Airsoft: Παιχνίδι - άθλημα σε προσομοίωση μάχης! (vids)

Δημήτρης Τομαράς
Airsoft: Παιχνίδι - άθλημα σε προσομοίωση μάχης! (vids)

bet365

Το Gazzetta Weekend παρουσιάζει την αεροσφαίριση - airsoft, ένα ενδιαφέρον παιχνίδι που σου δίνει την δυνατότητα να αγωνίζεσαι σε συνθήκες... μάχης!

Πρόκειται για ένα σύγχρονο παιχνίδι - άθλημα που προσομοιώνει πεδία μάχης. Ένα χόμπι στο οποίο οι αντίπαλοι πρέπει να «εξολοθρεύσουν» ο ένας τον άλλο χρησιμοποιώντας Airsoft όπλα. Ο γενικός σκοπός είναι να χτυπηθεί ο αντίπαλος με τις πλαστικές μπίλιες και έτσι να βγει από το παιχνίδι. Υπόκειται καθαρά στην ειλικρίνεια και τιμιότητα των παιχτών να παραδεχτούν ότι χτυπήθηκαν και να αποχωρήσουν από τη μάχη ανάλογα με το σενάριο.

Τα αεροβόλα λειτουργούν με την χρήση μπαταρίας, αερίου η χειροκίνητα οπλίζοντας ένα ελατήριο το οποίο εκτονώνεται και εκτοξεύει μικρές σφαιρικές πλαστικές μπίλιες των 6 χιλιοστών. Οι συμμετέχοντες χρησιμοποιούν ρεπλίκες των αληθινών όπλων καθαρά για λόγους ψυχαγωγίας και αληθοφάνειας.

Χρησιμοποιούν επίσης αξεσουάρ και ρουχισμό που θα τους δώσουν τακτικό πλεονέκτημα και ρεαλισμό ανάλογα με το μέρος στο οποίο βρίσκονται (δάσος, κτίριο κ.τ.λ.). Μέσα από αυτό το χόμπι, το οποίο θεωρείται παιχνίδι κατά βάση, μπορεί κάποιος να ζήσει τον ρεαλισμό μιας σύγχρονης μάχης, να αθληθεί αλλά και να εφαρμόσει στρατηγική και κινήσεις τακτικής με πλήρη αληθοφάνεια. Οι λάτρεις της στρατηγικής και γενικά των ομαδικών active παιχνιδιών-αθλημάτων και όχι μόνο, μπορούν στο airsoft να βρουν μια διέξοδο από την καθημερινότητα.

Η ασφάλεια

Παρότι τα όπλα airsoft λειτουργούν και συμπεριφέρονται διαφορετικά από ότι τα κανονικά όπλα και παρόλο που τα όπλα airsoft προφανώς και δεν επιφέρουν θανατηφόρα πλήγματα, οι βασικοί κανόνες ασφάλειας είναι όμοιοι με αυτούς των αληθινών και ακολουθούνται αυστηρά πάντοτε. Έτσι το airsoft αποτελεί ένα απόλυτα ασφαλές άθλημα, από την στιγμή που γίνεται χρήση ειδικού προστατευτικού εξοπλισμού με κυριότερο και υποχρεωτικό κομμάτι τα αντιβαλλιστικά γυαλιά.

Τι χρειάζεται για να παίξω;

Αρχικά να έχεις συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας σου, γυαλιά αντιβαλλιστικά , άρβυλα ή παπούτσια που προστατεύουν απο τυχόν τραυματισμούς, αεροβόλο όπλο που πληρεί τις προϋποθέσεις της αεροσφαίρισης και του διοργανωτή και καλή διάθεση. Γενικότερα η αεροσφαίριση ή airsoft κερδίζει κάθε μέρα όλο και περισσότερο κόσμο μιας και αποτελεί μια εναλλακτική μορφή διασκέδασης, άθλησης , παιχνιδιού απόλυτης τιμιότητας που προάγει την ομαδικότητα, την κοινωνικότητα του ατόμου και την ανάπτυξη της φιλίας. Δεν προάγει πολιτικές, πολεμικές, ρατσιστικές, εθνικιστικές αντιλήψεις και δεν μπορεί να προετοιμάσει τους συμμετέχοντες για μια αληθινή μάχη η οτιδήποτε άλλο σχετικό.

Υπάρχει και σχετικό κανάλι στο youtube: https://www.youtube.com/badinfluencegreekteam

Επίσης ιστοσελίδες σχετικές με την αεροσφαίριση και ιντερνετικός σταθμός:

*http://airsofthellas.gr/

*http://www.aerosfairisi.gr/

* Καθε δεύτερη Τετάρτη 19.00-21.00

http://www.bbrweb.com/p/bbr-radio.html

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ορισμένα ενδιαφέροντα βίντεο:

1. Αγώνας σε χιονισμένο πεδίο με άσπρη στολή καμουφλάζ και με αεροβόλο όπλο ελατηρίου ελεύθερου σκοπευτή :

2. Αγώνας με χρήση αεροβόλου τύπου Sr25 ακροβολιστή :

3. Αγώνας με χρήση αυτόματου ηλεκτροκίνητου τυφέκιου τύπου Kalashnikov :

4. Αγώνας με μεγαλύτερη χρήση πιστολιού αερίου :

5. Παρουσίαση αεροβόλου sniper :

6. Παρουσίαση πιστολιού αερίου :

 

Τελευταία Νέα