναι ο Ντέιβιντ Μπέκαμ! Αυτό το ομοίωμα δημιουργήθηκε για τις ανάγκες προώθησης προϊόντων με την υπογραφή του Άγγλου σούπερ σταρ, από τη γνωστή εταιρεία H&M σε κεντρικό εμπορικό δρόμο.

Και στην τελική, δεν είναι όλοι... Ζλάταν! Ο Σουηδός σούπερ σταρ έχει μείνει έκπληκτος από το τρομερό κέρινο ομοίωμά του στο Παρίσι, ενώ και στη Στοκχόλμη, ένα... πανύψηλο άγαλμά του, έχει πετύχει στο 100%. Ζλάταν είσαι, αφού...

 

Τελευταία Νέα